ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Διαλέξαμε 5 σημεία της πόλης για «καλά αβγά», μία φράση που ακούγεται και σαν ευχή

Μια νέα, αγαπημένη συνήθεια έρχεται να προστεθεί στη λίστα της χαλαρής, καθιστικής διασκέδασης. Βρήκαμε τα 5 πιο δυνατά αβγοπιάτα της πόλης και φυσικά τα δοκιμάσαμε.

Διαλέξαμε 5 σημεία της πόλης για «καλά αβγά», μία φράση που ακούγεται και σαν ευχή

Με γεμάτο στομάχι σκέφτεσαι καλύτερα και με άδειο ονειρεύεσαι. Ίσως αυτή η αυθαίρετη πρόταση, τόσο από άποψη δομής όσο και ουσίας, να μη στέκει 100%, αλλά σίγουρα μία μικρή δόση αλήθειας υπάρχει. Η συνύπαρξη γύρω από ένα τραπέζι είναι μια εξαιρετική μορφή κοινωνικοποίησης και μία απρόσκοπτη μοιρασιά καλοπέρασης.

Το brunch που γεφυρώνει το πρωινό με το μεσημεριανό φλερτάρει, χωρίς ανταγωνισμό, με την ιδανική αφορμή για έξοδο «δύο σε ένα». Το μενού του δε, θεσπέσιο, βγαλμένο από τους πιο γευστικούς παραδείσους: αβγά, μπριός, ψωμιά, τυριά, μαρμελάδες, μπέικον, πιπέρια και σιρόπια σφενδάμου. Αλμυρογλυκά και γλυκοπικάντικα. Όλα ερεθιστικά. Όλα έτοιμα να συνοδεύσουν τα αβγά, τον κεντρικό πρωταγωνιστή, στο χορό των ντεμπιτάντ.

Τα αβγά, η πιο αινιγματική τροφή και ένα άλυτο μυστήριο -η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα-, θεωρούνται παράλληλα και υπερτροφή, με πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία και κατάρριψη του μύθου περί ενίσχυσης της χοληστερίνης. Τυγχάνει δε, να είναι άκρως φωτογενή και να δοξάζονται στο ίνσταγκραμ σαν το Ταζ Μαχάλ του χάσταγκ #foodporn.

Ολοστρόγγυλα τηγανητά, ακανόνιστα σκραμπλ, φουτουριστικά ποσέ. Όλα γράφουν ωραία στο φακό και καλύπτουν τη γεύση με έναν μοναδικό τρόπο, πλήρες και απολαυστικό.

Κάπως έτσι, το brunch πέρασε στην κανονικότητα των συνηθειών του σουκού και τα αβγά έγιναν γευστικός μονόδρομος. «Πάμε για αβγά;» ρωτάνε οι φίλοι όταν θέλουν να κανονίσουν, όπως παλιότερα λέγαμε «πάμε για ποτά;», για παράδειγμα. Και κάπως έτσι, όλη η Αθήνα είναι αντιμέτωπη με τον κρόκο.

Διαλέξαμε 5 σημεία της πόλης για «καλά αβγά», μία φράση που ακούγεται και σαν ευχή:

#No1: Frater & Soror

Χώρος πολύ in, που λέγανε και στα 80s και πολύ ευρύχωρος. Στο νέο τρίγωνο των αντι-Βερμούδων, στο Παγκράτι, εκεί που δεν χάνεται ποτέ το σήμα του κινητού και εκεί που όλοι δίνουν τα νέα ραντεβού τους. Ποιοτική πρώτη ύλη και θεαματική γεύση, θέλεις να δοκιμάσεις τα πάντα από τον κατάλογο. Κράτα χώρο για γλυκό μετά τα αβγά.

#No2: Beauty killed the beast

Στον Κεραμεικό, σε ένα νεοκλασικό πολυδύναμο και πολύ στιλάτο από άποψη ντεκόρ, τα αβγά έχουν στήσει το δικό τους χορό και τα συμπαρομαρτούντα τους κρατούν το τέμπο. Πλούσιες μερίδες και σωστή, ισορροπημένη γεύση, με έντονο ελληνικό στοιχείο.

#No3: 7 Cactus

Καλημέρα Αθήνα. Αλμυρές Τηγανίτες με ταλαγάνι, σύγκλινο και τηγανητό αβγό. Να μία ωραία κίνηση για να πάρει μπροστά η μηχανή. Στο Κουκάκι, με δυνατό μενού, εντυπωσιακούς συνδυασμούς και πιστό κοινό.

#No4: Monsieur cannibale

Στον Προφήτη Ηλία, στο Παγκράτι, ένα καμπαρέ γεύσης και εξωστρέφειας. Μαξιμαλιστικός ο διάκοσμος, άφθονη και η ποσότητα στα πιάτα. Αλλά κυρίως νόστιμη. Αυτό λένε όσοι τα έχουν δοκιμάσει και γι’ αυτό επανέρχονται. Αγαπημένο πιάτο τα αβγά με το σολομό.

#No5: Monsieur Barbu

Στην κλειστή πλατεία, στο Φιξ, πίσω από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, ένας φιλικός και φωτεινός χώρος φτιάχνει πιάτα με αγάπη. Τα αβγά του τα κουβεντιάζουν στις παρέες, ενώ όλοι μπορούν καθημερινά να απολαύσουν Shakshuka αβγά γιατί έχουν υπέροχη γεύση, σαλτσούλα, μπαχάρια, ανατολή και άλλα αγαπησιάρικα.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.