ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλες όταν βγαίνουμε για ψώνια: Κυριολεκτικά κοστίζουν ακριβά

Ιδιαίτερα σε περιόδους εκπτώσεων, είμαστε πιο επιρρεπείς σε λανθασμένες επιλογές.

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλες όταν βγαίνουμε για ψώνια: Κυριολεκτικά κοστίζουν ακριβά

Μάλλον θα σου έχει συμβεί, ένα απόγευμα που δεν έχεις τι να κάνεις ή αισθάνεσαι λίγο πεσμένη ψυχολογικά, να αποφασίσεις να βγεις για ψώνια χωρίς να χρειάζεσαι κάτι συγκεκριμένο, καταλήγοντας να αγοράσεις (δελεασμένη, ίσως, και από προσφορές) κομμάτια που τελικά δεν φοράς ποτέ. Είναι κάπως σαν να πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ με άδειο στομάχι, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η πείνα είναι συναισθηματική και οι απόπειρές σου να την ικανοποιήσεις με βεβιασμένες αγορές έχουν ως συνέπεια να αδειάζει το πορτοφόλι σου χωρίς να γεμίζουν η καρδιά σου με χαρά και η γκαρνταρόμπα σου με αληθινά χρήσιμα και στιλάτα κομμάτια.

Και αυτό είναι μόνο ένα από τα λάθη που κάνουμε όταν βγαίνουμε για ψώνια. Ιδιαίτερα σε περιόδους εκπτώσεων, όταν οι προσφορές λειτουργούν κάπως σαν Σειρήνες, γινόμαστε πιο επιρρεπείς σε αγορές που τελικά μετανιώνουμε. Ποια είναι τα μεγαλύτερα σφάλματα λοιπόν που πρέπει να αποφεύγουμε, γιατί κυριολεκτικά κοστίζουν ακριβά;

1. Κάνουμε μεγάλες αγορές χωρίς καμία έρευνα. Εκτός αν έχουμε ένα ανεξάντλητο απόθεμα χρημάτων, προτού αγοράσουμε ένα πολυτελές, επώνυμο ρούχο ή αξεσουάρ το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγκρίνουμε τις τιμές του στο διαδίκτυο – ή να δοκιμάσουμε πολλά, παρόμοια κομμάτια σε φυσικά καταστήματα πριν να αποφασίσουμε πού θα επενδύσουμε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

2. Αφαιρούμε τα καρτελάκια από ένα ρούχο προτού είμαστε 100% σίγουρες ότι θα το κρατήσουμε. Πάνω στον ενθουσιασμό της αγοράς του, μπορεί να παραλείψουμε να το δοκιμάσουμε και στο σπίτι με την ησυχία μας προτού αρχίσουμε να αφαιρούμε καρτελάκια και να πετάμε αποδείξεις. Μετά όμως είναι πολύ αργά για να το αλλάξουμε.

3. Πηγαίνουμε για ψώνια μαζί με άλλους.

Τα ψώνια με παρέα είναι πιο διασκεδαστικά, συνήθως, αλλά κρύβουν παγίδες. Στην πραγματικότητα είναι λίγοι εκείνοι που έχουν την υπομονή, την οξυδερκή ματιά, αλλά και την ειλικρίνεια να μας καθοδηγήσουν προς μια πραγματικά επιτυχημένη αγορά. Ιδιαίτερα αν πάμε για ψώνια με το σύντροφό μας και ενώ εμείς προσπαθούμε να αποφασίσουμε αν μας κολακεύει ένα ρούχο, εκείνος κόβει βόλτες στο αίθριο του εμπορικού κέντρου ανυπόμονος να γυρίσει σπίτι.

4. Αγοράζουμε υπερβολικά φτηνά παπούτσια. Στην πραγματικότητα είναι και τα πιο ακριβά, γιατί δεν κρατούν ούτε μία σεζόν. Επιπλέον, μπορεί να μας προκαλέσουν προβλήματα στα πόδια αν τα φοράμε για πολλές ώρες καθημερινά.

