Υλικά για 2 άτομα
300gr Μακαρόνια σπαγγέτι No6
200ml Ζωμό από τα μακαρόνια
120gr Μπρόκολο σε μπουκετάκια
100ml Κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
80gr Καπνιστό μπέικον σε κύβους
60ml Λευκό κρασί
50gr Βούτυρο
30gr Παρμεζάνα
2 Κρόκους αυγών
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για την σάλτσα: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει για λίγο. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μπέικον και το ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα και να αποβάλει μεγάλο μέρος από το λίπος του.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε λίγο νερό σκεπάζοντας, αν είναι δυνατόν, το τηγάνι για να ατμισουμε το μπρόκολο ώστε να μαλακώσει ελαφρώς.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει ελαφρώς.
Για τα μακαρόνια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και αφού πάρει βράση ρίχνουνε αλάτι και τα μακαρόνια να βράσουν για 8-10 λεπτά περίπου ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους. Μόλις τα μακαρόνια είναι σχεδόν έτοιμα για να τα σουρωσουμε κρατάμε λίγο παραπάνω από το μισό φλιτζάνι από το νερό τους και το ρίχνουμε σιγά σιγά στους κρόκους ώστε να πάρουν θερμοκρασία.
Σουρωνουμε τα μακαρόνια και τα ξαναριχνουμε πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την σάλτσα με το μπρόκολο και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων και συνεχίζουμε μέχρι να κάνουν μια κρεμώδη σάλτσα. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.