Ο Χοακίν Φίνιξ είναι ο νέος Τζόκερ και πριν αναλάβει το ρόλο του κακού προετοιμάστηκε, όσο καλύτερα μπορούσε, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που πάσχει από το σύνδρομο του παθολογικού γέλιου.

«Είδα βίντεο που δείχνουν άτομα που πάσχουν από παθολογικό γέλιο, μία ψυχική ασθένεια που κάνει κάποιον να γελάει ανεξέλεγκτα» εξήγησε ο ηθοποιός. Η απίστευτη ασθένεια προκαλεί ακούσιου γέλιο ή κλάμα χωρίς να υπάρχει κάποιο εξωτερικό ερέθισμα.

«Για μένα το κλειδί αυτού του ρόλου ήταν να βρω τον τρόπο να δημιουργήσω έναν νέο χαρακτήρα σε έναν ρόλο που έχει ήδη αποδοθεί στο παρελθόν» / REUTERS/Yara Nardi

«Για μένα το κλειδί αυτού του ρόλου ήταν να βρω τον τρόπο να δημιουργήσω έναν νέο χαρακτήρα σε έναν ρόλο που έχει ήδη αποδοθεί στο παρελθόν, να εξερευνήσω τα όρια του και να μην πατήσω πάνω σε προηγούμενες φόρμες, αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα» είπε ο Χοακίν Φίνιξ στη συνέντευξη τύπου, στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου και έγινε η επίσημη προβολή της ταινίας. 

«Ο Joker είναι ένας ήρωας που ψάχνει την ενηλικίωσή του» συμπλήρωσε. 

Ο τρόπος που ο Χοακίν Φίνιξ θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα πνευματικό και νευρολογικό πρόβλημα υγείας στον «κόσμο του κακού» θα είναι διαφορετική από την μέχρι τώρα προσέγγιση του ρόλου, καθώς θα κινηθεί στο χώρο του ψυχολογικού ρεαλισμού και δεν θα μεταφερθεί ως ακόμα ένας ήρωας κόμικς, επισημαίνεται στο ιταλικό περιοδικό Il Vernerdi, που φιλοξενεί την συνέντευξη του Χοακίν Φίνιξ, του ηθοποιού που για το ρόλο αυτό, φλερτάρει με τα φετινά Οσκαρ.

Η Zazie Beetz, ο Joaquin Phoenix και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Todd Phillips / REUTERS/Yara Nardi


Η ταινία «The Joker» έρχεται δέκα χρόνια μετά από την προσέγγιση του ρόλου από τον μετά θάνατο βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Χιθ Λέτζερ στην ταινία «Ο σκοτεινός ιππότης» και τρία χρόνια από την αμφιλεγόμενη προσέγγιση του ρόλου από τον Τζάρετ Λέτο στην ταινία «Ομάδα αυτοκτονίας».

Ο Joker προβλήθηκε στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου, και θα βγει στις αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου.
 

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS