Ξεχάστε όσα γνωρίζατε περί μάκρο ή μίκροοικονομικά μεγέθη. Oι fashion bloggers έχουν το δικό τους οικονομικό δείκτη. H επιχείρηση Instagram καλά κρατεί με τον αριθμό των followers να μεταφράζεται σε άμεσα κέρδη ακολουθώντας παγκοσμίως μία άτυπη αναλογία πιστών social ακολούθων και κερδών. Σύμφωνα με την μόλις 22 ετών δημιουργό του επιτυχημένου blog What We Wore, Danielle τα μέγιστα των κερδών που αποφέρει από ένα και μόνο post της στο Instagram φτάνουν τις 15.000 δολάρια κατά αναλογία του 1.000.000 ακολούθων της.

Ti γίνεται όμως με τις bloggers που φαίνεται να αδιαφορούν για τους αστρονομικούς αριθμούς των followers (ακόμη και αν του έχουν ήδη κατοχυρώσει) εστιάζοντας στην προσωπική τους αισθητική που κάθε άλλο παρά εμπορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί; Η βιομηχανία του fashion blogging έχει χώρο και για αυτές, όπως την εκκεντρική Leandra Medine του blog Man Repeller που για να οδηγήσει διαδικτυακά τους επίδοξους αγοραστές που την ακολουθούν σε ένα συγκεκριμένο e-shop μέσω ενός post της μπορεί να εισπράξει από 50.000 έως 80.000 δολάρια.

 

 

Ένα ερώτημα που φαίνεται να απασχολεί ιδιαιτέρως τους χρήστες του internet γίνεται μία από τις viral απορίες του 2015 σύμφωνα με τις ετήσιες αναλύσεις της Google και απαντάται με τον πλέον αληθοφανή πλην μπακάλικο μαθηματικό τρόπο του 15.000$ for 1m (ένα post για ένα εκατομμύριο followers προς 15.000 δολάρια) στην πασίγνωστη πλέον γλώσσα του Instagram. Με έναν γρήγορο υπολογισμό οι 46 εκατομμύρια ακόλουθοι μίας από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητας του Insta και όχι μόνο, Κένταλ Τζένερ μπορούν να μεταφραστούν νμε΄σω ενός και μόνο post της σε 690.000 δολάρια στο λογαριασμό της.

 

Δείξε μου τους followers σου να σου πω πόσα βγάζεις. Η επιρροή μερικών bloggers έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα διόλου στενά όρια της βιομηχανίας της μόδας με την πασίγνωστη πλέον Ιταλίδα πρωθιέρεια του χορού των μπλoγκοκερδών Chiarra Ferragni του Blonde Salad να αποτελεί εκτός από υποδειγματικό success story και αντικείμενο μελέτης (case study) στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαντ.

 

Μερικά από τα πιο κερδοφόρα πρόσφατα posts: 

 

 

TAGS