ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτό είναι το πιο εθιστικό ψωμί που δοκιμάσαμε και σας δίνουμε τη συνταγή

Ένα ψωμί που έχει πολλές χρήσεις και μοναδική γεύση.

Αυτό είναι το πιο εθιστικό ψωμί που δοκιμάσαμε και σας δίνουμε τη συνταγή

Αυτή η συνταγή σερβίρεται ως ορεκτικό σε κάθε τραπέζι σε ένα εστιατόριο στη Βόρεια Καρολίνα, το Kindred Restaurant. Αλλά η ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ψωμί για σάντουιτς, για τοστ, για μπέργκερ, ντόνατς και άλλα. Είναι ένα ψωμί που συνδέει άψογα τη χρηστικότητα με τη γεύση.

Η συνταγή βγάζει δύο φραντζόλες (13x23 εκατ.) ή 12 ψωμάκια

Υλικά:

5 φλ. και 1/3 φλ. αλεύρι για ψωμί, χωρισμένο, και κάποιο επιπλέον για την επιφάνεια που θα ζυμώσετε
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. μέλι, ήπιο (π.χ. από αγριολούλουδα)
3 κ.σ. άπαχο γάλα σε σκόνη
2 κ.σ. ξηρή μαγιά
2 κ.σ. χοντρό αλάτι
3 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
4 κ.σ. (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου
Φυτικό λάδι
Νιφάδες θαλασσινού αλατιού (προαιρετικό, αλλά καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε)

Αυτό είναι το πιο εθιστικό ψωμί που δοκιμάσαμε και σας δίνουμε τη συνταγή

Εκτέλεση:

- Bάλτε 1/3 φλιτζάνι αλεύρι και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπώντας ελαφρά συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο (σχεδόν σαν ρού αλλά λίγο πιο αραιό), για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα και το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι.

- Μεταφέρετε το μίγμα στο μπολ του μίξερ στο οποίο πρέπει να έχετε γάντζο για ζύμη και προσθέτουμε το γάλα σε σκόνη, τη μαγιά, το χοντρό αλάτι, 2 αυγά, και τα υπόλοιπα 5 φλιτζάνια αλεύρι. Ζυμώστε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη είναι μαλακή. Προσθέστε το βούτυρο κομμάτι -κομμάτι, ενσωματώνοντας πλήρως στη ζύμη το καθένα πριν προσθέσετε το επόμενο, και αφήστε το να ανακατεύεται για περίπου 4 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει λεία, γυαλιστερή και ελαστική.

- Λαδώστε ένα μεγάλο μπολ και μεταφέρετε το μείγμα εκεί. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό, χωρίς ρεύματα μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

- Αν κάνετε ψωμάκια λαδώστε ελαφρά ένα εξαθέσιο ταψί για μάφιν. Βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε τη σε 6 κομμάτια. Χωρίστε κάθε κομμάτι σε 4 μικρότερα κομμάτια (θα πρέπει να έχετε 24 συνολικά). Δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς ίδια, υπολογίστε με το μάτι. Τοποθετήστε 4 κομμάτια ζύμης δίπλα-δίπλα σε κάθε κύπελλο μάφιν. Αν κάνετε φραντζόλες, λαδώστε ελαφρά δύο ορθογώνια ταψάκια 13x23 εκ. Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε σε 12 κομμάτια. Στριμώξτε τα κομμάτια δίπλα-δίπλα για να δημιουργήσουν 2 σειρές κάτω μήκος του κάθε ταψιού.

- Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα σε ένα ζεστό, χωρίς ρεύματα μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος (η ζύμη πρέπει να έρθει λίγο πιο ψηλά ​​από την κορυφή του ταψιού).

- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190° C. Χτυπάμε το αυγό που έχει απομείνει με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό σε ένα μικρό μπολ. Αλείψτε το πάνω μέρος της ζύμης με το αυγό και πασπαλίστε με τις νιφάδες θαλασσινού αλατιού, αν το επιθυμείτε. Ψήστε, περιστρέφοντας το ταψί στα μισά του χρόνου, μέχρι το ψωμί να πάρει ένα βαθύ χρυσό-καφέ χρώμα και αρχίσει να ξεκολλάει από τις πλευρές του ταψιού. Ψήστε για 25-35 λεπτά αν κάνετε ψωμάκια και 50-60 λεπτά για τα καρβέλια. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει ελαφρά στο ταψί πριν το βγάλετε σε μια σκάρα ώστε να παραμείνει μέχρι να κρυώσει τελείως.

Read Next

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.