Η Ιωάννα Παππά, καλεσμένη από τον Θέμη Γεωργαντά και με αφορμή την επιστροφή της στην τηλεοπτική σειρά «Έξαψη» του Mega, του μίλησε για τη γνωριμία με τον σύντροφό της, Κωνσταντίνο Πάντο, την απόφασή τους να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης αντί για γάμο αλλά και την εμπειρία της μητρότητας που έζησε μετά τα σαράντα.

«Γνωριστήκαμε στην Ελαφόνησο σε αυτή τη φοβερή παραλία» είπε η ηθοποιός, προσθέτοντας: «Γίναμε παρέα. Ήμασταν φίλοι από το 2004. Κάπου χαθήκαμε, κάπου ξαναβρισκόμασταν σαν φίλοι. Τα έφερε έτσι η ζωή και… ξαναβρεθήκαμε. Επειδή ήμασταν φίλοι, υπήρξε ένα διάστημα προσαρμογής σε μια νέα κατάσταση. 

»Είμαστε με σύμφωνο συμβίωσης με τον αγαπημένο μου. Ισχύουν σχεδόν όλα όσα ισχύουν σε ένα γάμο. Ο στόχος μας όταν το αποφασίσαμε ήταν να κάνουμε ένα παιδί. Αυτό ήταν το σημαντικό. Δεν υπήρχε δηλαδή η επιθυμία του γάμου, από κανέναν απ’ τους δυο μας. Δεν έχω αποκλείσει το γάμο. Περισσότερο για τη γιορτή και για να έχω αναμνήσεις».

«Είμαστε με σύμφωνο συμβίωσης με τον αγαπημένο μου. Ισχύουν σχεδόν όλα όσα ισχύουν σε ένα γάμο. Ο στόχος μας όταν το αποφασίσαμε ήταν να κάνουμε ένα παιδί. Αυτό ήταν το σημαντικό. Δεν υπήρχε δηλαδή η επιθυμία του γάμου»

Πώς είναι τώρα η ζωή τους, ειδικά από τη στιγμή που έγιναν γονείς; «Ο Κωνσταντίνος είναι πολύ στοργικός μπαμπάς και έχει την ίδια περιέργεια να περιμένει το επόμενο στάδιο του παιδιού. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να πει τα πρώτα του λόγια. Δεν είναι ακόμα δύο ετών, λέει κάποια πράγματα».

Ευτυχώς, φαίνεται πως η κοινωνία έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα ηλικιακά στερεότυπα, αν και η Ιωάννα Παππά εισέπραξε στα social media ένα ρατσιστικό σχόλιο από άγνωστο αποστολέα: «”Μετά τα σαράντα πώς τολμάς να κάνεις παιδί;”: Μάλιστα το είδα τυχαία, όταν ανακάλυψα σε κάποια φάση κάποια μηνύματα που δεν είχα δει ποτέ. Όταν το είδα έπαθα σοκ. Εμένα η πρώτη μου αντίδραση όταν κάτι με κάνει να νιώθω άσχημα είναι να το σβήνω. Αλλά σε σχέση με τα σχόλια, γενικότερα, όλα είναι πολύ θετικά και όμορφα. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και σε σχέση με τη γυναίκα που έχει ξεπεράσει τη στάση ζωής που είχε τον προηγούμενο καιρό και πλέον διεκδικεί τα αυτονόητα».

Όπως κατέληξε η ηθοποιός, σχετικά με τη διαδρομή της ζωής της: «Όταν ξεκινάς δεν μπορείς να τα συνδυάσεις όλα. Πας και ανάλογα με το πώς σου προκύπτουν τα πράγματα στη ζωή. Εγώ ξεκίνησα με τη δουλειά πολύ δραστήρια και αυτό δεν μου άφησε πολύ χρόνο να επενδύσω στο προσωπικό κομμάτι. Για μένα δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Μάλιστα η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποκτήσει κάποιος παιδί αν το θέλει».

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης της Ιωάννας Παππά:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: NDP 

TAGS