ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χωρίς αυτό το ζεϊμπέκικο, ποιος θα μας έκανε να αισθανθούμε την όποια υπεροχή της ύπαρξής μας;

Το ζεϊμπέκικο της Έρρικας Πρεζεράκου, στην εκπομπή «Στην υγειά μας βρε παιδιά», ήταν όντως επονείδιστο. Αλλά, από την άλλη, δεν παραείναι εύκολος στόχος για κράξιμο;

Χωρίς αυτό το ζεϊμπέκικο, ποιος θα μας έκανε να αισθανθούμε την όποια υπεροχή της ύπαρξής μας;

«Δεν θέλω να πω πολλά, γιατί το ζητούμενο είναι να το δείτε μόνοι σας και να κάνετε τους δικούς σας καλλιτεχνικούς παραλληλισμούς/συνειρμούς. Θα πω απλώς ότι είναι ένα αμάλγαμα νταρντανοπαροξυσμού και αεροπλανικής αθλητικής πλαστικότητας, σα να κατάπιε η Κλόε Καρντάσιαν τον Χάρη Ρώμα λίγες στιγμές αφότου ο τελευταίος χώνεψε τον Ιωάννη Μελισσανίδη. Κι όλα αυτά υπό την επήρεια πολύ κακής βότκας, από αυτές που μερικά κωλόμπαρα κρύβουν κάτω από το μπαρ και φυλάνε για ειδικές περιστάσεις. Μοναδικό για το μάτι, λυτρωτικό για την ψυχολογία» γράφει ο λατρεμένος thecurlysue, στη σελίδα του, στο φέισμπουκ.

Σε ποιους θα ρίχναμε το φταίξιμο της μπαταρισμένης περιρρέουσας ατμόσφαιρας όλοι εμείς οι ορθώς κομβιωμένοι;

Δε θα διαφωνήσω. Αντιθέτως, θα γελάσω με τον τόσο εύστοχο παραλληλισμό Καρντάσιαν/Ρώμα. Θα ήθελα όμως, ταυτόχρονα, να επισημάνω το εξής γλυκόπικρο: Εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι αβίαστα γενναιόδωροι στην αμεσότητα άνθρωποι, αυτοί οι αλλόκοτα ψυχοθεραπευμένοι, που δεν ντρέπονται να κυκλοφορήσουν ακάλυπτοι από την μπέρτα του καθωσπρεπισμού, αυτοί οι τολμηροί της άδηλης οικειότητας συνάνθρωποι, με ποιους θα ασχολούμασταν όλοι εμείς οι άψογοι; Σε ποιους θα ρίχναμε το φταίξιμο της μπαταρισμένης περιρρέουσας ατμόσφαιρας όλοι εμείς οι ορθώς κομβιωμένοι; Ποιους θα εξέπληττε δυσάρεστα η, προ πολλού, απατηλή λάμψη της ντελαπαρισμένης ελληνικής καλαισθησίας και η σαρωτική καθιέρωση της τηλεοπτικής υποκουλτούρας;

(Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί, υπέρ του ίδιου του όρου υποκουλτούρα, ότι το 1995, η κοινωνιολόγος, Σάρα Θόρντον, περιέγραψε το «κεφάλαιο της υποκουλτούρας» ως την πολιτιστική γνώση και τα βασικά αγαθά που αποκτήθηκαν από τα μέλη μιας υποκουλτούρας, ανεβάζοντας τη θέση τους και βοηθώντας τους να διαφοροποιηθούν από τα μέλη άλλων ομάδων).

Διαβάζω στο βιογραφικό της Έρρικας, το οποίο έχει αναρτηθεί στο ίντερνετ καιρό τώρα, το εξής αποσαφηνιστικό και διευκρινιστικό: «...η εμπειρία δέκα χρόνων από τον πρωταθλητισμό και η ενασχόλησή της με εναλλακτικές μορφές ψυχοθεραπείας, την οδήγησαν, το 2004 να ξεκινήσει μια μελέτη με πρόθεση να αποδείξει ότι όταν οι σκέψεις μας έχουν θετική κατεύθυνση, τα συναισθήματά μας είναι θετικά και ανοιχτά και όταν εμπιστευτούμε ότι είμαστε μια ολότητα που δημιουργεί την πραγματικότητά μας, τότε το σώμα μας κάνει θαύματα...». Μετά από αυτό, οποιοδήποτε μπούλινγκ μοιάζει με γιαγιαδίστικη συμβουλή τύπου «στα έλεγα εγώ». Η Πρεζεράκου χόρεψε έτσι ασύνταχτα γιατί εμπιστεύτηκε την ολότητα της πραγματικότητας και το σώμα της έκανε θαύματα. Αλλά όπως έλεγε και η μητέρα Τερέζα περισσότερα δάκρυα χύνονται για τα θαύματα που πραγματοποιήθηκαν παρά για τα άλλα που δεν έγιναν.

Επιμύθιο: Το παραπάνω κείμενο δεν κράζει κανέναν. Απλά πέφτει στην γλυκιά παγίδα να ασχοληθεί με τα κακώς κείμενα.

Read Next

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.

19 Απρ 2024

Ο Τομ Σέλεκ μιλάει για την "τυχερή του ζωή", "την κατά τύχη καριέρα του" και τη λατρεμένη του σύζυγο

Τον έχουμε αγαπήσει σε τόσες ταινίες και σειρές, ενώ πάντοτε θα τον θυμόμαστε ως τον μεγάλο έρωτα της Μόνικα στο Friends.