Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Neverland" αναστάτωσε για τα καλά το Χόλιγουντ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, συνδέεται με σκοτεινές υποθέσεις παιδεραστίας, αλλά σίγουρα είναι η μοναδική που δύο από τα θύματα του βρίσκονται μπροστά στις κάμερες να μιλούν τόσο ανοικτά για τα όσα τους συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της τεράστιας έπαυλης του σταρ.

Οι Wade Robson και James Safechuck αποκαλύπτουν ότι ο Τζάκσον ασελγούσε σε σταθερή βάση πάνω τους, λέγοντας τους ότι όλα συνέβαιναν στο όνομα της αγάπης και μία μερίδα της σόουμπιζ και του κοινού αναρωτιέται: «Τι νόημα έχουν όλα αυτά τώρα που ο ίδιος δεν βρίσκεται πια εδώ;» και «Γιατί κανείς δεν βγήκε να πει την αλήθεια τόσα χρόνια;». Σε κάθε περίπτωση μία υπόθεση παιδεραστίας παραμένει μία βαριά υπόθεση παιδεραστίας υπό οποιοδήποτε συνθήκες κι όποια κι αν είναι τα συναισθήματα σου για τον καλλιτέχνη που υπέγραψε κάποτε το "Thriller" και το "Βilly Jean", όσο κι αν η ιδέα των μεγάλων ειδώλων που πέφτουν να είναι κάτι το εξαιρετικά δυσάρεστο, πρέπει να διαχειρίζεται με την πρέπουσα λεπτότητα. 

Η Μπάρμπα Στρέιζαντ που ξεκάθαρα αισθάνεται συμπόνια για τον άνθρωπο που είδε την μουσική του καριέρα να εκτινάσσεται σε πάρα πολύ μικρή ηλικία και δεν πρόλαβε ποτέ να χαρεί τα παιδικά του χρόνια, προσπάθησε να δικαιολήσει τον Τζάκσον πετώντας αρχικά την μεγαλύτερη χοντράδα που έχουμε ακούσει να λέγεται γύρω από την συγκεκριμένη, πολύκροτη υπόθεση. «Δεν τους σκότωσε κι όλας,» είπε, λοιπόν, η Στέιζαντ υπονοώντας με κάποιον τρόπο ότι τα θύματα του καλλιτέχνη πήγαιναν στη Neverland με την θέληση τους και, κυρίως, με την συγκατάθεση των γονιών τους, οι οποίοι εισέπρατταν τεράστια χρηματικά ποσά από τον πλούσιο καλλιτέχνη.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο ο πλανήτης στράφηκε σύσσωμος εναντίον της κατηγορώνας την για αφέλεια και απώλεια ενσυναίσθησης μέχρι που η διάσημη τραγουδίστρια συνειδητοποίησε την βαρύτητα των λόγων και προσπάθησε να δικαιολογηθεί συμπληρώνοντας μερικές ώρες αργότερα: «Έχω μεγάλη κατανόηση για τις σεξουαλικές ανάγκες του Μάικλ και για το όσα είχε περάσει ο ίδιος ως παιδί». Η νέα της γκάφα την εξέθεσε ακόμα περισσότερο και τελικά η Στέιζαντ αποφάσισε να κλείσει αυτή την μπερδεμένη κατάσταση, ζητώντας ένα μεγάλο συγγνώμη το οποίο, βέβαια, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε δηλώσει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Μία μικρή επίσημη ανακοίνωση ανέβηκε, λοιπόν, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως όλα τα θύματα σεξουαλική κακοποίησης, ξέρω ότι θα κουβαλούν αυτό που τους συνέβη μέσα τους για την υπόλοιπη ζωή τους. Ελπίζω ότι γνωρίζουν καλά πως τους σέβομαι και τους θαυμάζω για το κουράγιο τους να βγουν και να μιλήσουν ανοικτά για όλα αυτά».

Η επίσημη ανακοίνωση της Μπάρμπα Στρέιζαντ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Ιnstagram

TAGS