5. Δεν σημειώνουμε κάπου τις μπουτίκ-διαμαντάκια που ανακαλύπτουμε στο διαδίκτυο αλλά και σε κάποιον δρόμο της πόλης. Σε όλες μας έχει τύχει να πέσουμε πάνω σε κάποια βιτρίνα (ή e-shop) που μοιάζει να φτιάχτηκε ειδικά για το δικό μας στυλ, ή σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι που μοιάζει να δημιουργήθηκε ειδικά για τις δικές μας ανάγκες, αλλά να μη σημειώσουμε τη διεύθυνση του καταστήματος εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα όταν αργότερα να το αναζητήσουμε μάταια.

6. Αποφεύγουμε να κάνουμε μια επιτυχημένη αγορά σε πολλές, διαφορετικές εκδοχές. Αν μας βολέψει ιδιαίτερα ένα κάρντιγκαν ή ένα Τ-shirt, π.χ., δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να το αγοράσουμε σε διαφορετικά χρώματα ή ελαφρώς διαφορετικές γραμμές: αντιθέτως, κάνουμε μια σίγουρη επένδυση.

7. Δεν φοράμε αμέσως ό,τι αγοράζουμε.

Εκτός αν αγοράσαμε κάτι για μια συγκεκριμένη περίσταση, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το φορέσουμε σύντομα, διαφορετικά μπορεί να μας περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός – και, τελικά, να παλιώσει το τρεντ.

8. Απορρίπτουμε κάτι στο κατάστημα χωρίς να δοκιμάσουμε να το φορέσουμε με διαφορετικούς συνδυασμούς. Ένα πουλόβερ που μας φαίνεται oversized ίσως δείξει υπέροχο συνδυασμένο με άλλο παντελόνι. Ένα φαρδύ πανωφόρι μπορεί να μεταμορφωθεί με τη βοήθεια μιας ζώνης. Όταν μας αρέσει αληθινά ένα κομμάτι, προτού το απορρίψουμε μπορούμε να ζητήσουμε από τον πωλητή να μας προτείνει τον ιδανικό τρόπο να το φορέσουμε.

9. Αγοράζουμε κάτι σε μικρότερο μέγεθος με την ελπίδα ότι θα αδυνατίσουμε.

Συνήθως ένα ρούχο small δεν αρκεί για να μας κινητοποιήσει να ξεκινήσουμε πρόγραμμα διατροφής, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη. Άλλοτε πάλι, παρασυρμένες από μια προσφορά, μπορεί να ενδώσουμε σε ένα κομμάτι που δεν μας έκανε ούτε όταν είμασταν είκοσι χρονών (και ενδεχομένως είκοσι κιλά πιο λεπτές).

10. Αγοράζουμε κάτι online χωρίς να το δοκιμάσουμε. Αν δεν είμαστε όσο το δυνατόν πιο σίγουρες για το μέγεθός του, ιδιαίτερα αν πρόκειται για δύσκολα κομμάτια όπως ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα παντελόνι, σε περίπτωση που το βρούμε σε online προσφορά μπορούμε να το δοκιμάσουμε πρώτα σε φυσικό κατάστημα και μετά να το παραγγείλουμε διαδικτυακά. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή της επιστροφής, αλλά κάποιες φορές είναι μπελαλίδικη.

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις.

Δες το εδώ.

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλες όταν βγαίνουμε για ψώνια: Κυριολεκτικά κοστίζουν ακριβά
Μαύρα ψηλοτάκουνα, Jacquemus, www.ln-cc.com, €270

Δες το εδώ.

Τσαντάκι από bamboo, Cult Gaia, www.harveynichols.com, EUR 166,77

Δες το εδώ.

Κάρντιγκαν oversized, www.zara.com, 29,99 EUR

Read Next

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.

10 Απρ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: Το κομψό styling trick που αναβαθμίζει ακόμη και το πιο απλό look

Το στιλιστικό trick που ακολούθησε η 63χρονη ηθοποιός.