ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Από Καναδά μέχρι Χιλή μία παρέα ψήνει με μεράκι στην Ιπποκράτους τα καλύτερα κρέατα του κόσμου

Σε αυτό το νέο στέκι του κέντρου θα φας τις καλύτερες κρεατοφαγικές γεύσεις του πλανήτη.

Από Καναδά μέχρι Χιλή μία παρέα ψήνει με μεράκι στην Ιπποκράτους τα καλύτερα κρέατα του κόσμου

Σε ένα μικρό μαγαζάκι στην Ιπποκράτους, ανάμεσα στις πολυκατοικίες της δεκαετίας του '70 και τους θορύβους του κέντρου, θα φας, σερβιρισμένο πάνω σε έναν απλό, φαρδύ δίσκο πασπαλισμένο με ζουμερή, υπέροχη, μυρωδάτη σάλτσα, μερικά από τα καλύτερα κρέατα του κόσμου.

Το Salty Pig είναι η νέα άφιξη του κέντρου της πόλης και αποτελεί, επί της ουσίας, το πιο αυθεντικό μάλλον αμερικανικό street food που θα βρει κανείς στην χώρα μας. Η φιλοσοφία του καταστήματος κάνει την όλη ιστορία γύρω από τα λαχταριστά κρέατα που προσφέρει ακόμα πιο ελκυστική στο κοινό που περιμένει για να δοκιμάσει τις - ήδη- πολυσυζητημένες γεύσεις του. Τα πάντα ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου, μέσα σε μία πεντακάθαρη, ανοικτή κουζίνα απ' όπου ο πελάτης μπορεί να παρακολουθήσει να ψήνονται τα πλούσια σάντουιτς με ροσμπίφ (σπεσιαλιτέ του Salty Pig), αλλά και οι λεπτές πίτσες σε ξυλόφουρνο, τα αληθινά "diner" μπέργκερ που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι διασχίζεις την route 66 μέσα σε ανοικτή κάντιλακ, μαζί με τα υπέροχα, καλοψημένα, σπιτικά λουκάνικα.

Το Salty Pig όμως έγινε σε τόσο μικρό διάστημα γνωστό μόνο γι' αυτά. Αν το βράδυ στην Ιπποκράτους σε βρει πεινασμένο εδώ θα βρεις πεντανόστιμες σπιτικές πίτες, εκλεκτές σπάλες μαγειρεμένες με τον πιο προσεγμένο τρόπο πάνω σε αργεντίνικο γκριλ, λαχανικά και φυσικά φεσκοκομμένες σαλάτες.

Διάφορες κοπές κρεάτων, σπιτικά λουκάνικα και σαλάμια, φρέσκες πίτες στον ξυλόφουρνο, είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ που αλλάζουν σε εβδομαδιαία βάση, ανάλογα με τις πρώτες ύλες και την εποχή τους. BBQ, Ασάντο, Μπαρμπάκοα, πες το όπως σου αρέσει. Είναι ένα εστιατόριο που σέβεται τα υλικά και σερβίρει ποιοτικό, εύγευστο, αληθινό φαγητό σε πολύ λογικές τιμές.

Από Καναδά μέχρι Χιλή μία παρέα ψήνει με μεράκι στην Ιπποκράτους τα καλύτερα κρέατα του κόσμου
Ένα γευστικό ταξίδι στα καλύτερα κρέατα της Αμερικής, από τον Καναδά μέχρι την Χιλή.

Ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα αλλά και την πράξη τoυ Salty Pig είναι ο Δημήτρης Παντελεάκης, ο οποίος έχοντας στις αποσκευές του τις σπουδές του στο Σικάγο, αλλά και μία μεγάλη εμπειρία γευστικών αναζητήσεων και γνώσεων στην τέχνη της μαγειρικής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια για να δώσει ζωή στο «Αλατισμένο Γουρούνι», μαζί με τους συνεταίρετους Φίλιππο Δημόπουλο και Βασίλη Ακριβό.

Τα πράγματα είναι απλά. Για τους λάτρεις του κρέατος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πιο hot spot στην πόλη για να σταθούν και να δοκιμάσουν σε μία από τις 20 θέσεις του διαφορετικού αυτού για τα ελληνικά δεδομένα diner. Η ωδή στο σωστό, ιδανικά ψημένου κρέατος καλύπτει κάθε γωνιά της αμερικανικής ηπείρου, από άκρη ως άκρη. Η αρχή γίνεται από τον Καναδά και καταλήγει στη Χιλή, με συνδυασμούς από κρέατα, λαχανικά και σπιτικές σάλτσες στα ορίτζιναλ τάκος (€ 3.50), χοιρινή «τραβηχτή» σπάλα (€ 6) που σιτεύει με διάφορα μπαχαρικά προτού μαγειρευτεί –όπως γράφει η συνταγή της Βοστόνης– και μαριναρισμένες μουφουλέτες γεμισμένες με αλλαντικά, τυριά γκρεμολάτα και ελιές, να σερβίρονται με το μέτρο (€ 6/10 εκ.) και να φέρνουν το κλασικό κολατσιό των Ιταλών μεταναστών της Ορλεάνης στην πόλη μας.

Η παρέα του «Αλατισμένου Γουρουνιού» σου προτείνει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις:

Αυθεντικά “καπνιστά” κρέατα από την κουζίνα μας. Από βοδινό στήθος, χοιρινές κορτεζίνες και ότι άλλο φανταστούμε, μαγειρεμένα στο ειδικά κατασκευασμένο καπνιστήριο μας.

Με το μέτρο: φρεσκοψημμένο χωριέτικο ψωμί, γεμιστό με όσα ιταλικά αλλαντικά και τυριά μπορεί να χωρέσει. Πολύ καλό για το ματς η την παρέα.

Παραδοσιακό Καναδέζικο φαγητό, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, βοδινή σως και φρέσκο λευκό τυρί, συμπληρωμένα με οτιδήποτε από τραβηχτό χοιρινό, μπέικον & τσένταρ έως πικάντικη σάλσα, ξυνή κρέμα & χαλαπένιος.

Ποικιλία από ζουμερά κρέατα για μεγάλες παρέες.

Σε μία γωνιά της Ιπποκράτους σερβίρεται το καλύτερο κρέας στον κόσμο.
H χαρούμενη ομάδα του «Αλατισμένου Γουρουνιού» στην Ιπποκράτους.

Salty Pig

Ιπποκράτούς 36, Αθήνα 10680

Τηλ: 210.364.7445

Dine In, Take Away, Delivery

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά