Ακόμα και αν δεν έχετε ξαναφτιάξει γλυκό στη ζωή σας, μπορείτε άνετα να ξεκινήσετε από αυτό το ζελέ σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια του Γιάννη Λουκάκου. Δεν χρειάζεται παρά μόνο τρία υλικά και ένα πιο εξειδικευμένο εργαλείο ζαχαροπλαστικής, ένα σουρωτήρι σινουά, για το οποίο όμως θα κάνετε γρήγορα απόσβεση αφού θα θέλετε να φτιάχνετε αυτό το επιδόρπιο ξανά και ξανά. Ελαφρύ και δροσερό, καταναλώνεται ευχάριστα ακόμα και μετά το πιο βαρύ γεύμα
Ζελέ σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια
Υλικά:
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια
20 γρ. ζελατίνη
160 γρ. νερό, ζεστό
καραμελωμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Στο μεταξύ, ρίχνουμε το ζεστό νερό της συνταγής μας, το οποίο προσέχουμε να μην είναι βραστό, πάνω από τη σοκολάτα και αφήνουμε για ένα λεπτό.
Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, προσέχοντας να μη δημιουργήσουμε αέρα στο μείγμα.
Σουρώνουμε σε σινουά, τοποθετούμε σε σκεύη της αρεσκείας μας και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με καραμελωμένα φουντούκια.
Tip: Χρησιμοποιήστε μικρές θήκες από φόρμες σιλικόνης για να δημιουργήσετε μικρά ζελεδάκια παρόμοια σε μέγεθος με σοκολατάκια.
Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε και μους σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια του Γιάννη Λουκάκου:
Πηγή: www.yiannislucacos.gr
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
Photo by Ian Baldessari on Unsplash