Το σταφιδόψωμο είναι συνυφασμένο με μια Ελλάδα άλλων εποχών. Οι περισσότεροι το λατρεύαμε ως παιδιά και σίγουρα οι παλαιότερες γενιές το έχουν αγαπήσει εξίσου. Γι’αυτό και έφτασε η ώρα να φτιάξετε στο σπίτι αφράτα, λαχταριστά σταφιδόψωμα, που ουδεμία σχέση δεν έχουν με αυτά του εμπορίου, ειδικά αυτές τις ημέρες νηστείας. Στη συγκεκριμένη συνταγή έχει αντικατασταθεί πλήρως η ζάχαρη από μέλι. Το μυστικό για να πετύχουν και να είναι τόσο αφράτα βρίσκεται στον τρόπο που προτείνουμε να τα ψήσετε: τοποθετήστε ένα δοχείο νερού στον πάτο του φούρνου όση ώρα ψήνονται.
Καλή επιτυχία.
ΥΛΙΚΑ
12 γρ νωπή μαγιά
200 γρ χλιαρό νερό
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ ελαιόλαδο
80 γρ μέλι
4 γρ αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1 κούπα σταφίδες
λίγο μέλι με νερό για το άλειμμα
Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής:
Πηγή: MaMas TV