ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δημοκρατική πολυτέλεια: Η διαδρομή ενός κασμιρένιου ρούχου από τη Μογγολία έως την γκαρνταρόμπα μας

«Πιστεύουμε στην ομορφιά που κρατάει στο χρόνο» είναι ένα από τα μότο της Falconeri, που μας ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Δημοκρατική πολυτέλεια: Η διαδρομή ενός κασμιρένιου ρούχου από τη Μογγολία έως την γκαρνταρόμπα μας

Δεν είναι ένα ακόμα brand, αλλά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η Falconeri, αγαπημένη όσων λατρεύουν το κασμίρι και τα φυσικά νήματα, δημοσίευσε το δικό της μανιφέστο, όπου σε πέντε κεφάλαια παρουσιάζει τη φιλοσοφία της εταιρείας που πιστεύει στην κορυφαία ποιότητα, στη δημοκρατική πολυτέλεια μέσα από μια δίκαιη τιμολογιακή πολιτική, αλλά και στον σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Μέλος του ομίλου Calzedonia Group, μέσα από τη νέα της καμπάνια, «Falconeri Dream», μάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι ανά τον πλανήτη, που ξεκινά από τα βοσκοτόπια της Μογγολίας, περνάει από την ιταλική επαρχία Τρέντο και καταλήγει στην γκαρνταρόμπα μας.

Κεφάλαιο 1: «Πιστεύουμε στην ομορφιά που κρατάει στο χρόνο. Όχι στη γρήγορη βιομηχανία μόδας. Όχι στις υπερβολές της πολυτέλειας»

Ως εξαιρετική ίνα, το κασμίρι χαρίζει διακριτική γοητεία. Το όνομα Falconeri ήταν πάντα συνώνυμο με υψηλής ποιότητας ρούχα που αποπνέουν εκλεπτυσμένη και διαχρονική κομψότητα. Τα σχέδια ενσωματώνουν την εποχιακή φιλοσοφία του brand, ξεπερνώντας τις πρόσκαιρες μόδες και τις ξεπερασμένες τάσεις. Απεναντίας, συνδυάζουν πολυτελή νήματα με προσιτές, «δημοκρατικές» τιμές. Κάθε ρούχο είναι ένα κομμάτι στο οποίο επενδύεις, έχει σχεδιαστεί για να διαρκέσει μια ζωή, μακριά από αναλώσιμες μόδες. Ήρθε στη ζωή χάρη στην καινοτομία και τη δεξιοτεχνία Made in Italy, με στυλ που περνάνε από γενιά σε γενιά, όπως τα πολύτιμα κειμήλια.

Δημοκρατική πολυτέλεια: Η διαδρομή ενός κασμιρένιου ρούχου από τη Μογγολία έως την γκαρνταρόμπα μας
Το όνομα Falconeri ήταν πάντα συνώνυμο με υψηλής ποιότητας ρούχα που αποπνέουν εκλεπτυσμένη και διαχρονική κομψότητα.

Κεφάλαιο 2: «Το μυστικό μας είναι ένας μαγικός συνδυασμός από εξαιρετικές φυσικές ίνες, ιταλικές χειροποίητες δεξιότητες και καινοτόμα συστήματα»

Τα υψηλά πρότυπα ποιοτικού ελέγχου τηρούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το νήμα έως το τελικό ένδυμα, για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι βασικές απαιτήσεις απαλότητας και ανθεκτικότητας. Για κάθε κομμάτι χρειάζεται το μαλλί 2 αιγών, περισσότερο από μία ώρα επεξεργασίας από τις μηχανές ύφανσης και περισσότερο από μία ώρα χειροκίνητου φινιρίσματος. Η εκλεπτυσμένη τεχνολογία αιχμής καθιστά δυνατή την κατασκευή ενδυμάτων με πολύ λίγες ραφές και η χρήση νέων επίπεδων πλεκτών μηχανών καθιστά δυνατή την ανάπτυξη υφασμάτων που προσομοιάζουν στις υφάνσεις των αργαλειών. Όλα αυτά γίνονται στην Ιταλία από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο, μέσω της επίβλεψης και του φινιρίσματος, διασφαλίζει ότι κάθε ένδυμα επιτυγχάνει τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Τη διαδικασία παραγωγής ενδυμάτων διαχειρίζονται ειδικευμένοι τεχνίτες, με τεχνογνωσία βαθιά ριζωμένη στην ιταλική πολιτιστική κληρονομιά. Ακριβώς επειδή η Falconeri αποτελεί ένα συνδυασμό savoir-faire, δεξιοτεχνίας και τεχνολογίας.

Η εκλεπτυσμένη τεχνολογία αιχμής καθιστά δυνατή την κατασκευή ενδυμάτων με πολύ λίγες ραφές και η χρήση νέων επίπεδων πλεκτών μηχανών καθιστά δυνατή την ανάπτυξη υφασμάτων που προσομοιάζουν στις υφάνσεις των αργαλειών.

