Τελικά κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στην απλότητα της περιούσιας γεύσης της ελληνικής σαλάτας και στη μεστή γλύκα του γαλακτομπούρεκου. Κυριολεκτικά κανείς. 

Δύο γυναίκες της ομογένειας ανακήρυξαν την ελληνική κουζίνα την καλύτερη στον κόσμο, με μενού που στηριζόταν σε αυτά τα δύο πιάτα της κουζίνας της πατρίδας μας. Η Πένυ και η Ντέζι συμμετείχαν στο δημοφιλές πρόγραμμα «Plate of Origin», που προβάλλεται στο κανάλι 7 της αυστραλιανής τηλεόρασης. Η ομάδα της Ελλάδας κατάφερε να κερδίζει ανάμεσα σε ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Ομάδες από την Ιταλία, τον Λίβανο, την Ινδία και άλλες χώρες. 

Στον τελικό, η ελληνική ομάδα αναμετρήθηκε με εκείνη του Βιετνάμ. Οι δύο νικήτριες είναι ξαδέρφες και παιδιά μεταναστών. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αυστραλία. Η Πένυ είναι από την Κρήτη και από τις Σέρρες. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού, όμως, την κέρδισε η μαγειρική και έτσι έχει ανοίξει το δικό της ζαχαροπλαστείο. Είναι παντρεμένη με Έλληνα και έχει δύο παιδιά. Τα καλοκαίρια έρχεται στη χώρα μας για διακοπές. 

Η Ντέζι έχει καταγωγή από τη Λέσβο και αγάπησε τη μαγειρική, βλέποντας τη μητέρα και τη θεία της στην κουζίνα. Έχει παντρευτεί Ιταλό και έχει μία κόρη 11 ετών, η οποία την ενθάρρυνε να δηλώσει συμμετοχή με την ξαδέρφη της, Πένυ, στο σόου μαγειρικής. 

 

Δείτε τον τελικό:

 

Τα κορίτσια κατάφεραν να γίνουν «οι βασίλισσες της ελληνικής κουζίνας» ανά την υφήλιο. Το μενού τους περιελάβανε γαρίδες, τυρόπιτα με πιπεριές, αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και ελληνική σαλάτα, ενώ για επιδόρπιο σέρβιραν στους κριτές γαλακτομπούρεκο με παγωτό μαστίχα. Η νίκη τους είναι αφιερωμένη στους απανταχού Έλληνες. 

 

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσαν στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη:

 

 

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

 

 

TAGS