ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Υamamay παρουσιάζει το νέο της λογότυπο

Ανανεωμένη, βαδίζει στο μέλλον σε συνεργασία με το European Istitute of Design.

H Υamamay παρουσιάζει το νέο της λογότυπο

Η Yamamay καλωσορίζει τη νέα χρονιά παρουσιάζοντας το νέο της λογότυπο. Μια νέα οπτική ταυτότητα που συνδέεται με το παρελθόν, αλλά ατενίζει το μέλλον. Με εκσυγχρονισμένο το λογότυπο, που αντιπροσωπεύει τη μάρκα εδώ και 20 χρόνια, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του ψηφιακού και οπτικά εξελιγμένoυ κόσμου που απαιτεί ολοένα και πιο ευδιάκριτη παρουσία.

Η Yamamay εμπιστεύτηκε το έργο «Restyle the Yamamay logo» στο Instituto Europeo di Design της Φλωρεντίας σε συνεργασία με την Galli-IED NETWORK Academy στο Κόμο, το ινστιτούτο με το οποίο η Yamamay συνεργάζεται εδώ και χρόνια σε διάφορα καλλιτεχνικά και δημιουργικά έργα.

Η Yamamay εμπιστεύτηκε το έργο «Restyle the Yamamay logo» στο Instituto Europeo di Design της Φλωρεντίας σε συνεργασία με την Galli-IED NETWORK Academy στο Κόμο, το ινστιτούτο με το οποίο η Yamamay συνεργάζεται εδώ και χρόνια σε διάφορα καλλιτεχνικά και δημιουργικά έργα.

Τον Ιούνιο του 2021, οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Graphic Design - Focus on New Media του IED Firenze, προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό ιδεών σχετικά με τον επανασχεδιασμό του λογότυπου Yamamay.

Μετά από μήνες συναντήσεων, αναθεωρήσεων και σκέψης, το τελικό λογότυπο της Yamamay επιλέχθηκε ανάμεσα από οκτώ διαφορετικές προτάσεις των φοιτητών και θα παρουσιαστεί στο κοινό τον Ιανουάριο του 2022.

H Υamamay παρουσιάζει το νέο της λογότυπο


Ο Alfredo Favi, της εταιρείας Arké, δημιουργός του λογότυπου της Yamamay πριν από 20 χρόνια, κατεύθυνε τους φοιτητές παρέχοντάς τους στοιχεία σχετικά με την ιστορία του λογοτύπου και με συντονιστή τον Dario Mazzarella, επικεφαλής του τμήματος γραφικών της Yamamay, επέβλεπαν την ανάπτυξη του έργου που έγινε σημείο αναφοράς για το master class και τους καθηγητέςπου συμμετείχαν, Isabella Ahmadzadeh, Cosimo Lorenzo Pancini και Marco Innocenti, οι οποίοι καθοδήγησαν τους μαθητές με πάθος και τεχνογνωσία.

Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ οι φοιτητές που ξεχώρισαν ιδιαίτερα, και βραβεύτηκαν από την Yamamay για την πρωτοτυπία του δημιουργικού τους έργου είναι οι: Jocel Renée Flores (καλύτερο λογότυπο), Agnese Carlotti (καλύτερο μονόγραμμα) και Amr Sobhi (καλύτερη ανατρεπτική δουλειά).

Το λογότυπο που επανασχεδιάστηκε από την Jocel Renée Flores, νικήτρια του διαγωνισμού, ενώ βελτιώθηκε περαιτέρω και αναπτύχθηκαν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, μαζί με τη δημιουργία μιας νέας γραμματοσειράς που ονομάζεται «Yamamay Sans» σε συνεργασία με το Studio Kmzero στη Φλωρεντία.

Το λογότυπο, προκειμένου να μεταφέρει τη δυναμική της μάρκας αναπτύχθηκε, από το ψηφιακό χυτήριο Zetafonts, ένα πραγματικό σύστημα τυπογραφίας: η γραμματοσειρά Yamamay Sans, σχεδιασμένη για διεθνή επικοινωνία. Αποτελείται από μια οικογένεια λατινικών και μη χαρακτήρων, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για όλες τις απαραίτητες χρήσεις.

Στις πιο συχνές χρήσεις του, το λογότυπο διατηρεί το κόκκινο χαρακτηριστικό χρώμα της Yamamay, ξεχωρίζει σε λευκό φόντο χωρίς πλαίσιο, που προκύπτει από την ανάγκη να ελαφρύνει οπτικά σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοσή του και ανταποκρίνεται τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου.


Επιπροσθέτως, το μονόγραμμα «Y» της Yamamay μεταφέρει την ουσία της μάρκας με μία λιτή αλλά τολμηρή παρέμβαση στο εμβληματικό μας y, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας μέσα στα 20 χρόνια ζωής της. Επομένως, η χρήση του μονογράμματος αποδεικνύεται αναπόσπαστη σε σύγκριση με το λογότυπο, καθώς μπορεί να καλύψει τομείς επικοινωνίας όπου μόνο του το λογότυπο δεν επαρκεί.

Το νέο λογότυπο θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μέσα και υλικά επικοινωνίας: βιτρίνες καταστημάτων, τσάντες αγορών και ετικέτες προϊόντων, καθώς και στα κοινωνικά και ψηφιακά κανάλια της μάρκας.

«Η συνεργασία της Yamamay με το Master Graphic Design στο IED Firenze αποδείχθηκε εκπαιδευτική εμπειρία υψηλού επιπέδου, ικανή να ενσωματώσει την αίσθηση της «διαδικασίας» που περιλαμβάνεται στη μεθοδολογία εκμάθησης IED μέσω της πράξης. Οι μαθητές μας πήραν μέρος σε μια ρεαλιστική πορεία επαγγελματικής διαδικασίας, με την ενεργό και απαραίτητη παρουσία της εταιρείας από τη μια, και την υποστήριξη της διδακτικής μας ομάδας από την άλλη. Είναι η συνέργεια όλων των μελών στο έργο που κατέστησε δυνατό τον εντοπισμό της ιδέας που ανταποκρίθηκε καλύτερα στα ζητούμενα της Υamamay. Ήταν ένα έργο ιδεών που οδήγησε σε μια νέα ταυτότητα μάρκας χάρη στο πάθος των φοιτητών, την ορθότητα της μεθόδου και τον επαγγελματισμό των καθηγητών μας και της εταιρείας».

Είναι η συνέργεια όλων των μελών στο έργο που κατέστησε δυνατό τον εντοπισμό της ιδέας που ανταποκρίθηκε καλύτερα στα ζητούμενα της Υamamay. Ήταν ένα έργο ιδεών που οδήγησε σε μια νέα ταυτότητα μάρκας χάρη στο πάθος των φοιτητών, την ορθότητα της μεθόδου και τον επαγγελματισμό των καθηγητών μας και της εταιρείας

Isabella Ahmadzadeh, Master Coordinator

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που παρέδωσαν οι φοιτητές του IED γιατί κατανόησαν κι ερμήνευσαν άψογα τις οδηγίες μας. Θέλαμε το λογότυπο να υποβληθεί σε αναδιαμόρφωση που θα του έδινε μια πιο μοντέρνα εικόνα, χωρίς υπερβολικές αλλαγές, και οι μαθητές του IED έκαναν ακριβώς αυτό: πραγματοποίησαν μια καλλιτεχνική ανασκόπηση του λογότυπου μας, καθιστώντας το ακόμα πιο ισορροπημένο και σύγχρονο, χωρίς να το παραμορφώσουν».

Francesco Pinto, President of Inticom SpA

Read Next

23 Μαρ 2023

DARE TO: H νέα συλλογή της PUMA, αφιερωμένη στην γυναικεία ενδυνάμωση

Με γνώμονα το athleisure style, οι γυναίκες επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που εκφράζονται μέσα από το ντύσιμο τους.

23 Μαρ 2023

Οι 3 τάσεις της μόδας που αξίζει σίγουρα να υιοθετήσεις φέτος την άνοιξη

Ανανέωσε το ανοιξιάτικο στιλ σου, υιοθετώντας τις τάσεις της μόδας.

Περισσότερα από

Μόδα

23 Μαρ 2023

Το ethnic look της βασίλισσας Μάξιμα που έφερε την άνοιξη πιο κοντά

Μια ακόμα iconic εμφάνιση με royal αέρα από την βασίλισσα της Ολλανδίας.

22 Μαρ 2023

Η Δώρα Κατσικογιάννη, η Μυρτώ Κάζη και η Ευτυχία Λαζάρου φορούν τη νέα limited συλλογή της Answear.LAB και μιλούν για το δικό τους Sisterhood

Οι τρεις δυναμικές γυναίκες φωτογραφήθηκαν με τη νέα συλλογή "SISTERHOOD" της Answear.LAB που εξυμνεί τη γυναικεία αλληλεγγύη.

22 Μαρ 2023

LOUIS VUITTON X YAYOI KUSAMA: To 2o Drop της καλλιτεχνικής συνεργασίας είναι η αποθέωση της χειροτεχνίας

Το 2ο Drop της συνεργασίας Louis Vuitton x Yayoi Kusama κυκλοφορεί στις 31 Μαρτίου.

22 Μαρ 2023

Τα notos υποδέχονται την άνοιξη με νέες εντυπωσιακές βιτρίνες

Ζήσε μία πολύχρωμη fashion εμπειρία μέσα από τις ανοιξιάτικες βιτρίνες των πολυκαταστημάτων notos.

22 Μαρ 2023

Guess Jeans Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023 | Η γυναικεία συλλογή θα σε κάνει να ονειρεύεσαι καλοκαιρινές διακοπές

Η συλλογή της GUESS Jeans Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 θα προκαλέσει αναμφίβολα επιθυμία για ταξίδια και ονειροπόληση

21 Μαρ 2023

Bershka x Dice: Η νέα συνεργασία της Bershka που σε φέρνει πιο κοντά στη μουσική και τους φίλους σου

Η Bershka επιβεβαιώνει τον δεσμό της με τη μουσική μέσω της νέας της συνεργασίας με την DICE για να δημιουργήσει μια καινοτόμα μουσική πλατφόρμα με όνομα: "Moved by Music"

19 Μαρ 2023

Η Η&Μ καμπαρντίνα που δεν αποχωρίζεται φέτος την άνοιξη η Τόνια Σωτηροπούλου

Το πανωφόρι που θα συμπληρώσει άψογα όλες τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις σου.

18 Μαρ 2023

Πώς γίνεται ένα πραγματικό "αφεντικό"; Η νέα καμπάνια της Boss έχει την απάντηση

To motto "Be your own BOSS" βάζει τα θεμέλια στη νέα καμπάνια του brand για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023 με διάσημους πρωταγωνιστές.

17 Μαρ 2023

Κόρτνεϊ Κοξ: Φόρεσε υποδειγματικά το little black dress της

Η εμφάνιση της Κόρτνεϊ Κοξ με το little black dress της, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο κομψές φετινές της εμφανίσεις.

15 Μαρ 2023

Classics Reborn: Η συλλογή της Tommy Hilfiger που επαναπροσδιορίζει τα κλασικά prep

Το prep style βρίσκει νέα ζωή μέσα από τη συλλογή της Tommy Hilfiger για την Άνοιξη 2023.