ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

8 πανέμορφες γωνιές της Αθήνας για να απολαύσετε μια πολύ καλή κούπα καφέ

Η ποιότητα συναγωνίζεται τη σοσιαλιτέ της κουλτούρας του καφέ και η πόλη έχει αποκτήσει πολλά κινηματογραφικά στέκια για την αγαπημένη αυτή συνήθεια.

8 πανέμορφες γωνιές της Αθήνας για να απολαύσετε μια πολύ καλή κούπα καφέ

Ο ποιοτικός καφές πλέον είναι τάση. Όμως που μπορεί να τον αναζητήσουμε; Κάναμε λοιπόν μια ερεύνα για εσάς και σας προτείνουμε οκτώ μέρη στην πόλη μας όπου θα απολαύσετε μια πολύ καλή κούπα.

8 πανέμορφες γωνιές της Αθήνας για να απολαύσετε μια πολύ καλή κούπα καφέ
The Underdog: Στην αρχή του πεζόδρομου της Ηρακλειδών, στο Θησείο, υπάρχει ένα νεοκλασικό με μια κόκκινη πόρτα.
  • The Underdog

Στην αρχή του πεζόδρομου της Ηρακλειδών, στο Θησείο, υπάρχει ένα νεοκλασικό με μια κόκκινη πόρτα. Πίσω της, κρύβεται ένα από τα καλύτερα μέρη στην πόλη όπου μπορείτε να πιείτε μια απολαυστική κούπα καφέ. Ο λόγος για το πολυβραβευμένο και φημισμένο The Underdog. Το σκηνικό του βιομηχανικό, με πρωταγωνιστές το ξύλο και την πέτρα, απλώνεται σε τρία επίπεδα. Στο ισόγειο βρίσκεται το καβουρδιστήριο, όπου εκεί «μαγειρεύονται» οι πράσινοι κόκκοι του καφέ, ενώ στον πρώτο όροφο και στην κοντή μπάρα γίνεται όλο το παιχνίδι. Τι θα δοκιμάσετε; Espresso με ισορροπημένα προφίλ αλλά και πιο «επιθετικά» με ωραίες οξύτητες, φίλτρου με φρουτώδες ή γήινα χαρακτηριστικά, κοινώς ροφήματα που θα σας κάνουν να λατρέψετε τον κόσμου του καφέ. Φυσικά τώρα σιγά σιγά που ανοίγει ο καιρός δοκιμάστε το cold brew αλλά και το espresso tonic στην πίσω κρυφή αυλή του τρώγοντας brunch.

*Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 2130635393

Taf: Από τα πρώτα μαγαζιά που μας σύστησαν τον ποιοτικό καφέ και συνεχίζουν να τον υπηρετούν με μεγάλη προσήλωση.
  • Taf

Από τα πρώτα μαγαζιά που μας σύστησαν τον ποιοτικό καφέ και συνεχίζουν να τον υπηρετούν με μεγάλη προσήλωση. Στην μικρή αυτή γωνία τα espresso σερβίρονται με ταχύτητες express μιας και η ροή από κόσμο δεν σταματάει ποτέ. Είναι μια ιδανική στάση ύστερα από τα ψώνια στο κέντρο ή για να κάνετε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Οι καφέδες που θα βρείτε εδώ έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και πάντα υπάρχει κάτι που να ταιριάζει στα γούστα σας. Οι baristi ξέρουν να σας λύσουν όλες τις απορίες που τυχόν να έχετε και να σας προτείνουν τον κατάλληλο καφέ για να πάρετε στο σπίτι.

*Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Αθήνα, τηλ. 2103800014

2 γουλιές 2 μπουκιές: Πίσω από την μπάρα του θα βρείτε ίσως το πιο «εκκεντρικό» ζευγάρι που έχετε συναντήσει πότε.
  • 2 γουλιές 2 μπουκιές

Πίσω από την μπάρα του θα βρείτε ίσως το πιο «εκκεντρικό» ζευγάρι που έχετε συναντήσει πότε. Η Τάνια και ο Νίκος αγαπούν όσο τίποτα τον καφέ και το δείχνουν με την πρώτη ευκαιρία. Πρόσχαροι, φοβεροί οικοδεσπότες, θα σας κάνουν να νιώσετε σαν το σπίτι σας. Εδώ θα δοκιμάσετε ένα από τα καλύτερα cappuccino ή flat white που μπορείτε να βρείτε στην πόλη. Προσοχή όμως, μην ζητήσετε κανένα ή σοκολάτα ή μην πάτε με βαρύ άρωμα γιατί θα έχετε πρόβλημα. Πάντως αν αφήσετε τις παραπάνω «παραξενιές» στην άκρη, σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το ζευγάρι, θα κάνετε στέκι σας αυτό το «ιδιαίτερο» μαγαζί και στο τέλος θα αφαιρέσετε την ζάχαρη από τον καφέ-αν βάζατε.

*Δραγατσανίου 8, Αθήνα, τηλ. 2103473444

Kudu Coffee Shop: Εκτός κέντρου, στο Νέο Ψυχικό βρίσκεται το επόμενο specialty coffee shop.
  • Kudu Coffee Shop

Εκτός κέντρου, στο Νέο Ψυχικό βρίσκεται το επόμενο specialty coffee shop. Στην αρχή ξεκίνησε σαν take away point. Σιγά σιγά όμως άρχιζε να αλλάζει και να ομορφαίνει. Μετέτρεψε το εσωτερικού του σε μια φιλόξενη σάλα και έβγαλε τραπέζια έξω στο μεγάλο και πλατύ πεζοδρόμιο. Εδώ λοιπόν θα βρείτε όλη την γκάμα από την ομώνυμη εταιρία καφέ, Kudu Coffee Roasters. Έτσι θα δοκιμάσετε καφέδες μοναδικής προέλευσης από την Λατινική Αμερική και την Αφρική αλλά και ένα εξαιρετικό blend –να σας αναφέρω ότι πολύ δύσκολα συμπαθώ τα blend- το Habbit που πίνετε ευχάριστα τόσο σε espresso όσο και σε συνδυασμό με γάλα σε cappuccino.

