ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αυτό δεν είναι ράμεν. Είναι ένα ζουμί».Τι είναι το ασιατικό πιάτο που μάθαμε στο MasterChef

Πολλοί ξέρουν το όνομα του, λίγοι τι ακριβώς είναι. Αυτό είναι το πιάτο που μας έμαθε το MasterChef.

«Αυτό δεν είναι ράμεν. Είναι ένα ζουμί».Τι είναι το ασιατικό πιάτο που μάθαμε στο MasterChef

Ένας από τους λόγους που το MasterChef έχει γίνει τόσο αγαπητό είναι ότι χάρη σε αυτό εξοικειωνόμαστε με συνταγές για φαγητά που δε γνωρίζαμε καλά.. Η ασιατική κουζίνα, ειδικότητα του Σωτήρη Κοντιζά, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό αφού μέσα από το πετυχημένο ριάλιτι μαγειρικής έχουμε έρθει κοντά με όρους όπως το μίσο, το γουακαμόλε και το γουασάμπι.

Στο χθεσινό επεισόδιο την τιμητική του είχε το ράμεν, ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της ασιατικής γαστρονομίας που παρόλο το γεγονός ότι συνοδεύεται από μία οικεία πια ονομασία, λίγοι δυτικοί φαίνεται να γνωρίζουν τι ακριβώς είναι το συγκεκριμένο φαγητό, πόσο μάλλον το πώς φτιάχνεται. Έτσι, το πιάτο που έφτιαξε ένας από τους δυνατούς διαγωνιζόμενους του φετινού κύκλου, ο Σταύρος Βαρθαλίτης, δημιούργησε αρκετά έντονη αντιπαράθεση με κάποιους από τους συμπαίκτες του να υποστηρίζουν ότι αυτό δεν ήταν ράμεν, αλλά μία απλή σούπα βελουτέ.

Ανάμεσα στους όσους διαφώνησαν ήταν και οι κριτές του διαγωνισμού, με τον Σωτήρη Κοντιζά να λέει χαρακτηριστικά ότι το πιάτο που παρουσιάστηκε μπροστά τους μπορεί να ήταν νόστιμο μεν, απείχε πολύ από την κλασική συνταγή του ράμεν δε. «Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός ράμεν είναι κάπως τραβηγμένος. Αρχικά δεν έχει νούντλς μέσα,» σχολίασε ο κριτής χαμογελώντας, τονίζοντας, ωστόσο, το πόσο καλή γεύση είχε το πιάτο, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται απλά για ένα ζουμί με μοσχάρι

(δείτε το στιγμιότυπο εδώ)

Τι είναι, όμως, στην πραγματικότητα το ράμεν, ένα από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα στην ασιατική κουζίνα; Το ράμεν περιέχει 4 βασικά πράγματα: Πρώτον, το ζωμό (στην Ιαπωνία, για τον ζωμό του ράμεν χρησιμοποιείται η αγγλική λέξη «soup») από κόκαλα χοιρινού και κοτόπουλου ή από αποξηραμένη παλαμίδα σε λεπτές φέτες, που μαγειρεύονται σε τεράστιες κατσαρόλες επί ώρες για να δώσουν όλη τους την ουσία (ακόμα και επί αρκετές ημέρες, αν πρόκειται μόνο για κόκαλα χοιρινού). Δεύτερον, το ταρέ, ένα είδος συμπυκνωμένης «σάλτσας» από παραδοσιακά γιαπωνέζικα αρτύματα, όπως η σάλτσα σόγιας και το μίσο. Τρίτον, τα σταρένια νουντλς, τα οποία, ανάλογα με την περιοχή, μπορούν να ποικίλλουν από ίσια μέχρι κυματιστά και από ψιλά μέχρι χοντρά. Και τέλος, τις επικαλύψεις, που παραδοσιακά περιλαμβάνουν τσάσου: φέτες από εκλεκτό ποσαρισμένο χοιρινό (μερικές φορές κοτόπουλο)· σιγομαγειρεμένα αυγά, συχνά μαριναρισμένα σε σάλτσα σόγιας· ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ή γιαπωνέζικα κρεμμύδια νέγκι· βλασταράκια μπαμπού τουρσί· και μερικές φορές φύλλα από φύκια nori. Παρόλα αυτά, διαφορετικές περιοχές της Ασίας προσθέτουν τα δικά τους υλικά, δημιουργώντας διαφορετικές τους εκδοχές.

Μία κλασική συνταγή για ράμεν με κοτόπουλο:

Φωτό: Michele Blackwell

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.