ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Απολαμβάνοντας ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα, ένα αγαπημένο βιβλίο, ένα υπέροχο ταξίδι

#WineDiaries: Μια ιστορία γεύσεων και αρωμάτων.

Απολαμβάνοντας ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα, ένα αγαπημένο βιβλίο, ένα υπέροχο ταξίδι

H ομάδα του Madamefigaro.gr μοιράζεται μικρές στιγμές απόλαυσης και καλοκαιρινής χαλάρωσης. Ποια είναι τα βασικά στοιχεία για τις καλοκαιρινές #winemoments μας; Ένα μέρος που μας φέρνει ευχάριστα συναισθήματα, η ώρα που μας χαλαρώνει και ένα απεριτίφ που συνοδεύει ευχάριστα τις δικές μας στιγμές.

Απολαμβάνοντας την προετοιμασία

"Η χαρά ενός γεγονότος ξεκινά από την προετοιμασία του πάντα. Αυτό πιστεύω και αυτό εφαρμόζω. Είτε είναι ένα ταξίδι και αρχίζω να μπαίνω στο mood του προορισμού σχεδιάζοντας διαδρομές και προγράμματα όσο ακόμα είμαι στη βάση μου, είτε για μια βραδινή έξοδο όταν θα ανανεώσω τη διάθεσή μου από την στιγμή που θα ανοίξω τη ντουλάπα για να επιλέξω τι θα φορέσω. Once a fashion editor, always a fashion editor… Εκτός όμως από το σχεδιασμό του look μου, στη διαδικασία της προετοιμασίας μου έχω προσθέσει κάτι ακόμα για να γίνει ακόμα πιο απολαυστική.

Απολαμβάνοντας ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα, ένα αγαπημένο βιβλίο, ένα υπέροχο ταξίδι

Η χαρά ενός γεγονότος ξεκινά από την προετοιμασία του.

Αγαπημένη μουσική και ένα ποτήρι Peleano, μια νέα ανακάλυψή μου που αφορά σε ένα εύγευστο sparkly απεριτίφ κρασιού με μόνο 6% αλκοόλ. Η επιλογή μου από τις δύο εκδοχές του είναι το Peleano Sparkling Tale, το οποίο παρασκευάζεται από ξηρό μοσχάτο Πελοποννήσου με φυσικά αρώματα λουλουδιών και lime.

Peleano Eleni 2

Εννοείται φυσικά ότι πλέον το έχω διαφημίσει και στις φίλες μου και το απολαμβάνουμε στις #metime στιγμές μας αλλά και στα καλέσματά μας αφού συνοδεύει ιδανικά finger food ή και πιάτα brunch".

Ελένη Στασινοπούλου

Απολαμβάνοντας το πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα της Ελαφονήσου

peleano vasiliki

"Μπορεί όλοι να περιμένουμε τις στιγμές αυτές που θα καθόμαστε κάτω από τον ήλιο, δίπλα στο κύμα και θα απολαμβάνουμε τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές του χρόνου, όμως, στην πραγματικότητα, η πιο μαγική ώρα της ημέρας δεν είναι άλλη από αυτή του ηλιοβασιλέματος, όταν ο ήλιος έρχεται πιο κοντά σου, γεμίζει τον ουρανό με τα πιο κόκκινα, ροζ, πορτοκαλί χρώματα και σιγά σιγά χάνεται για να ανανεώσει το ραντεβού του την επόμενη ημέρα.

Αυτήν ακριβώς την ώρα απολαμβάνω κάθε φορά που πηγαίνω στην Ελαφόνησο.

Ο Σίμος είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες που έχω βρεθεί. Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας απολαμβάνω τον ήλιο που καίει δίνοντας στην επιδερμίδα ένα bronze look, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που γίνεται ένα με αυτό του ουρανού, τους αμμόλοφους που συνιστούν σαν διαχωριστικό ανάμεσα στον παράδεισο και τον γήινο κόσμο.

Ο Σίμος όμως μεταμορφώνεται όταν ο ήλιος δύει, όταν ο πολύς κόσμος έχει αποχωρήσει και όταν εγώ ανοίγω ένα wine aperitif Peleano, που συνοδεύει ιδανικά αυτή την στιγμή.

peleano vasiliki

Ολοκληρώνοντας την ιδανική παρέα, το δροσιστικό και ελαφρύ day drink Peleano, η ονομασία του οποίου προέρχεται από τις λέξεις Πελοπόννησος και οίνος, με ταξιδεύει σε μία εμπειρία γευστικής απόλαυσης, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελληνικές ποικιλίες οίνου από επιλεγμένους αμπελώνες της Πελοποννήσου.

Πριν τσουγκρίσω το ποτήρι, αφήσω το κινητό και απολαύσω και την θέα και την γεύση, να πω ότι τα Peleano είναι bubbly και ελαφριά ποτά, στους 6% abv, ιδανικά να συνοδεύσουν ιδανικά ένα ελαφρύ brunch και lunch.

peleano vasiliki

Tip: Μην ξεχάσεις να βάλεις στο φορητό σου ψυγείο αρκετό πάγο, γιατί το Peleano σερβίρεται παγωμένο, μόνο του ή ως βάση cocktail".

