Ήταν Νοέμβριος του 2001 όταν όλοι εμείς, οι ήδη φανατικοί αναγνώστες των βιβλίων με ήρωα τον Βρετανό μαθητευόμενο μάγο, γεμίζαμε τις κινηματογραφικές αίθουσες προκειμένου να απολαύσουμε τη μεταφορά του αγαπημένου μας βιβλίου στη μεγάλη οθόνη. 20 χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε – ναι αισθανόμαστε ήδη αρκετά μεγάλοι – αλλά η φανταστική αύρα του Χάρι Πότερ εξακολουθεί να μας κατακλύζει και να παρασύρει και τις νέες γενιές στη μαγεία και την περιπέτεια, αλλά κυρίως τη σημασία της αγάπης, της οικογένειας και της φιλίας. 20 χρόνια πέρασαν από τότε που το φοβισμένο αγόρι με τα στρογγυλά γυαλάκια και το σημάδι κεραυνού στο μέτωπο περνούσε το κατώφλι της σχολής Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια, κηρύσσοντας την έναρξη του πιο εμπορικού κινηματογραφικού franchise όλων των εποχών.

20 χρόνια πέρασαν από τότε που το φοβισμένο αγόρι με τα στρογγυλά γυαλάκια και το σημάδι κεραυνού στο μέτωπο περνούσε το κατώφλι της σχολής Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια, κηρύσσοντας την έναρξη του πιο εμπορικού κινηματογραφικού franchise όλων των εποχών.

Και επειδή οι επέτειοι υπάρχουν για να γιορτάζονται, η HBO αποφάσισε να κάνει ένα τεράστιο δώρο σε όλους εμάς τους νοσταλγούς της θρυλικής τριάδας και της παρέας της, δημιουργώντας ένα σπέσιαλ επεισόδιο με αφορμή την προβολή της πρώτης ταινίας, «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος».

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η πρεμιέρα θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2022 και ουσιαστικά θα είναι ένα ταξίδι στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας, με αποκαλύψεις και συνεντεύξεις από τους συντελεστές και των 8 ταινιών. Μάλιστα το teaser ήδη κυκλοφόρησε «ανοίγοντάς» μας την όρεξη για περισσότερα.

Υπάρχει ωστόσο και το μελανό σημείο στο μεγάλο αυτό γεγονός, που δεν είναι άλλο από την ηχηρή απουσία της δημιουργού του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Όπως μαθαίνουμε, η συγγραφέας θα εμφανιστεί μόνο σε πλάνα από το παρελθόν και μόνο, προκαλώντας απογοήτευση αλλά όχι έκπληξη.

Η απουσία της Ρόουλινγκ από τα γενέθλια του ίδιου της του «παιδιού» συνδέεται άμεσα με τα σχόλιά που έκανε ένα χρόνο πριν σχετικά με τα τρανς άτομα. «Αν το φύλο δεν είναι αληθινό, τότε δεν υπάρχει έλξη μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Εάν το φύλο δεν είναι αληθινό, οι ζωές των γυναικών παγκοσμίως διαγράφονται. Γνωρίζω και αγαπώ τρανς άτομα, αλλά με το να διαγράφουμε την έννοια του φύλου καταργούμε την δυνατότητα να συζητάμε ουσιαστικά για τις ζωές τους. Δεν είναι μίσος το να λες την αλήθεια», είχε γράψει στο Twitter, ενώ είχε αποκαλέσει τις γυναίκες «άτομα με έμμηνο ρύση». Όπως ήταν φυσικό, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εξαγριώθηκε ασκώντας έντονη κριτική στη συγγραφέα. Στο πλευρό της, πλήθος διάσημων καλλιτεχνών, μεταξύ αυτών και οι τρεις πρωταγωνιστές της ταινίας, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ και Έμμα Γουάτσον.

Με ή χωρίς την Ρόουλινγκ, οι θαυμαστές του Χάρι και της παρέας του ανυπομονούν γι’ αυτό το reunion. Μετράμε αντίστροφα…

Κεντρική φωτογραφία: Abaca

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS