Παρόλο που το βούτυρο αμυγδάλου παρασκευάζεται κυρίως από αμύγδαλα, υπάρχουν αρκετές διαφορές στη διατροφική αξία των δύο προϊόντων. Και αυτό γιατί το αμυγδαλοβούτυρο περιέχει σχεδόν πάντα πρόσθετα συστατικά, όπως λάδι, το οποίο βελτιώνει μεν την υφή του τελικού αποτελέσματός αλλά διαφοροποιεί δε τη διατροφική αξία του τελικού προϊόντος, συγκριτικά με τα ωμά ή ψημένα (ανάλατα) αμύγδαλα. Βέβαια, η διαφορά αυτή αν και μικρή είναι υπαρκτή για εκείνους που προσέχουν αυστηρά τη διατροφή τους ή κάνουν καθημερινή κατανάλωση. Ποια είναι, λοιπόν, η διαφορά στη διατροφική τους αξία;

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Κεντρική φωτογραφία : iStock

TAGS