Κεφάλαιο 3: «Από τα βοσκοτόπια της Μογγολίας μέχρι τα καταστήματά μας, κάνουμε τα πάντα, χωρίς μεσάζοντες, φροντίζοντας σε βάθος κάθε λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων και του περιβάλλοντος»

Από τη Μογγολία στο εργοστάσιο παραγωγής Avio στην επαρχία Τρέντο. Οι καλύτερες ίνες κασμίρ έρχονται από μακριά, χωρίς τη χρήση διαμεσολαβητών, για να περάσουν, σε ιταλικό έδαφος, από επιδέξια επεξεργασία. Η Falconeri πιστεύει στην παραγωγή με οικολογική συνείδηση και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο να διασφαλίσει το σεβασμό ανθρώπων και περιβάλλοντος.

Για το λόγο αυτό, το brand υποστηρίζει δύο σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς που έχουν δεσμευτεί για την προστασία των ατόμων και του πλανήτη. Πρώτα απ’ 'όλα, το CCMI - Cashmere & Camel Hair Manufacturers Institute (www.cashmere.org), το οποίο προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών, των παραγωγών και των λιανοπωλητών διατηρώντας και διασφαλίζοντας την ακεραιότητα του κασμίρ. Επίσης, το SFA, Sustainable Fiber Alliance (sustainablefibre.org) που δρα προς όφελος της αλυσίδας επεξεργασίας χλωρίδας, πανίδας και κασμίρ στη Μογγολία.

Η αειφορία αγκαλιάζει ολόκληρη τη φιλοσοφία του brand που πάντα συνδέεται εγγενώς (από ένα νήμα κασμίρ) με τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Ξεκινώντας από την επεξεργασία των φυσικών ινών, που είναι ανανεώσιμες από μόνες τους, έως τη δημιουργία μιας σειράς project που αποσκοπούν στη διατήρηση του πλανήτη στην αρχική του κατάσταση.

Εξ ου και η ανάγκη να τηρηθεί το «Σύμφωνο της Μόδας», ένας παγκόσμιος συνασπισμός και μια πραγματική δέσμευση που έχουν μοιραστεί μέχρι σήμερα 67 ακόμη διάσημα ονόματα στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και της βιομηχανίας μόδας, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη Γη, με 3 άξονες: κλίμα, ωκεανοί και βιοποικιλότητα.

Στη Μογγολία: Η αειφορία αγκαλιάζει ολόκληρη τη φιλοσοφία του brand, που πάντα συνδέεται εγγενώς (από ένα νήμα κασμίρ) με τη φύση σε όλο της το μεγαλείο.

Κεφάλαιο 4: «Πιστεύουμε στην υψηλότερη ποιότητα του κασμίρ σε εκπληκτικές τιμές. Μοναδικά προϊόντα για μοναδικούς ανθρώπους»

Το Falconeri Superior Cashmere προέρχεται από νήματα που επιλέγονται σε ad-hoc βάση με προέλευση από την εσωτερική Μογγολία. Η ίνα Duvet αποτελεί την προτιμώμενη επιλογή, καθώς είναι η λεπτότερη και πιο πολύτιμη τρίχα κατσίκας στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας. Αυτή η ίνα οδήγησε στη σύλληψη των 2 κορυφαίων νημάτων του brand:

Ultralight 2.50 - ένα εξαιρετικά πολύτιμο, λεπτό νήμα. Είναι πολύ μαλακό και έχει εξαιρετική αναπνευσιμότητα ενώ διατηρεί τη θερμότητα του σώματος. Αποτελεί συνδυασμό 2 νημάτων τα οποία στρίβονται με 50.000 μέτρα νήματος για να δημιουργηθεί 1 κιλό νήματος.

Ultrasoft 2.28 - ένα εξαιρετικά πολύτιμο, λεπτό νήμα. Είναι πολύ μαλακό και έχει εξαιρετική αναπνευσιμότητα ενώ διατηρεί τη θερμότητα του σώματος. Είναι ο συνδυασμός δύο νημάτων στριμμένων με 28.000 μέτρα νήματος για τη δημιουργία 1 κιλού νήματος.

Και τα δύο αυτά υλικά είναι προσιτά, χάρη στην ανταγωνιστική τιμή τους.

Η ίνα Duvet, η λεπτότερη και πιο πολύτιμη τρίχα κατσίκας στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας, οδήγησε στη σύλληψη των 2 κορυφαίων νημάτων του brand.

Κεφάλαιο 5: «Aυτή είναι η εξέλιξη της πολυτέλειας. Αυτή είναι η Falconeri».

Η Falconeri πιστεύει στη «δημοκρατική» πολυτέλεια. Προσιτή αλλά κυρίως συνειδητοποιημένη, σε θέση να συνδυάζει το Made in Italy savoir-faire με πρακτικές που σέβονται τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα; Κομψότητα βασισμένη σε μία βιώσιμη και συνειδητή επιλογή που μπορεί να αφορά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

Η Falconeri πιστεύει στη «δημοκρατική» πολυτέλεια. Προσιτή αλλά κυρίως συνειδητοποιημένη, σε θέση να συνδυάζει το Made in Italy savoir-faire με πρακτικές που σέβονται τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο της νέας καμπάνιας:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.