Αυτή η ιστορία αγάπης είναι πια γνωστή. Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν γνώρισε τη σύζυγο του Μπριζίτ Τρονιέ όταν ήταν ακόμα έφηβος και εκείνη ήταν καθηγήτρια του στο σχολείο. Γρήγορα η γνωριμία αυτή έγινε σχέση εμπιστοσύνης και στη συνέχεια έρωτας κι από κει και πέρα το στόρυ είναι το ξέρουμε λίγο πολύ όλοι.

Από τότε έχουν περάσει 22 χρόνια και πολλά άλλαξαν στις ζωές των πρωταγωνιστών αυτής της μικρής ερωτικής ιστορίας. Οι γονείς του νεαρού Εμανουέλ (γιατροί και οι δύο), έξαλλοι για την ανάρμοστη σχέση, έστειλαν άρον-άρον τον γιο τους στο Παρίσι, για να τον απομακρύνουν από την «επικίνδυνη» Τρονιέ. Πριν οι δύο ερωτευμένοι αποχωριστούν, εκείνος της υποσχέθηκε: «Ο,τι και να κάνεις, εγώ μια μέρα θα σε παντρευτώ!». Μία υπόσχεση που έγινε πραγματικότητα.

H Μπριζίτ, την εποχή που ήταν καθηγήτρια του Μακρόν στο Λύκειο.

Λίγες ημέρες μετά την ορκομωσία του Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία, ένα βίντεο που με στιγμιότυπα από τον γάμο του ζευγαριού πίσω στο 2007 εμφανίστηκε στο YouTube. Σε αυτά βλέπουμε ένα πραγματικά ευτυχισμένο ζευγάρι να ανταλλάσει όρκους αιώνιας πίστης στο Δημαρχείο, ενώ στη συνέχεια σε μία εντυπωσιακή αίθουσα δεξιώσεων χορεύουν έναν αντισυμβατικό πρώτο χόρο.

Όσο για την σημερινή Πρώτη Κυρία της Γαλλίας; Δείχνει πιο χαρούμενη απ' όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

 

 

TAGS