ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι γυναίκες-ινδάλματα άνω των 50 μάς χαρίζουν τα μυστικά της κομψότητας

Αποδεικνύουν καθημερινά ότι το στυλ δεν έχει ηλικία.

Οι γυναίκες-ινδάλματα άνω των 50 μάς χαρίζουν τα μυστικά της κομψότητας

Γυναίκες άνω των πενήντα, όχι μόνο επώνυμες αλλά και ανώνυμες που πατούν στην πλατφόρμα των social media και ξεχωρίζουν από το πλήθος, ανατρέπουν το στερεότυπο της αψεγάδιαστης και αρυτίδωτης ομορφιάς. Με κάθε εμφάνισή τους αποδεικνύουν ότι το στυλ όχι απλώς δεν έχει ηλικία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ωριμάζει με τα χρόνια σαν το καλό κρασί. Αυτά είναι τα αγαπημένα μας ινδάλματα και τα μυστικά της κομψότητας που μοιράζονται μέσα από κάθε λουκ τους.

Grece Ghanem: Όταν παραμένουμε σωματικά δραστήριες, μπορούμε να στηρίξουμε με τη σιλουέτα μας ακόμα και ένα λουκ που θεωρείται πιο νεανικό. Αυτό κάνει η personal trainer από τον Καναδά, που δεν διστάζει να ταιριάξει ένα μπλουζάκι Gucci με λεοπάρ παντελόνι.

Οι γυναίκες-ινδάλματα άνω των 50 μάς χαρίζουν τα μυστικά της κομψότητας
PHOTO: @GRECEGHANEM

Linda Fargo: Αν ταξιδέψεις στην Ινδία, ντύσου όπως οι Ινδοί. Κανένα λουκ δεν είναι εκκεντρικό, αρκεί να το φορέσουμε στην κατάλληλη περίσταση, όπως αποδεικνύει η αντιπρόεδρος του Bergdorf Goodman.

Lucinda Chambers: Δώσε έμφαση στο πανωφόρι και τα παπούτσια, είναι αυτά που καθορίζουν την πρώτη εντύπωση. Ακόμα και αν δεν έχεις ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις στιλιστικές ικανότητές σου, τουλάχιστον το ένα από τα δύο μπορεί να είναι bold, για μια πιο ξεχωριστή εμφάνιση, όπως αποδεικνύει η πρώην fashion editor της βρετανικής Vogue.

Isabelle Huppert: Το κοστούμι είναι πάντα μια λύση. Το οποίο δείχνει ιδιαίτερα θηλυκό πάνω στη Γαλλίδα ηθοποιό, που δίπλα στo λήμμα «κομψότητα» θα μπορούσε να υπάρχει άνετα το όνομά της. Τη βλέπουμε και στην κεντρική φωτό, από το σόου του Calvin Klein.

Monica Bellucci: Μη φοβάσαι το σέξι. Μην αφήνεις τη χρονολογία γέννησης που γράφει η ταυτότητά σου να σε στρέψει σε συντηρητικές εμφανίσεις, αν αυτές δεν σε εκφράζουν. Τόλμησε τις διαφάνειες, το κόκκινο κραγιόν. Ακόμα και αν δεν είσαι μια από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου όπως η Ιταλίδα σταρ.

Renia Jaz: Τα έντονα prints φτιάχνουν τη μέρα. Όχι μόνο τη δική σου αλλά και των γύρω σου. Αν θέλεις να παίξεις εκ του ασφαλούς, κινήσου σε μονόχρωμα κομμάτια στο υπόλοιπο λουκ, σε αποχρώσεις από την παλέτα των prints, όπως η μπλόγκερ του Ven's Wife Style.

@VENSWIFESTYLE

Colleen Heidemann: Πάρε έμπνευση στις εμφανίσεις σου από διαχρονικά ινδάλματα, που δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας. Η Colleen Heidemann αγαπάει ιδιαίτερα τις Jackie O., Γκρέις Κέλι και Όντρει Χέπμπορν.

@COLLEEN_HEIDEMANN

Melanie Kobayashi: Βάλε φωτιά στους κανόνες. Πάντρεψε vintage κομμάτια, pop prints, παγιέτες και χρώμα, κάνε το δικό σου, αρκεί να νιώθεις άνετα μέσα στα ρούχα σου. Εκμεταλλεύσου το γεγονός ότι καθώς περνούν τα χρόνια και οι δεκαετίες, σε νοιάζει όλο και λιγότερο η γνώμη των άλλων. Κάν' το όπως η μπλόγκερ του Bag and a Beret.

PHOTO: BAG AND A BERET

Natalie Massenet: Μονοχρωμία στο κεντρικό κομμάτι ενός λουκ, εξτραβαγκάντσα στα συμπληρωματικά. Ιδιαίτερα αν το κεντρικό κομμάτι είναι ένα πολυτελές φόρεμα, όπως έκανε η δημιουργός του Net-A-Porter, μπορείς να δώσεις άφοβα λάμψη και ποικιλία στα παπούτσια και τα αξεσουάρ.

Sarah Jane Adams: Διάλεξε ρούχα που θα σου δώσουν ελευθερία κινήσεων. Ακόμα και αν θέλεις στα 80 σου να φορέσεις φόρμα και σνίκερς. Αν με κάθε σου κίνηση προδίδεις αμηχανία, ακόμα και το πιο προσεγμένο σύνολο θα δείχνει άκομψο πάνω σου. Αυτή η σχεδιάστρια κοσμημάτων και ίνδαλμα του Instagram δείχνει να απολαμβάνει ό,τι φοράει.

PHOTO: @SARAMAIJJEWELS

BaddieWinkle: Τρόλαρε και διασκέδασέ το. Όπως αυτή η 88χρονη που έχει πάνω από τρία εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram για τη μοναδική αίσθηση του στυλ και το νεανικό πνεύμα της.

Sophie Fontanel: Μια μίντι φούστα δεν θα σε προδώσει ποτέ. Η γραμμή της μπορεί να καθορίσει το χαρακτήρα του λουκ. Συνδύασέ την όπως η Γαλλίδα δημοσιογράφος, που με απλές φόρμες και ουδέτερα χρώματα καταφέρνει να ξεχωρίσει.

PHOTO: @SOPHIEFONTANEL

Read Next

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.