Η Μαρία Σαράφογλου, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ANT1, που έχει πάρει συνέντευξη από πολιτικούς ηγέτες όπως οι Μπλερ, Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, Μακρόν, βρέθηκε στην απέναντι πλευρά, μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την προσωπική ζωή της αλλά και τις επαγγελματικές εμπειρίες που την καθόρισαν.

Ένας από τους πολιτικούς που της έκαναν εντύπωση ήταν ο Μακρόν, για τον οποίο είπε ότι «ήταν πάρα πολύ προσιτός. Χαιρέτησε όλους όσοι ήταν μέσα στην αίθουσα, εμφανώς καταβεβλημένος, αλλά δεν παρέλειψε να χαμογελάσει, είχε ένα χάρισμα ως προσωπικότητα».

Μια από τις πιο δυνατές πρόσφατες εμπειρίες ήταν η αποστολή της στο Λονδίνο, μόλις μία εβδομάδα προτού επιβληθεί η καραντίνα στην Ελλάδα. «Πήγαμε στο Imperial College, μπήκαμε στο εργαστήριο όπου παρασκευάζουν το εμβόλιο και κάναμε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ. Υπήρχε ένας φόβος στο πίσω μέρος του μυαλού μας».

Η εταιρεία που παρασκευάζει τώρα το εμβόλιο είναι η AstraZeneca, πρόκειται ουσιαστικά για το εμβόλιο της Οξφόρδης, όπως εξήγησε η δημοσιογράφος, για το οποίο ωστόσο έχουν σταματήσει οι δοκιμές στο τρίτο στάδιο, επειδή κάποιος παρουσίασε παρενέργειες. Προς το παρόν δεν είμαστε σίγουροι αν οι παρενέργειες οφείλονται στο εμβόλιο ή σε κάποιον άλλο παράγοντα, όμως παρότι «εγώ είμαι γενικά αισιόδοξη, αλλά πρέπει να ζήσουμε λίγους μήνες με τον κορονοϊό».

Η Σαράφογλου στη διάρκεια της συνέντευξης θυμήθηκε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές -όταν, π.χ. οι καλεσμένοι ήταν αγενείς ή σε πολύ έντονες αντιπαραθέσεις, «σε εποχές ακραίας πόλωσης». «Επίσης μου έχει συμβεί κάτι πολύ αστείο. Μια μέρα που έλεγα δελτίο ήταν ανοιχτή η πόρτα του στούντιο και μπήκαν μέσα δύο χελιδόνια και άρχισαν να γυρίζουν πάνω από το κεφάλι μου. Στο στούντιο μόνο εγώ ήμουν ψύχραιμη».

«Μια μέρα που έλεγα δελτίο ήταν ανοιχτή η πόρτα του στούντιο και μπήκαν μέσα δύο χελιδόνια και άρχισαν να γυρίζουν πάνω από το κεφάλι μου» 

Έχει βουρκώσει κάποιες φορές στην καριέρα της και όταν της ζητήθηκε να ξεχωρίσει μία, αυτή ήταν «όταν η προσφυγική κρίση ήταν σε μεγάλη ένταση και είδα το νεκρό παιδάκι που είχε ξεβραστεί στις ακτές. Είχα σοκαριστεί. Δεν ξέρω αν με επηρέασε και το γεγονός ότι είμαι μητέρα, αλλά τον Αϊλάν δεν μπορώ να τον ξεχάσω. Με σόκαρε που κάποιοι άνθρωποι μπορούν να μένουν ασυγκίνητοι ακόμα και μπροστά σε αυτές τις εικόνες».

Για την προσωπική της ζωή, μίλησε επίσης για τον γιο της, Δημήτρη, λέγοντας: «Είναι όλη μου η ζωή. Είναι εξαιρετικό παιδί, όμορφο στην ψυχή. Είναι εξαιρετικά έξυπνος και πολύ διαφορετικός από εμένα. Από μικρός έχει άποψη. Τα τελευταία χρόνια του αφιερώνω πολύ χρόνο. Έχουμε αναπτύξει όχι μόνο φιλική σχέση αλλά έναν άλλο δεσμό τελείως διαφορετικό».

Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξης της Μαρίας Σαράφογλου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS