Σε ένα μικρό μαγαζάκι στην Ιπποκράτους, ανάμεσα στις πολυκατοικίες της δεκαετίας του '70 και τους θορύβους του κέντρου, θα φας, σερβιρισμένο πάνω σε έναν απλό, φαρδύ δίσκο πασπαλισμένο με ζουμερή, υπέροχη, μυρωδάτη σάλτσα, μερικά από τα καλύτερα κρέατα του κόσμου.
Το Salty Pig είναι η νέα άφιξη του κέντρου της πόλης και αποτελεί, επί της ουσίας, το πιο αυθεντικό μάλλον αμερικανικό street food που θα βρει κανείς στην χώρα μας. Η φιλοσοφία του καταστήματος κάνει την όλη ιστορία γύρω από τα λαχταριστά κρέατα που προσφέρει ακόμα πιο ελκυστική στο κοινό που περιμένει για να δοκιμάσει τις - ήδη- πολυσυζητημένες γεύσεις του. Τα πάντα ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου, μέσα σε μία πεντακάθαρη, ανοικτή κουζίνα απ' όπου ο πελάτης μπορεί να παρακολουθήσει να ψήνονται τα πλούσια σάντουιτς με ροσμπίφ (σπεσιαλιτέ του Salty Pig), αλλά και οι λεπτές πίτσες σε ξυλόφουρνο, τα αληθινά "diner" μπέργκερ που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι διασχίζεις την route 66 μέσα σε ανοικτή κάντιλακ, μαζί με τα υπέροχα, καλοψημένα, σπιτικά λουκάνικα.
Το Salty Pig όμως έγινε σε τόσο μικρό διάστημα γνωστό μόνο γι' αυτά. Αν το βράδυ στην Ιπποκράτους σε βρει πεινασμένο εδώ θα βρεις πεντανόστιμες σπιτικές πίτες, εκλεκτές σπάλες μαγειρεμένες με τον πιο προσεγμένο τρόπο πάνω σε αργεντίνικο γκριλ, λαχανικά και φυσικά φεσκοκομμένες σαλάτες.
Διάφορες κοπές κρεάτων, σπιτικά λουκάνικα και σαλάμια, φρέσκες πίτες στον ξυλόφουρνο, είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ που αλλάζουν σε εβδομαδιαία βάση, ανάλογα με τις πρώτες ύλες και την εποχή τους. BBQ, Ασάντο, Μπαρμπάκοα, πες το όπως σου αρέσει. Είναι ένα εστιατόριο που σέβεται τα υλικά και σερβίρει ποιοτικό, εύγευστο, αληθινό φαγητό σε πολύ λογικές τιμές.
Ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα αλλά και την πράξη τoυ Salty Pig είναι ο Δημήτρης Παντελεάκης, ο οποίος έχοντας στις αποσκευές του τις σπουδές του στο Σικάγο, αλλά και μία μεγάλη εμπειρία γευστικών αναζητήσεων και γνώσεων στην τέχνη της μαγειρικής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια για να δώσει ζωή στο «Αλατισμένο Γουρούνι», μαζί με τους συνεταίρετους Φίλιππο Δημόπουλο και Βασίλη Ακριβό.
Τα πράγματα είναι απλά. Για τους λάτρεις του κρέατος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πιο hot spot στην πόλη για να σταθούν και να δοκιμάσουν σε μία από τις 20 θέσεις του διαφορετικού αυτού για τα ελληνικά δεδομένα diner. Η ωδή στο σωστό, ιδανικά ψημένου κρέατος καλύπτει κάθε γωνιά της αμερικανικής ηπείρου, από άκρη ως άκρη. Η αρχή γίνεται από τον Καναδά και καταλήγει στη Χιλή, με συνδυασμούς από κρέατα, λαχανικά και σπιτικές σάλτσες στα ορίτζιναλ τάκος (€ 3.50), χοιρινή «τραβηχτή» σπάλα (€ 6) που σιτεύει με διάφορα μπαχαρικά προτού μαγειρευτεί –όπως γράφει η συνταγή της Βοστόνης– και μαριναρισμένες μουφουλέτες γεμισμένες με αλλαντικά, τυριά γκρεμολάτα και ελιές, να σερβίρονται με το μέτρο (€ 6/10 εκ.) και να φέρνουν το κλασικό κολατσιό των Ιταλών μεταναστών της Ορλεάνης στην πόλη μας.
Η παρέα του «Αλατισμένου Γουρουνιού» σου προτείνει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις:
Αυθεντικά “καπνιστά” κρέατα από την κουζίνα μας. Από βοδινό στήθος, χοιρινές κορτεζίνες και ότι άλλο φανταστούμε, μαγειρεμένα στο ειδικά κατασκευασμένο καπνιστήριο μας.
Με το μέτρο: φρεσκοψημμένο χωριέτικο ψωμί, γεμιστό με όσα ιταλικά αλλαντικά και τυριά μπορεί να χωρέσει. Πολύ καλό για το ματς η την παρέα.
Παραδοσιακό Καναδέζικο φαγητό, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, βοδινή σως και φρέσκο λευκό τυρί, συμπληρωμένα με οτιδήποτε από τραβηχτό χοιρινό, μπέικον & τσένταρ έως πικάντικη σάλσα, ξυνή κρέμα & χαλαπένιος.
Salty Pig
Ιπποκράτούς 36, Αθήνα 10680
Τηλ: 210.364.7445
Dine In, Take Away, Delivery