Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο της σόουμπιζ ακόμα και πριν την δημιουργία του ίντερνετ. Την δεκαετία του '90, για παράδειγμα, τα ραδιόφωνα είχαν «πεθάνει» τον Χάρη Κατσιμίχα, και ο ντόρος ήταν τόσο μεγάλος που ακόμα και η μητέρα του βγήκε να μιλήσει και να τους βάλει στη θέση τους. Δεκαετίες νωρίτερα οι εφημερίδες είχαν κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδα που σόκαραν την κοινή γνώμη και τα οποία υποστήριζαν πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. 

Στα χρόνια του διαδικτύου τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα αφού τώρα υπάρχει και η Wikipedia και αυτά τα λάθη είναι εύκολο να συμβούν. Το θέμα είναι το εκάστοτε «θύμα» να διαθέτει το αντίστοιχο χιούμορ για να το αντιμετωπίσει. Και η Μαρία Σολωμού την οποία μόλις «πέθανε» η διάσημη, ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια, σίγουρα έχει μπόλικο από αυτό. 

Η ηθοποιός δημοσίευσε η ίδια στο Instagram δυο Stories όπου σχολίαζε την ψευδή ανάρτηση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, κάνοντας ταυτόχρονα πλάκα στον φίλο της, Νίκο Μουτσινά, ο οποίος στο παρελθόν έχει πέσει θύμα του ίδιου λάθους.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Wikipedia, η Μαρία Σολωμού γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1999 και πέθανε πριν λίγες μέρες, στις 11 Ιανουαρίου 2020.   

«Απλά πέθανα χθες» έγραψε η Μαρία Σολωμού, δίχως να ξεχάσει να κάνει και λίγη πλάκα στον Νίκο Μουτσινά, προσθέτοντας  «Όπως και να χει, πιο μικρή από σένα @nikosmoutsinas». 

Το πιο αστείο είναι πως λίγη ώρα αργότερα το Wikipedia εξακολουθούσε να επιμένει πως η Μαρία Σολωμού είχε πεθάνει, διορθώνοντας απλά την ημερομηνία γέννησης της. Τώρα η ηθοποιός ήταν 66 ετών.

«Τα πράγματα είναι σοβαρά. Σε όλες τις βερσιόν πέθανα το Σάββατο!!!!», έγραψε σε δεύτερη ανάρτηση η ηθοποιός. 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS