
Ρίγες, ρίγες, ρίγες. Η παγκόσμια μόδα υποκλίνεται ξανά και ξανά στη δυναμική της λευκής μπλούζας με τις μπλε ή τις μαύρες γραμμές, μία τάση που ξεκίνησε από το κοσμοπολίτικο ατελιέ της Κοκό Σανέλ στο Παρίσι και γρήγορα μπήκε στις ντουλάπες των πιο ισχυρών γυναίκων στον κόσμο. Η Τζάκι Κένεντι και η Γκρέις Κέλι είχαν επιβιβαστεί στα πολυτελή γιοτ τους ντυμένες με μία μπλούζα μαρινιέρα και ένα λευκό, εφαρμοστό παντελόνι συνδυασμένο με εσπαντρίγιες, αμέτρητες φορές. Από την όμορφη Ύδρα και το φωτεινό Σεν Τροπέ της δεκαετίας του '50 και του 60, η μπλούζα μαρινιέρα είχε γίνει ένα αληθινό σύμβολο της παγκόσμιας μόδας, τόσο ηχηρό που πέρασε σταδιακά στους underground κύκλους της Νέας Υόρκης, λατρεύτηκε από τον Άντι Γουάρχολ, τους Velvet Underground (με πρώτη και καλύτερη την ξανθιά θεά που άκουγε στο όνομα Nico), τη Ντέμπι Χάρι και τους Ramones.
Όσους κύκλους κι αν κάνει όμως μέσα στη παγκόσμια μόδα το T-Shirt μαρινιέρα θα παραμένει πάντα το απόλυτο μακό μπλουζάκι του καλοκαιριού, αυτό που βγάζουμε σιγά-σιγά από το τελευταίο ράφι της ντουλάπας μας όποτε θέλουμε να αισθανθούμε πως οι διακοπές πλησιάζουν.
Έτσι και φέτος. Σε μία εποχή που έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη το φως το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού θα φορεθεί ξανά με skinny τζιν, με άσπρο παντελόνι, με μακριά βερμούδα και σατέν φούστα.
Σε αυτά τα ιντερνετικά καταστήματα θα βρεις τις καλύτερες παραλλαγές και το ομορφότερα κομμάτια της αγοράς.
Δες το εδώ

Δες το εδώ

Δες το εδώ

Δες το εδώ

Δες το εδώ

Δες το εδώ

Δες το εδώ

Kεντρική φωτογραφία: