ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

4 πάστες με ιστορία σε ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα

Με αυτές μεγαλώσαμε όσοι είμαστε πάνω από 30. Κάθε μπουκιά και μία ανάμνηση.

4 πάστες με ιστορία σε ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα

To 1915, ιδρύεται το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της οικογένειας Ασημακοπούλου στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκεται και σήμερα, στον αριθμό 82 της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Κρέμες, ρυζόγαλα, φρέσκο γάλα στο ποτήρι είχαν την τιμητική τους. Μάλιστα, πέρα από το σερβίρισμα στα παραδοσιακά μαρμάρινα τραπέζια της εποχής, γινόταν και ντελίβερι από τα 20 ανίψια του ιδρυτή του γαλακτοπωλείου.

Γύρω στο 1930, τα 4 ανίψια Ασημακόπουλοι -που είχαν κατέβει με τα πόδια από το χωριό για να δουλέψουν στο θείο τους- αγοράζουν το μαγαζί έναντι 50.000 προπολεμικών δραχμών. Η πορεία προς την επιτυχία μόλις ξεκινά. Πρώτο βήμα η εισαγωγή αγελάδων από την Ολλανδία και η ίδρυση βουστάσιου. Πλέον, είναι σε θέση να παράγουν το δικό τους γάλα και να προμηθεύουν και άλλους γαλατάδες της Αθήνας.

4 πάστες με ιστορία σε ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα
Τη δεκαετία του '80, βρίσκονται στο τιμόνι της επιχείρησης ο Δημήτρης και ο Θανάσης, παιδιά του Βασίλη Ασημακόπουλου. Δικό τους δημιούργημα είναι το πιο σύγχρονο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που υπήρξε ποτέ στην Αθήνα μέχρι τότε.

Τη δεκαετία του '50, αφού νωρίτερα με δική τους πρωτοβουλία είχε ιδρυθεί συνεταιριστικό εργοστάσιο παραγωγής παγωτού, μπαίνουν δυναμικά στη ζαχαροπλαστική. Αρχικά με γαλακτομπούρεκα, τσουρέκια, παγωτά, πάστες ενώ μερικά χρόνια αργότερα, θα δοθεί και έμφαση στη σοκολατοποιία.

Τη δεκαετία του '80, βρίσκονται στο τιμόνι της επιχείρησης ο Δημήτρης και ο Θανάσης, παιδιά του Βασίλη Ασημακόπουλου. Δικό τους δημιούργημα είναι το πιο σύγχρονο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που υπήρξε ποτέ στην Αθήνα μέχρι τότε. Στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου ξεκίνησε το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο στις αρχές του αιώνα.

Πλέον στις ημέρες μας, η τρίτη γενιά, η Τζέιν και η Χριστίνα, έχει ήδη δώσει δυναμικά το παρόν στην επιχείρηση με φρέσκες ιδέες, αλλά και την ίδια προσήλωση στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών και τις παραδοσιακές συνταγές.

Tip: Στο ζαχαροπλαστείο Αφοι Ασημακόπουλοι χρησιμοποιούν αυθεντική ελληνική σοκολάτα, φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους αλλά και γάλα απευθείας από επιλεγμένους κτηνοτρόφους.

ΙΔΟΥ 4 ΠΑΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλασσική Αμυγδάλου ή Νουγκατίνα: Εδώ όλη η υπόθεση είναι στη κρέμα πατισερί, η οποία οφείλει και πρέπει να είναι βελούδινη. Σίγουρα μετράει η ποιότητα των πρώτων υλών και κυρίως του αγελαδινού γάλακτος από το οποίο φτιάχνεται. Με αυτή την πάστα, η επιλογή του φρέσκου γάλακτος από Έλληνες παραγωγούς του ζαχαροπλαστείου Αφοί Ασημακόπουλοι δικαιώνεται. Όταν μάλιστα αυτή η κρέμα συνοδεύεται από πραγματικά αφράτο παντεσπάνι και ολόφρεσκα αμύγδαλα, τότε προκύπτει ένα γευστικό αποτέλεσμα που πρέπει να δοκιμάσεις.
Ποντικάκι: Με αυτό το γλυκό μεγαλώσαμε όσοι είμαστε λίγο πάνω από 30. Αναμνήσεις από αναρίθμητες βραδιές που κάποιος θείος, θεία, συγγενής ή γονιός ερχόταν στο σπίτι με ένα κουτί “ποντικάκια” για τα παιδιά. Εδώ το ποντικάκι είναι στην καλύτερη του εκδοχή.
Πάστα παλαιού τύπου: Απλά μοναδική. Έχει αυτό το κάτι που σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια. Φτιάχνεται εδώ και δεκαετίες με την ίδια ακριβώς συνταγή. Σφιχτή κρέμα πατισερί κακάο, μια φίνα και πολύ λεπτή στρώση σαντιγί, παντεσπάνι με λαχταριστό κακάο και γυαλιστερό γλάσσο σοκολάτας.
Πάστα από Μους Σοκολάτας: Όχι αυτή δεν είναι η σοκολατίνα που έχεις συνηθίσει. Η αυθεντική ελληνική σοκολάτα που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, κάνει τη διαφορά. Μια γεύση που δύσκολα περιγράφεται με λόγια και μόνο αν τη δοκιμάσεις θα καταλάβεις τι σημαίνει ελληνική σοκολάτα.

Facebook Αφοί Ασημακόπουλοι / ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ, Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, Τηλ: 210 3610092

Πηγή: zaxaroplasteia.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά