Την ημέρα που ανακοινώθηκε η είδηση του Megxit τα βρετανικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Μέγκαν Μαρκλ για την απόφαση του μικρότερου γιου και του Καρόλου και της Νταϊάνα να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα. Τώρα, με μία απόσταση αρκετών μηνών να έχιε πλέον μεσολαβήσει, οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι βασικός αυτουργός πίσω από το σχέδιο απόδρασης από το παλάτι ήταν ο ίδιος ο Χάρι, ο οποίος για δικούς τους προσωπικούς λόγους, που πιθανότατα είναι αρκετό δύσκολο να κατανοήσουμε, δεν ήθελε με τίποτα ο γιος του να μεγαλώσει όπως μεγάλωσε ο ίδιος, ο αδελφός του, ακόμα και ο πατέρας του. 

Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνεται συνεχώς με όλο και περισσότερες μαρτυρίες, την ώρα που στενοί φίλοι του ζευγαριού εξομολογούνται πως ο Χάρι και Μέγκαν γνώριζαν πως η ζωή μετά το Μπάκινγχαμ θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, παρόλα αυτά πήραν μία συνειδητή απόφαση για χάρη της ψυχικής τους υγείας και του παιδιού τους.

Η πολύ καλή φίλη του Χάρι, η ανθρωπολόγος Τζέιν Γκούνταλ, με την οποία ο πρίγκιπας έχει πολύ στενές σχέσεις εδώ και λίγο καιρό εξαιτίας του κοινού τους πάθους για την προστασία του περιβάλλοντος, παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη της πως ο εγγονός της Ελισάβετ δεν περνάει και τόσο καλά στη νέα του ζωή στην Αμερική.

«Δεν ξέρω πώς θα πορευτεί από δω και πέρα, αλλά ναι ήμουν σε επαφή μαζί του. Αν και νομίζω ότι βρίσκει τη ζωή λίγο δύσκολη αυτή την περίοδο», δήλωσε μεταξύ άλλων η Δρ Γκούνταλ. που πρόσθεσε ότι ο Χάρι προσπαθεί μεν να προσαρμοστεί σε έναν πιο καθημερινή, φυσιολογικό τρόπο ζωής αλλά δυσκολεύεται αρκετά. Παρόλα αυτά επιμένει στην απόφαση του γιατί θέλει το παίδί του να έχει μία πολύ διαφορετική εξέλιξη από τον ίδιο και την οικογένεια του.

Φαίνεται ότι βασική επιθυμία του Χάρι είναι να μην λάβει ο Άρτσι βασιλική ανατροφή και να μην έχει καμία απολύτως σχέση με πρωτόκολλα και καταπιεστικούς κανόνες. Μάλιστα, η Γκούνταλ περιέγραψε ένα περιστατικό μέσα στο σπίτι του ζεύγους, πριν φύγουν από το παλάτι:

«Στο τέλος της συνομιλίας μας με τον Χάρι, η Μέγκαν μπήκε στο δωμάτιο μαζί με τον Άρτσι. Ήταν πολύ μικροσκοπικός και πολύ νυσταγμένος. Δεν χάρηκε καθόλου όταν η μαμά του τον έδωσε σε μένα. Νομίζω ότι ήμουν από τους πρώτους που τον αγκάλιασε εκτός από την οικογένεια» είπε. «Τότε έκανα στον Άρτσι τον βασιλικό χαιρετισμό λέγοντας: Υποθέτω ότι θα πρέπει να το μάθει αυτό. Τότε ο Χάρι απάντησε: "Όχι, το παιδί δεν θα μεγαλώσει έτσι"».

Δείτε ένα σχετικό βίντεο.

Κι όσο συμβαίνουν όλα αυτά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στη Μεγάλη Βρετανία ο Ουίλιαμ και η Κέιτ εξακολουθούν να προσπαθούν να κρατήσουν ενωμένη την οικογένεια, υπονοώντας σε κάθε ευκαιρία πως διατηρούν καλές σχέσεις με τον Χάρι και τη Μέγκαν. 

Σε χθεσινή βιντεκλήση τους με Βρετανούς δημοσιογράφους σχολίασαν πως, ναι, μιλάνε τακτικά με όλα τα μέλη της οικογένειας τους κάτι που, κατά τη γνώμη τους, είναι πολύ καλό και για τα νεότερα μέλη των Ουίνδσορ.

Μπορεί να μην είπαν συγκριμένα ονόματα, αλλά τα μίντια έσπευσαν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS