ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H εμπειρία μίας blogger που έδωσε όλα της τα χρήματα για μία Hermes και μετά έπαθε κρίση πανικού

Η πραγματική μαρτυρία μίας γυναίκες που ξόδεψε όλες τις οικονομίες της για μία Birkin και τώρα φοβάται να τη βγάλει από το κουτί.

H εμπειρία μίας blogger που έδωσε όλα της τα χρήματα για μία Hermes και μετά έπαθε κρίση πανικού

Αν είσαι μία απλή, καθημερινή γυναίκα, με λίγα λόγια μία γυναίκα που δεν σχετίζεσαι με κανέναν τρόπο με τον κόσμο της μόδας ή με τη showbiz το να αποκτήσεις τη δική σου τσάντα του οίκου Hermes φαντάζει ένα άπιαστο όνειρο. Είναι πολλές εκείνες που το προσπάθησαν σκληρά και φιλότιμα, ούσες διατεθειμένες να πληρώσουν πάνω από 20.000 ευρώ, όμως βρήκαν τις πόρτες των μπουτίκ κλειστές για αυτές (ως άλλες Julia Roberts στο Pretty Woman, σε εκείνη τη σκηνή που οι πωλήτριες ενός πανάκριβου μαγαζιού αρνήθηκαν να την εξυπηρετήσουν).

Παρόλα αυτά λίστα αναμονής όντως υπάρχει και είναι πράγματι τεράστια κι αν είσαι τουλάχιστον μία μικρή fashion blogger έτοιμη ψυχολογικά να ξοδέψει τις οικονομίες μίας ολόκληρης ζωής σε μία μόνο τσάντα τότε ίσως καταφέρεις να τρυπώσεις στην ουρά και μία μέρα η πολυπόθητη Birkin των ονείρων σου να βρει τον δρόμο για τη ντουλάπα σου.

H εμπειρία μίας blogger που έδωσε όλα της τα χρήματα για μία Hermes και μετά έπαθε κρίση πανικού
Μία τσάντα Hermes μπορεί να κοστίσει μέχρι και 25.000 δολάρια και δεν χάνει ποτέ την αξία της αφού η τιμή της συνεχώς ανεβεί, ανάλογα με την σπανιότητα της.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση Megs Mahoney Dusil, ιδρύτρια του fashion blog Purse Blog, το οποίο ασχολείται κυρίως με τσάντες και λοιπά αξεσουάρ. Η Megs ήθελε όσο τίποτα να βάλει μία Birkin στη συλλογή της ως το απόλυτο διαμάντι της γκαρνταρόμπας της και κάποια στιγμή ήρθε η μέρα που το όνειρο της έγινε πραγματικότητα. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο, ωστόσο, έπρεπε να περιμένει αρκετό καιρό στη λίστα αναμονής κάτι που δεν ήταν απαραίτητα κακό αφού της έδωσε το χρόνο να αποταμιεύσει αρκετά χρήματα ώστε να μπορέσει να την πληρώσει.

Για να πετύχει τον σκοπό της η Megs έμενε σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στην πόλη Columbus στην πολιτεία Οχάιο της Αμερικής, όπου πλήρωνε μόλις 350 δολάρια για ενοίκιο. Στόχος της να καταφέρει σε βάθος λίγων ετών να αποταμιεύσει περίπου 7.000 δολάρια, όσο δηλαδή χρειάζονταν για να κάνει δική της μία μικρή τσάντα Birkin σε baby blue απόχρωση.

Η περιπέτεια όμως της Dusil δεν τελειώνει με την απόκτηση της πολυπόθητης τσάντα αλλά από την στιγμή που τα όνειρα μίας ζωής έγιναν πραγματικότητα και οι μεγάλες οικονομίες που με τόσο κόπο συγκέντρωσε έκαναν φτερά από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Αλήθεια, τι συμβαίνει στο σώμα και στην ψυχολογία κάποιου από τη στιγμή που αποκτά μία τσάντα Hermes, όχι επειδή είναι απλώς πάμπλουτος αλλά επειδή πέρασε μισή ζωή απλά και μόνο μαζεύοντας τα χρήματα δολάριο το δολάριο ή ευρώ το ευρώ.

Το χρώμα που είχε βάλει στο μάτι η Megs.

Όταν έφτασε η μεγάλη μέρα η Megs που ήταν 24 ετών την εποχή που συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό πήγε στην μπουτίκ του οίκου Hermes στη Νέα Υόρκη πολύ φοβισμένη απέναντι στο γεγονός ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσει μία τόσο μεγάλη χρηματική συναλλαγή και τηλεφώνησε στον πατέρα της, ο οποίος εργάζεται σαν οικονομικός σύμβουλος, για να ζητήσει τη συμβουλή του.

Η πωλήτρια στο κατάστημα, σε αντίθεση με τα όσα είχαν να αντιμετωπίσουν άλλες γυναίκες στην θέση της Dusil, υπήρξε εξυπηρετικότατη και την οδήγησε σε ένα δοκιμαστήριο στο πίσω μέρος του μαγαζιού για να της δείξει την τσάντα. Όταν άνοιξε το κουτί η ηρωίδα αυτής της ιστορίας δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της. Το μοντέλο των ονείρων της ήταν εκεί και την περίμενε να το κάνει δικό της. Έτσι, μέσα στον ενθουσιασμό της αποφάσισε να ξοδέψει μερικά χρήματα παραπάνω, αγοράζοντας εκτός από την τσάντα ένα πορτοφόλι αλλά και ένα φουλάρι Hermes, κάτι που εκτίναξε τον λογαριασμό στις 9.000 δολάρια.

Η Megs έβαλε ολόκληρο το ποσό στη πιστωτική της κάρτα αμέσως όμως μόλις αποχώρησε από το κατάστημα ένιωσε τον ενθουσιασμό της να υποχωρεί και μία κρίση πανικού σε πρωτογενές στάδιο να την κυριεύει. Βγαίνοντας στους μεγάλους δρόμους της πόλης η Megs άρχισε να ιδρώνει και να τρέμει και να κρατάει την σακούλα με τη τσάντα, το πορτοφόλι και το φουλάρι όσο πιο σφικτά μπορούσε, τρέμοντας μήπως της την αρπάξει κανείς ενώ περπατάει.

H βιτρίνα του οίκου Hermes στη Νέα Υόρκη

Στην πορεία συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε με τίποτα να χαλάσει περισσότερα χρήματα σε ταξί και έτσι αποφάσισε να πάρει το μέτρο μέσα στο βαγόνι του οποίο συνέχισε να τρέμει, κρατώντας στην αγκαλιά της την τσάντα και κοιτάζοντας τους πάντες τριγύρω της με καχύποπτο βλέμμα. Όταν τελικά έφτασε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν κατάφερε καν να βγάλει τη τσάντα από το κουτί από φόβο μήπως ρίξει άθελα της κάτι πάνω στο πολύτιμο απόκτημα της, «την πιο ακριβή αγορά που έκανε ποτέ στη ζωή της».

Το ίδιο βράδυ βγήκε για φαγητό. Θα περίμενε κανείς ότι δεν θα έβλεπε την ώρα για να πάρει μαζί της την τσάντα της εκείνη όμως προτίμησε να την αφήσει στο δωμάτιο, ασφαλή μέσα στο πολυτελές κουτί της. Εννοείται ότι καθ' όλη τη διάρκεια της εξόδου της ανησυχούσε για το αν θα τη βρει εκεί όταν επιστρέψει.

Την επόμενη μέρα η κατάσταση δεν βελτιώθηκε αφού όμως εξομολογείται σήμερα η Megs το στομάχι της συνέχισε να πονάει και η ίδια ένιωθε να έχει μετανιώσει εντελώς για την αγορά της. Μία κανονικότατη κρίση πανικού που μοιάζει απολύτως λογική αν αναλογιστεί κανείς πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είχε σε καμία περίπτωση την οικονομική επιφάνεια για να κάνει μία τέτοια αγορά. Τι νιώθεις άραγε όταν ο στόχος και το νόημα της ζωής σου καταρρίπτεται μετά την ολοκλήρωση του αν όχι ένα τεράστιο κενό που καταλήγει σε ναυτία, τρέμουλο των χεριών και αδιάκοπο στομαχόπονο; Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχεις απομείνει εντελώς άφραγκος και καθόλου πιο πλούσιος παρά το γεγονός ότι έχεις στη ντουλάπα σου ένα αξεσουάρ statement.

«Όταν το σκεφτόμουν στη συνέχεια μου φαινόταν τελείως αστείο. Γιατί είναι απλά μία τσάντα, τίποτα παραπάνω. Αν με ρωτάτε σήμερα θα σας πω πως όχι δεν άξιζε τον κόπο και ότι αυτό που ένιωσα ως επακόλουθο της αγοράς μου δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου, αυτό που περίμενα».

Με πληροφορίες από τη Daily Mail.

Read Next

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.

10 Απρ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: Το κομψό styling trick που αναβαθμίζει ακόμη και το πιο απλό look

Το στιλιστικό trick που ακολούθησε η 63χρονη ηθοποιός.