ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Υπάρχει λόγος σοβαρός.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Ένας τριάστερος σταρ σεφ, ο Jerome Serres για μια βραδιά στο «Όμικρον» στις 24 Φεβρουαρίου. Ο διακεκριμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres, που έχει βραβευτεί με αστέρια Michelin, θα είναι ο guest chef στη γαστρονομική βραδιά που οργανώνει το «Όμικρον» με τον executive chef του Μίλτο Αρμένη.

Στις 24 Φεβρουαρίου, οι δύο σεφ, οι οποίοι μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας διατηρούν στενή σχέση, θα συνυπάρξουν στην κουζίνα του «Όμικρον» δημιουργώντας με φαντασία και ταλέντο, ένα εξαιρετικό μενού που υπόσχεται να απογειώσει κάθε αίσθηση.

Αυτός είναι ο λόγος που στις 24 Φεβρουαρίου θέλεις να κλείσεις τραπέζι στο Όμικρον της Κηφισιάς

Ο πολυβραβευμένος Jerome Serres, είναι executive chef στα εστιατόρια «Alain llorca» στην Κυανή Ακτή, «L'Auberge du Mérou» στη Μασσαλία, «Mothershucker» και «Mayline» στo Λίβανο. Είναι ένας καλλιτέχνης της κουζίνας, που μύησε το ελληνικό κοινό στην υψηλή γαστρονομία, με την εκλεπτυσμένη μεσογειακή προσέγγιση του στα πιάτα της γαλλικής κουζίνας, μαγειρεύοντας επί πολλά χρόνια στα αθηναϊκά εστιατόρια «Πιλ Πουλ» και «Σπονδή».

Στο μενού της βραδιάς την αρχή κάνουν τα amouse-buche των σεφ, για να ακολουθήσουν τα πιάτα: Κόκκινο λάχανο με τρούφα, φουαγκρά, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πέρλες βαλσάμικου και Λαυράκι sous vide με καψαλισμένη πέτσα, καπνιστά καρότα με τρούφα σε ζωμό κουνελιού, Μοσχαρίσιο καρέ με πούδρα ελιάς και τρούφας, σελινόριζα ποσέ σε ζωμό και σαμπαγιόν μανιταριών μαύρης τρομπέτας, Τάρτα σφολιάτας με γαλλικό μπρι, τρούφα, ποσέ αχλάδι και σορμπέ vinsanto και ο γλυκός επίλογος κλείνει με Ζωμό παντζαριού με τρούφα, κρέμα μασκαρπόνε και μαρένγκα λεμονιού σε υγρό άζωτο και τα απαραίτητα Mignardise των σεφ.

Το μενού θα έχει pairing από κρασιά κτήματος Κώστα Λαζαρίδη.

Nέα πιάτα στο χειμερινό μενού του το «Όμικρον»

Ο βραβευμένος Μιλτιάδης Αρμένης που ξεχώρισε για την ιδιαιτέρως εμπνευσμένη κουζίνα του και το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου Σεφ στους Χρυσούς σκούφους δημιούργησε νέα πιάτα για το μενού του «Όμικρον».

Ο Ελληνοϊσπανός σεφ που έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια σε εστιατόρια με αστέρια Michelin στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ελβετία, με σεφ όπως ο Alain Doucasse και ο Jérôme Serres μέσα σε λίγους μήνες που ανέλαβε την κουζίνα του «Όμικρον» κατάφερε να ξεχωρίσει δημιουργώντας πιάτα με κερκυραϊκές και ισπανικές επιρροές.

Στo νέο μενού του «Όμικρον», που είναι μέλος του Ομίλου Καστελόριζο, πρόσφατα εντάχθηκαν νέα πιάτα με άξονα την εποχικότητα των υλικών και έμφαση στις ισπανικές επιρροές που διατρέχουν την μαγειρική ταυτότητα του σεφ.

Στα ορεκτικά θα βρείτε τα Χτένια με μαγιονέζα τσορίθο, το Ταρτάρ λαβράκι με σορμπέ αγγούρι, μια ενδιαφέρουσα Τριλογία από πίτες με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο (Χορτόπιτα, Μυζηθρόπιτα, Κοτόπιτα) και Αρνίσια γλυκάδια με σάλτσα σοφρίτο και πουρέ βουτύρου. Τα κυρίως πιάτα που διευρύνουν την γευστική παλέτα είναι το Μυλοκόπι μπιάνκο με πατάτες παριζιέν, το ισπανικών αναφορών Αρνί με αγκινάρες και λαχανικά με βουτυράτο πουρέ πατάτας, το Σιγομαγειρεμένο κότσι χοιρινό με δενδρολίβανο, ντομάτα και ξύδι με πουρέ σελινόριζας. Στα γλυκά προστέθηκε Σουφλέ άσπρης σοκολάτας και κουρκουμά.

Στο μενού παραμένουν πολλά από τα πιάτα που έγιναν best seller όπως η εκλεπτυσμένη Αθηναϊκή σαλάτα rulade σε καρπάτσιο ψαριού, το πρωτότυπο Σαν παστίτσιο με ταρτάρ μοσχάρι, το ανυπέρβλητο Τσιγαρέλι με χόρτα και καλαμάρι, το γαστρονομικό Κοτοπουλάκι γεμιστό με αμύγδαλα και συκωτάκια και σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια, η αρωματική Σουπιά με το μελάνι της και κους κους με ξύγαλο με ξύσμα λεμονιού και λάδι ανήθου, το πληθωρικό Μοσχαρίσιο κοκορέτσι με τζατζίκι, το χορταστικό και comfort Μοσχαρίσιο μάγουλο στιφάδο με υφές πατάτας, τα αξεπέραστα νόστιμα Ντάμπλινγκ παστιτσάδας κοκόρου και κρέμα γραβιέρας και το Παγωτό μπακλαβάς μιλφέιγ.

Omikron Facebook

*Για περισσότερες πληροφορίες: Χρύσα Κακιώρη (chryssakak@yahoo.gr, 6944-860154), Δημήτρης Σταθόπουλος (stathop@gmail.com, 6942-925783)

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.