*25ης Μαρτίου 22, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2177223040

Lot 51: Σε μια πλατεία που ονομάζεται πλατεία Βραζιλίας, στα Ιλίσια, βρίσκεται αυτό το γωνιακό κατάλευκο καφέ.
  • Lot 51

Σε μια πλατεία που ονομάζεται πλατεία Βραζιλίας, στα Ιλίσια, βρίσκεται αυτό το γωνιακό κατάλευκο καφέ. Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργείας του –πριν λίγες μέρες γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια- έχει καταφέρει να αποκτήσει πολλούς θαυμαστές. Έτσι δικαιολογείται το ότι θα το βρείτε κάθε μέρα γεμάτο από το πρωί. Το βιομηχανικό του στιλ, αλλά και η λιτή αισθητική του θα σας γοητεύσουν. Στους μύλους του φιλοξενεί καφέδες από την Area 51 που αλλάζουν ανάλογα με την διαθεσιμότητα που υπάρχει. Να σας πω επίσης ότι σερβίρει και φαγητό-φυσικά και brunch- και τα βράδια ανεβάζει την ένταση της μουσικής και σερβίρει προσεγμένα κοκτέιλ.

*Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, τηλ. 6937337066

Kaya: Κρυμμένο στη στοά της οδό Βουλής, αυτό το μακρόστενο μαγαζί με την μεγάλη τζαμαρία, κάνει δυσανάλογο θόρυβο με το μικρό μέγεθός του.
  • Kaya

Κρυμμένο στη στοά της οδό Βουλής, αυτό το μακρόστενο μαγαζί με την μεγάλη τζαμαρία, κάνει δυσανάλογο θόρυβο με το μικρό μέγεθός του. Δεν έχει τραπέζια όποτε μην περιμένετε να καθίσετε κάπου εκτός από όρθια στην εξωτερική του μπάρα. Σερβίρει μόνο ροφήματα espresso (δηλαδή ζεστά και κρύα espresso και cappuccino) και οι μύλοι του φιλοξενούν σχεδόν όλους τους Έλληνες roasters που αλλάζουν συχνά. Ακόμα και να είστε βιαστικοί, μείνετε στην ούρα-τις πρώτες πρωινές ώρες και νωρίς το μεσημέρι είναι συχνό φαινόμενο- αφιερώστε πέντε λεπτά και απολαύσετε ένα espresso ή cappuccino στο φλιτζάνι και όχι στο χάρτινο.

*Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ. 2130284305

The Rabbit Punch: Ψηλά στο Παγκράτι, σε μια πλατεία που ακόμα δεν έχει γίνει πιάτσα, εγκαταστάθηκε το αδερφάκι του The Underdog.
  • The Rabbit Punch

Ψηλά στο Παγκράτι, σε μια πλατεία που ακόμα δεν έχει γίνει πιάτσα, εγκαταστάθηκε το αδερφάκι του The Underdog. Ένας ροζ «πυγμάχος» λαγός- το όνομα του βγαίνει από ένα τεχνικό όρο της πυγμαχίας- που μέσα σε λίγους μήνες έγινε ένα από τα αγαπημένα στέκια για καφέ στην πόλη. Σερβίρει ισορροπημένα φλιτζάνια espresso αλλά και φίλτρου. Κάτι το ιδιαίτερο που μπορείτε να δοκιμάσετε εδώ είναι το freddo flat white που σερβίρεται σε γυάλινο φλιτζάνι για να βλέπετε ξεκάθαρα τις στρώσεις του γάλακτος και του καφέ. Το brunch είναι επίσης από τα δυνατά σημεία του για αυτό τα Σαββατοκύριακα ή τις μέρες με ήλιο είναι δύσκολο να βρείτε τραπέζι.

*Ευφράνορος 40, Παγκράτι, τηλ. 2107567840

Anana Coffee food: Φωτεινό, γεμάτο τζαμαρίες, με λιτή διακόσμηση που βγάζει τραπέζια στην παρακείμενη στοά –από τις αγαπημένες κρυφές γωνίες της πόλης.
  • Anana Coffee food

Φωτεινό, γεμάτο τζαμαρίες, με λιτή διακόσμηση που βγάζει τραπέζια στην παρακείμενη στοά –από τις αγαπημένες κρυφές γωνίες της πόλης. Στη μπροστινή σάλα η ξύλινη μπάρα που ακολουθεί τις γραμμές του κτηρίου, ενώ στην πίσω με τους ξύλινους πάγκους και τα τραπέζια, δεσπόζει η ανοιχτή κουζίνα. Διαθέτουν ένα ισορροπημένο blend με τις ήπιες οξύτητες και γλυκό προφίλ που ταιριάζει πολύ και με το γάλα. Έχουν επίσης και καφέδες μοναδικής προέλευσης, λίγο πιο ιδιαίτερος. Το Anana διαθέτει και αλμυρές αλλά και γλυκές προτάσεις που προσανατολίζονται στην vegetarian και vegan φιλοσοφία. Δοκιμάστε μαζί με τον καφέ σας την λαχταριστή μηλόπιτα αλλά και τα αφράτα cinnamon rolls.

*Πραξιτέλους 33, Αθήνα, τηλ. 2111151788

The Underdog: Το σκηνικό του βιομηχανικό, με πρωταγωνιστές το ξύλο και την πέτρα, απλώνεται σε τρία επίπεδα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.