Βασιλική Καρανζογιάννη

Απολαμβάνοντας στιγμές

"Υπάρχουν κάποιες ώρες που είναι ιδανικές για να αφιερώνεις λίγες στιγμές στον εαυτό σου. Κάποια πρωινά στις διακοπές, που σηκώνεσαι νωρίς, πριν ξυπνήσουν όλοι, όταν τα πάντα είναι ήσυχα και ακούς μόνο τη θάλασσα και τα τζιτζίκια... Ή κάποια ξεχωριστά απογεύματα όταν μπορείς να βρεθείς στη βεράντα σου μόνη σου με ένα βιβλίο και το αγαπημένο σου ποτήρι ροζέ.

peleano wine

Aυτές οι στιγμές είναι οι πιο δυνατές.

Συνήθως ξεκινάω διαβάζοντας, αλλά σιγά σιγά η προσοχή μου αποσπάται από τους ήχους, τις εικόνες γύρω μου, τις γεύσεις που απολαμβάνω. Το αγαπημένο μου συνοδευτικό σε αυτά τα ταξίδια είναι ένα απεριτίφ. Κάτι ελαφρύ, δροσερό και ικανό να δώσει γεύση στις στιγμές. Η τελευταία μου πολύ ευχάριστη ανακάλυψη είναι το Rose Peleano A Sparkling Tale, ένα bubbly απεριτίφ κρασιού. Δροσιστικό, παιχνιδιάρικο και ελαφρύ, με 6% αλκοόλ, ιδανικό για τις στιγμές που αφιερώνεις σε εσένα.

Η δική μου #winemoment, είτε βρίσκεται στην πιο απομονωμένη παραλία είτε στη βεράντα μου, με ταξιδεύει με λουλουδάτα αρώματα, μαμαδίστικες αναμνήσεις και γλυκές γεύσεις".

Βίκυ Πασχάλη

Απολαμβάνοντας ένα ταξίδι στην Τήνο

Peleano

"Η επιστροφή στην Τήνο είναι μια υπόσχεση που δίνεις στον εαυτό σου κάθε φορά που αποχαιρετάς το νησί μπαίνοντας στο πλοίο της επιστροφής. Είναι αυτό το μοναδικό φως και η αγριάδα του κυκλαδίτικου τοπίου, οι αέρηδες που πάντα αποτελούν ένα στοίχημα για τους ταξιδιώτες, τα χωριά της που περιμένουν να ανακαλυφθούν ξανά και ξανά και φυσικά τα Υστέρνια, εκεί όπου αγναντεύεις όλο το Αιγαίο.

peleano

Οι οδηγίες γι' αυτό το ταξίδι ήταν σαφείς: βαλίτσα μόνο με τα απαραίτητα. Πολλά μαγιό, παρεό, φούτερ για τα βραδινή ψύχρα, βιβλία και το ιδανικό συνοδευτικό: το Peleano - ένα αφρώδες απεριτίφ κρασιού, με χαμηλό αλκοολικό δείκτη (6% abv), που σερβίρεται παγωμένο μόνο του ή ως βάση για κοκτέιλ.

Η σχεδόν ιδιωτική παραλία που μας περίμενε λίγα σκαλάκια κάτω από το παραδοσιακό σπίτι που μας φιλοξενούσε μετατράπηκε στο δικό μας beach bar. Τα κομψά μπουκάλια με τον υπέροχο συνδυασμό χρωμάτων και μοτίβων και τις γεωμετρικές επιρροές, που εμπνέονται από την τοπική παράδοση και τα λαογραφικά υφάσματα της Πελοποννήσου, αποδίδοντας φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία του τόπου (το Peleano προκύπτει από τις λέξεις Πελοπόννησος και οίνος) μάς περιμένουν παγωμένα στην παραλία, ύστερα από την πρώτη βουτιά στα παγωμένα νερά.

peleano

Το άρωμα των ροδοπέταλων ξεχύνεται μεθυστικό στο Peleano Sparkling Tale -Rose, που παρασκευάζεται από ροζέ μοσχοφίλερο Μαντινείας και φυσικά αρώματα τριαντάφυλλου και λευκών λουλουδιών. Στο Peleano Sparkling Tale, το lime ξυπνά τις αισθήσεις, κρατώντας τις ισορροπίες με το μοσχάτο Πελοποννήσου και τα φυσικά αρώματα λουλουδιών.

peleano

Η μουσική από το οργανωμένο beach bar φτάνει μέχρι τη δική μας μικρή παραλία, ο αέρας της δίνει μια απόκοσμη διάσταση, ο ήλιος έχει πλέον μαλακώσει, οι σελίδες των βιβλίων έχουν γεμίσει άμμο που θα φτάσει μαζί μας μέχρι την Αθήνα και τα Peleano αλλάζουν χέρια, φωτογραφίζονται στην αμμουδιά και υψώνονται στον αέρα με μία και μόνο ευχή: Να είναι κάθε καλοκαιρινή ιστορία τόσο υπέροχη όσο αυτή που γράφεται τώρα. Και τόσο bubbly!"

Μάρω Παρασκευούδη

Εσύ τι θα έγραφες στο δικό σου #winediary;

Ανακάλυψε τη δική σου στιγμή με το αγαπημένο απεριτίφ από τα Peleano Sparkling Tale και Peleano Sparkling Tale Rose στο peleano.com και ακολούθησε το μοναδικό του διαδικτυακό ταξίδι στο facebook.com/peleano και στο Instagram: @peleano

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Περισσότερα από

Life

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.