ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Πανοπλία μου τα ρούχα»: Μια influencer με ύψος 1,04 μ. στην πρώτη σειρά των επιδείξεων μόδας

Η νάνος Sinead Burke ονειρεύεται ντιζάιν που θα αγκαλιάζει κάθε μορφή διαφορετικότητας.

«Πανοπλία μου τα ρούχα»: Μια influencer με ύψος 1,04 μ. στην πρώτη σειρά των επιδείξεων μόδας

Τα πρότυπα μόδας και ομορφιάς διευρύνονται και τα τελευταία χρόνια πλαισιώνουν όλο και περισσότερα μεγέθη και εξωτερικά χαρακτηριστικά. Μοντέλα με σύνδρομο down, με λεύκη, plus size, 40+ και 50+ ανεβαίνουν στις πασαρέλες των πιο λαμπερών και επιδραστικών οίκων, ποζάρουν για τους μεγαλύτερους φωτογράφους μόδας του κόσμου. Επιβεβαιώνουν ότι η γοητεία και το στυλ δεν συνοδεύονται απαραίτητα από τέλεια χαρακτηριστικά ή από έναν συγκεκριμένο σωματότυπο ή από μια επιδερμίδα ομοιόμορφη και λεία σαν βελούδο, αλλά πηγάζουν -κυρίως- από μια προσωπικότητα που εκπέμπει ενέργεια και ευφυΐα.

Σε αυτό το ποικιλόμορφο και συναρπαστικό πλήθος των ινδαλμάτων που επηρεάζουν και εμπνέουν ήρθε να προστεθεί, τα τελευταία χρόνια, η Sinead Burke, της οποίας η πρόσφατη εμφάνιση στην πρώτη σειρά του σόου της Victoria Beckham στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ήταν μία μόνο από τις πολλές που επισφραγίζουν τη δυνατή παρουσία της στη μόδα.

Η Sinead είναι μια εύστροφη και στιλάτη γυναίκα, με μια ορατή διαφορά από τις περισσότερες: το ύψος της μόλις που αγγίζει το 1,04 μ., καθώς πάσχει από αχονδροπλασία, την πιο κοινή μορφή νανισμού. Αυτό δεν την εμποδίζει ωστόσο να φοράει τις δημιουργίες των πιο λαμπερών brands, αφού η γκαρνταρόμπα της επιδεικνύει κομμάτια Burberry, Gucci, Prada, Ferragamo και Christopher Kane μεταποιημένα σύμφωνα με το ύψος και τη σιλουέτα της. Μια καμπαρντίνα Burberry, συγκεκριμένα, μεταποιήθηκε αντισυμβατικά και ριζικά από τον μεγάλο φωτογράφο μόδας Tim Walker, όταν την έκοψε με ένα τεράστιο ψαλίδι για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης της Sinead για το περιοδικό Business of Fashion. «Ήταν η πιο ξεκάθαρη δήλωση του τι χρειάζομαι ως μικρόσωμος άνθρωπος και της σχέσης μου με τη βιομηχανία της μόδας... Είχε να κάνει με το να δημιουργήσεις κάτι ολότελα καινούριο».

Η Sinead είναι μια εύστροφη και στιλάτη γυναίκα, με μια ορατή διαφορά από τις περισσότερες: το ύψος της μόλις που αγγίζει το 1,04 μ., καθώς πάσχει από αχονδροπλασία, την πιο κοινή μορφή νανισμού

Η Sinead είναι το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά μιας οικογένειας που δημιούργησαν μια μέτριου ύψους γυναίκα και ένας άντρας με αχονδροπλασία. Μόνο αυτή, ωστόσο, από τα αδέρφια της κληρονόμησε την διαταραχή του πατέρα της. Όπως είπε πρόσφατα σε συνέντευξή της στην Guardian -με αφορμή την παρουσίαση δύο ρούχων της στο Εθνικό Μουσείο Σκωτίας για περιοδική έκθεση που τιμά τη διαφορετικότητα στη μόδα- «ζήλευα τις αδερφές μου, που είχαν μέσο ύψος. Είχαν πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας, για την οποία όμως έτρεφαν πολύ λιγότερο ενδιαφέρον από ό,τι εγώ».

«Παρόλο που κάποιοι βλέπουν τη μόδα σαν μια βιομηχανία για λίγους, εγώ τη βλέπω σαν κάτι που μας φέρνει πιο κοντά».

Όσο θυμάται τον εαυτό της, είναι παθιασμένη με τη μόδα. Παιδί ακόμα, ζήτησε από τους γονείς της να της κάνουν δώρο γενεθλίων ένα τεύχος της αμερικανικής Vogue, αν και ήταν υπερβολικά βαρύ για να το σηκώνει η ίδια.

Στην εφηβεία άρχισε να την ενοχλεί η ιδιαιτερότητά της, καθώς σκέφτηκε να υποβληθεί σε μια επώδυνη επέμβαση επιμήκυνση των άκρων. «Θα το έκανα για να με συμπαθούν πιο εύκολα οι άλλοι», θυμάται σήμερα. Τελικά όμως, στα 11 χρόνια της, γύρισε και είπε στους γονείς της: «Αν κάποιος δεν με συμπαθεί επειδή είμαι 1,04 μ., αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα».

Μεγαλώνοντας εργάστηκε ως δασκάλα δημοτικού και παρά το παράστημά της ποτέ δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το σεβασμό των μαθητών της. «Ακόμα και αν τα παιδιά με περνούσαν σε ύψος, η στάση μου ήταν ότι αν τους έδινα σεβασμό, θα μου τον ανταπέδιδαν. Έτσι κι έγινε».

Το 2017 μια ομιλία Ted που έδωσε, με τίτλο «Why design should include everyone» («Γιατί το ντιζάιν θα έπρεπε να τους αγκαλιάζει όλους»), εκτόξευσε τη φήμη της στη στρατόσφαιρα και την οδήγησε, μεταξύ άλλων, σε μια θέση στη Vogue ανάμεσα στις 25 πιο ισχυρές εργαζόμενες γυναίκες στη Βρετανία και σε μια πρόσκληση στο Met Gala.

Γιατί ανέκαθεν την προσέλκυε η μόδα, ένας κόσμος που μέχρι σήμερα φαινόταν να μην υπολογίζει γυναίκες όπως αυτή; «Επειδή ακριβώς ένιωθα αποκλεισμένη» είπε στην Guardian. «Κατανοούσα ότι η μόδα έχει δύναμη και ότι η πρόσβασή μου σε καλύτερα ρούχα θα διευκόλυνε κάποιες από τις προκλήσεις που αντιμετώπιζα. Χρησιμοποιώ τα ρούχα σαν πανοπλία. Αν με δει κάποιος στον δρόμο με μια ολόσωμη φόρμα με τονισμένα μανίκια, πιθανότατα δεν θα νομίσει ότι είμαι ένα χαμένο παιδί που ψάχνει να βρει τους γονείς του. Παρόλο που κάποιοι βλέπουν τη μόδα σαν μια βιομηχανία για λίγους, εγώ τη βλέπω σαν κάτι που μας φέρνει πιο κοντά».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της:

Παρακολουθήστε την καθοριστική ομιλία Ted της Sinead:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: @thesineadburke

Read Next

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

Περισσότερα από

Μόδα

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.

18 Απρ 2024

Η ανοιξιάτικη εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη με λευκό κοστούμι και εσπαντρίγιες

Το διαχρονικό κομμάτι της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας που επέλεξε η Όλγα Κεφαλογιάννη

17 Απρ 2024

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.