
Η 9χρονη Daisy-May Demetre είναι το πρώτο διπλά ακρωτηριασμένο μοντέλο που θα παρελάσει στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, στον Πύργο του Άιφελ, για λογαριασμό του παιδικού label Lulu et Gigi.
Η Daisy-May, που υποβλήθηκε στην επέμβαση ακρωτηριασμού και των δύο ποδιών της σε ηλικία 18 μηνών λόγω γενετικής δυσμορφίας, άρχισε να συνεργάζεται ως μοντέλο με διάφορα βρετανικά brands πριν από έναν χρόνο και ήδη μετρά δύο σημαντικές εμφανίσεις, στην Εβδομάδα Παιδικής Μόδας του Λονδίνου και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.
«Είμαστε εδώ για να γράψουμε ιστορία» σχολίασε στον λογαριασμό της στο Instagram, συνοδεύοντας μια φωτογραφία όπου ποζάρει μαζί με τον πατέρα της, Alex, μπροστά στον Πύργο του Άιφελ.
Το κορίτσι χρησιμοποιεί για τεχνητά άκρα λεπίδες από ανοξείδωτο χάλυβα τόσο στο τρέξιμο όσο και στην πασαρέλα, αν και για το σχολείο έχει διαφορετικά προσθετικά άκρα. Όπως είπε στο πρακτορείο Reuters, λατρεύει να φοράει όμορφα ρούχα και να ποζάρει στην κάμερα. «Φτιάχνω τα μαλλιά μου, μετά βάφομαι και μετά φοράω το φόρεμά μου και τα πόδια μου και ανεβαίνω στην πασαρέλα. Κάποιες φορές ούτε καν νιώθω διαφορετική από τους υπόλοιπους» σχολίασε.

Ο πατέρας της, Alex Demetre, ομολόγησε στους δημοσιογράφους ότι όταν γεννήθηκε η Daisy εκείνος είχε καταφύγει στο ποτό και τον τζόγο, πως είχε ακόμα και αυτοκτονικές σκέψεις από το άγχος του πώς θα επηρέαζε η αναπηρία της τη ζωή της.
Όταν ο Alex παρακολούθησε μια τηλεοπτική εκπομπή για τη μόδα, της πρότεινε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ και έτσι ξεκίνησε η διαδρομή της στις πασαρέλες. Ανάμεσα στις επώνυμες συνεργασίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι και η Nike.

«Όταν γεννήθηκε, νιώθαμε σαν να είχε έρθει το τέλος του κόσμου. Πώς θα την κοιτούσε ο κόσμος και θα την αντιμετώπιζε, τα αγόρια... Τώρα βλέπω ότι έχει ένα χάρισμα. Η αναπηρία της είναι χάρισμα που φορά σαν παράσημο με περηφάνεια. Δεν την κρατά πίσω στη ζωή της με κανέναν τρόπο» πρόσθεσε ο πατέρας της.
Η δημιουργός του brand Lulu et Gigi, Eni Hegedus-Buiron, είπε ότι αποφάσισε χωρίς δισταγμό να προτείνει σε ένα ακρωτηριασμένο μοντέλο να φορέσει τα πολυτελή ρούχα της. «Είναι ένα από τα κορίτσια μας. Έχουμε μια έφηβη με καμπύλες. Έχουμε μοντέλα με σύνδρομο Down. Αγκαλιάζουμε όλα τα διαφορετικά παιδιά» δήλωσε η σχεδιάστρια.

Δείτε ένα ρεπορτάζ για την Daisy-May:
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
*Με στοιχεία από Reuters