ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Χολαργός και η Αγία Παρασκευή μάς μαθαίνουν τα πάντα για το κρασί

Δύο μαγαζιά με κοινό background, στον Χολαργό και την Αγία Παρασκευή, κάνουν τα πάντα για να μάθουν στους πελάτες τους τα μυστικά του κρασιού. 

Ο Χολαργός και η Αγία Παρασκευή μάς μαθαίνουν τα πάντα για το κρασί

-Εδώ και δυο εβδομάδες στα White & Big Spoon εξελίσσονται οι #spoonwineflights. Πείτε μας δυο λόγια γι’ αυτήν την ενέργεια. Πως την εμπνευστήκατε και ποιο ήταν το ερέθισμα μας για να ξεκινήσουν οι εβδομάδες που αφιερώνονται στο κρασί;
Εδώ και καιρό πιστεύουμε ότι χρειάζεται κάτι καινούριο στον χώρο του κρασιού. Εμείς είμαστε λάτρεις του κρασιού και προσπαθούμε να ακολουθούμε όσο μπορούμε τα οινικά δρώμενα στην Ελλάδα. Έτσι, σκεφτήκαμε όλη αυτή την αναζήτηση να την επικοινωνήσουμε στους πελάτες μας οργανώνοντας τις #spoonwineflights και στα δυο μαγαζιά μας. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Πολλοί είναι αυτοί που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το κρασί και δεν είχαν τον τρόπο.

-Οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο το κρασί από τους άντρες; «Ναι, θα μπορούσαμε να το ισχυριστούμε αυτό χωρίς, όμως, να είμαστε απόλυτοι».

-Ποιες είναι οι θεματικές σας εβδομάδες; Πως προέκυψαν οι διαφορετικές κατηγορίες;
Προσπαθώντας να κάνουμε το concept αυτό όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον γίνεται, αποφασίσαμε να κάνουμε κάποια flights, τόσο εκπαιδευτικά όσο και διασκεδαστικά, για τα οποία ο καταναλωτής θα ενημερώνονταν μέσω ενός κομψού εντύπου το οποίο θα περιείχε τις βασικές, οινικές γνώσεις. Οι κατηγορίες προέκυψαν με σκοπό να γίνει μια αρχή. Θέλαμε, πρώτα απ’ όλα να μιλήσουμε για τις κύριες ποικιλίες κρασιού και μετά να κάνουμε μια καλή αναφορά στις ελληνικές ποικιλίες. Οι επόμενες κατηγορίες έχουν επιλεχθεί βάσει την σημαντικότητα των διάφορων περιοχών στον οινικό κόσμο. Σας προσκαλούμε στις σελίδες μας στο facebook. Εκεί, ανακοινώνουμε κάθε φορά ποια πτήση θα ακολουθήσει και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Ο Χολαργός και η Αγία Παρασκευή μάς μαθαίνουν τα πάντα για το κρασί

-Πως επιλέγετε τα κρασιά που συμμετέχουν σε κάθε θεματική ενότητα;
Θέλαμε να είμαστε ακριβείς και εύστοχοι στις επιλογές μας και επειδή πιστεύαμε ότι οι γνώσεις μας σε αυτόν τον τομέα δεν είναι επαρκείς, συνεργαστήκαμε με τον κ. Μιχάλη Παπατσίμπα ο οποίος είναι ειδικός στον χώρο του κρασιού, έχει μεγάλη εμπειρία και εργάζεται στο Oinoscent.

-Προσαρμόζεται αναλόγως και το μενού ή τις ποικιλίες σας;

Έχω κάποιες ποικιλίες με ιδιαίτερα αλλαντικά και τυριά από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα που ταιριάζουν πολύ με όλες τις ποικιλίες του κρασιού. Γι’ αυτό τον λόγο δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε κάτι σε αυτές. Το υπόλοιπο μενού μας θα μείνει σταθερό. Αποτελεί μόνο του ένα ιδιαίτερο concept που δεν θέλαμε να στερήσουμε από τους πελάτες μας.

-Τι σκοπό έχετε με αυτήν την ενέργεια σας; Θέλετε, με κάποιον τρόπο, να εκπαιδεύσετε το καταναλωτικό σας κοινό στο κρασί και να του δείξετε την πολυμορφία του;
Ναι, φυσικά. Σκοπός μας είναι να εκπαιδευτούμε τόσο εμείς όσο και οι καταναλωτές μας. Μέσω, λοιπόν, αυτής της ενέργειας υπάρχει διαδραστικότητα με τον πελάτη και έτσι μαθαίνουμε και οι δυο πλευρές ενδιαφέροντα πράγματα για τον χώρο του κρασιού.

-Πιστεύετε ότι οι Έλληνες αγαπούν το κρασί; Βγαίνουν για να πιούν κρασί ή κερδίζουν τα άλλα αλκοολούχα ποτά;
Ναι, οι Έλληνες αγαπούν πολύ το κρασί. Ειδικά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη, ανοδική τάση τόσο στην κατανάλωση του όσο και στην ενασχόληση με το χώρο του κρασιού. Αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Το κρασί έχει πολλά να δώσει σε όλους μας και συντροφεύει ιδανικά όλες τις στιγμές μας.

-Οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο το κρασί από τους άντρες;

Ναι, θα μπορούσαμε να το ισχυριστούμε αυτό χωρίς, όμως, να είμαστε απόλυτοι.

-Η Ελλάδα έχει κρασιά για να αναδείξει; Ποιες ποικιλίες ξεχωρίζουν στην χώρα μας;
Αν και η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα έχει πολλά κρασιά να αναδείξει. Σαφέστατα, γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ξένες ποικιλίες αλλά πιστεύουμε πολύ και στις αυτόχθονες, ελληνικές ποικιλίες που με κόπο και μεράκι μας χαρίζουν οι Έλληνες παραγωγοί. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα σημαντικών ποικιλιών της χώρας μας είναι το Ασύρτικο, το Ξυνόμαυρο, η Μαλαγουζιά, η Λημνιώνα, το Μαυρούδι, το Μουχτάρο, το Βιδιανό και άλλες.

-Πες μας κάποια tips για να αισθανθεί κάποιος το άρωμα και την γεύση του κρασιού.
Στην αρχή πρέπει να παρατηρήσουμε την διαύγεια και την πυκνότητα του. στην συνέχεια, να στριφογυρίσουμε το ποτήρι μας στο χέρι μας για να απελευθερώσουμε κάποια από τα αρωματικά του στοιχεία. Μετά, θα το δοκιμάσουμε και θα αντιληφθούμε την γλυκύτητα, την οξύτητα, τις τανίνες αν υπάρχουν, την αλκοόλη και το σώμα του κρασιού. Στην συνέχεια, θα το αφήσουμε να μας παρασύρει στην απόλαυση του.

-Αλήθεια υπάρχουν κοκτέιλ με κρασί; Ποια είναι τα βασικά συστατικά τους;
Εννοείται ότι υπάρχουν πολλά κοκτέιλ με κρασί. Συνήθως, συμμετέχουν τα γλυκά και αφρώδη κρασιά αλλά όχι μόνο. Στο μέλλον πιστεύουμε ότι θα δούμε ακόμα περισσότερες οινικές συνθέσεις που θα μας εντυπωσιάσουν. Τις περιμένουμε με ανυπομονησία.

  • Τις #spoonwineflights θα τα απολαύσετε στα:

White Spoon: Λ. Μεσογείων 234 & Βεντούρη 1, Χολαργό.
Big Spoon: Αγίου Ιωάννου 65, Αγία Παρασκευή.

Read Next

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.