ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

5 τέλειες συνταγές για ταραμοσαλάτα από τους πιο γνωστούς σεφ. Ποια θα φτιάξεις;

Πετρετζίκης, Μπαρμπαρίγου, Δρίσκας, Καλλίδης, Λαζάρου σας αποκαλύπτουν το πιο ωραίο τους μυστικό για την Καθαρά Δευτέρα.

5 τέλειες συνταγές για ταραμοσαλάτα από τους πιο γνωστούς σεφ. Ποια θα φτιάξεις;

Πέντε γνωστοί σεφ σας αποκαλύπτουν το μυστικό τους για την τέλεια ταραμοσαλάτα. Ποιου τη συνταγή θα ετοιμάσετε φέτος;

5 τέλειες συνταγές για ταραμοσαλάτα από τους πιο γνωστούς σεφ. Ποια θα φτιάξεις;

Άκης Πετρετζίκης

Υλικά

200 γρ. ταραμά λευκό

200 γρ. ψωμί, μόνο ψίχα

ξύσμα και χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι

150 ml ελαιόλαδο (τουλάχιστον)

500 ml νερό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 πρέζα μπούκοβο

1 πρέζα ζάχαρη

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 πρέζα μπούκοβο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό. Μάλλον δε θα χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου αλάτι διότι ο ταραμάς είναι αλμυρός.

Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, το ψωμί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 κ.γ. πάπρικα, το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι (ανάλογα την αρεσκεία μας), 100 ml ελαιόλαδο και χτυπάμε.

Προσθέτουμε στο τέλος το ταραμά και χτυπάμε για να δέσει το μείγμα.

Προσέχουμε να δοκιμάζουμε όλη την ώρα και να προσθέσουμε επιπλέον λάδι αν χρειαστεί, πιπέρι και λεμόνι.

Μπορούμε να σερβίρουμε τον ταραμά μας με ντάκο, ελιές, ντομάτα και να ρίξουμε από πάνω φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο και μπούκοβο.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί

3 γεμάτες κ.σ. ταραμά λευκό

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 κρεμμύδι

1 κ.σ. άνηθο

500 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το άνηθο. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Όσο πιο πολύ χτυπάμε τα υλικά τόσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.

Βαγγέλης Δρίσκας

Υλικά

8 φέτες ψωμί

150 γραμ. λευκός ταραμάς

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμός από 1 λεμόνι

χυμός από 1 πορτοκάλι

1 σφηνάκι τσίπουρο

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένες ελιές

Εκτέλεση

Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού σε νερό με το τσίπουρο μέχρι να μαλακώσει. Στύβετε πολύ καλά και το βάζετε στο πολυμίξερ ή στο μπλέντερ.

Προσθέτετε τον ταραμά και τα δουλεύετε για 2-3 λεπτά στην μεγαλύτερη ταχύτητα για να ανακατευτούν.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο

Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα, γαρνίρετε με τις ελιές και συνοδεύετε με κριτσίνια ή ψημένες φέτες ψωμιού και παγωμένη ρακή ή τσίπουρο.

Βασίλης Καλλίδης

Υλικά

6 φέτες ψωμί του τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ Σταρένιο

2 κ.σ. λευκό ταραμά

Χυμό από 2-3 λεμόνια

1 ½ ποτήρι λάδι (μισό σπορέλαιο & μισό ελαιόλαδο)

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το σταρένιο ψωμί του τοστ σε νερό μέσα σε ένα μπολ για λίγα δευτερόλεπτα και το στύβουμε καλά με το χέρι για να φύγει το πολύ νερό.

Σε μπλέντερ προσθέτουμε το μουλιασμένο ψωμί, τον ταραμά, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ηλιέλαιο με το ελαιόλαδο χτυπώντας σιγά σιγά για να ενσωματωθούν. Δεν βάζουμε το λάδι όλο μαζί γιατί θα κόψει!

Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο βελούδινο μείγμα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα διακοσμώντας με πιπεριά Φλωρίνης, ελιές, κρίταμο τουρσί και φέτες λεμονιού.

Λευτέρης Λαζάρου

Υλικά

100 γρ. λευκός ταραμάς

1 μέτριο λευκό κρεμμύδι

350 ml καλό σπορέλαιο

50 ml απαλό ελαιόλαδο

100-120 ml μεταλικό νερό

Πιπέρι λευκό

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

3-4 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζετε σε μπλέντερ τον ταραμά με όλα τα υλικά εκτος απο τον άνηθο, και χτυπάτε μεχρι να δέσει ο ταραμάς. Στο τέλος, βάζετε μέσα και τον άνηθο και ανακατεύετε.

Το μείγμα γίνεται πολύ σφιχτό και ρίχνετε παγωμένο νερό και συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι να γίνει μια απαλή αλοιφή.

Προσθέστε λίγο άσπρο πιπέρι για να τον κάνετε πιο πικάντικο.

Τον βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σερβίρετε πάνω σε βραστές πατάτες και πασπαλίζετε με άνηθο ή σαν ντιπάκι με τη λαγάνα.

Read Next

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.