0
SHARES

Δεν χρειάζεται να είσαι vegan για να απολαύσεις αυτό το λαχταριστό burger όπου τα αγαπημένα μας όσπρια αντικαθιστούν εξαιρετικά το κρέας. Δοκίμασε αυτή την υγιεινή παραλλαγή του κλασικού burger με ρεβύθια και θα μας θυμηθείς.  

 

Υλικά (για 4 burgers)

•100 γρ. καρυδόψιχα

•160 γρ. βρασμένα ρεβίθια

•160 γρ. κουσκούς βρασμένο (από σιμιγδάλι, όχι ζυμαρικό)

•1 κ.σ. ντοματοπελτέ

•2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

•1 κ.σ. μαγιονέζα vegan

•1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

•1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

•1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

•1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

•1 κ.σ. αλεύρι

•Αλάτι, πιπέρι από μύλο

 •ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα

•4 ψωμάκια για burger

•μαρούλι

•ρόκα

•φέτες αβοκάντο

•ντομάτα

•φέτες κρεμμύδι

•αγγουράκι τουρσί

•πιπεριές

•κέτσαπ

•μουστάρδα

 

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα κρατάμε σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με τη σόγια και τον ντοματοπελτέ να γίνουν μείγμα, το οποίο τοποθετούμε στο μπολ με τα καρύδια.

Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τις σκόνες κρεμμυδιού και σκόρδου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα βάζουμε το βρασμένο κουσκούς, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, δουλεύοντας καλά το μείγμα, τέσσερα μπιφτέκια. Τηγανίζουμε

με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5' από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα ψωμάκια με τις γαρνιτούρες που μας αρέσουν.

 

Δείτε και το αναλυτικό βίντεο

 

ΠΗΓΗ: thetoastedpinenut.com

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram