Η Μαρία Κάλλας ερωτεύτηκε τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση κατά τη διάρκεια μίας κρουαζιέρας στην οποία πήγε μαζί με τον σύζυγό της Μπατίστα Μενεγκίνι, τον άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της καριέρας της. Φυσικά, πάνω στην υπερπολυτελή θαλαμηγό Χριστίνα ήταν και η τότε σύζυγος του Ωνάση, Τίνα Λιβανού. Αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γεννηθεί ανάμεσα στη σπουδαία υψίφωνο και τον ισχυρό επιχειρηματία ένας τρελός έρωτας που κράτησε πολλά χρόνια και σημάδεψε ολοκληρωτικά την ψυχή της Κάλλας. Μετά από αυτόν ποτέ ξανά δεν θα ήταν η ίδια.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που δε δίνεται συχνά αρκετή προσοχή στην προσωπική της ζωή πριν τη γνωριμία της με τον αγαπημένο της Αρίστο, παρόλα αυτά η Κάλλας έζησε μερικά πολύ όμορφα χρόνια στο πλευρό του πλούσιου επιχειρηματία, που τη φρόντιζε και τη νοιαζόταν πραγματικά πάρα πολύ. 

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1947, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στη Βερόνα, και παντρεύτηκαν λίγο καιρό αργότερα. Εκείνη ήταν μόλις 24 ετών, εκείνος 52. Έζησαν μαζί στο Μιλάνο για 12 ολόκληρα χρόνια κατά τα οποία ήταν κυριολεκτικά αχώριστοι. Μετά η Μαρία γνώρισε τον Αρίστο.

Τώρα μία σπάνια ρετρό φωτογραφία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για να μας υπενθυμίσει τον γάμο της Κάλλας με τον Μενεγκίνι, μία όμορφη εικόνα από το εντυπωσιακό σπίτι τους στο Μιλάνο, λίγο καιρό πριν τη θρυλική κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό Χριστίνα. Σε αυτή βλέπουμε το παντρεμένο ζευγάρι στο σικάτο σαλόνι του σπιτιού τους. Εκείνη ακουμπάει τρυφερά το χέρι της πάνω του.

«Η Μαρία Κάλλας και ο σύζυγος της Μπατίστα Μενεγκίνι στο σπίτι τους στο Μιλάνο. Ο Μενεγκίνι ήταν εκείνος που βοήθησε την Κάλλας να πλάσει το μύθο και την καριέρα της, όταν όμως εκείνη γνώρισε και ερωτεύθηκε τον Ωνάση, ο Μενεγκίνι -τον οποίο η Τίνα Λιβανού αποκαλούσε περιπαικτικά “Μηνιγγίτις”, έγινε για εκείνη παρελθόν» διαβάζουμε στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στο προφίλ της στο ίνσταγκραμ η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Δείτε τη ρετρό φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS