Το όνομά της είναι συνδεδεμένο με τη γαλλική φινέτσα. Κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνα και εγγονή της Γκρέις Κέλι θα έλεγε κανείς πως η ομορφιά και η κομψότητα είναι οικογενειακή υπόθεση. Η Σάρλοτ όμως δεν εγλωβίστηκε σε αυτό και χάραξε τη δική της πορεία. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της μητέρας της, να ζήσει η κόρη της μία ζωή προσγειωμένη, χωρίς το βάρος των πριγκιπικών τίτλων.

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται στην ηλικία των τεσσάρων, όταν ο πατέρας της Στέφανο Κασιράγκι χάνει τη ζωή του σε ατύχημα με το ιδιωτικό του σκάφος. Η οικογένεια μετακομίζει στο Σεν-Ρεμί-ντε-Προβάνς. Εκεί η Σάρλοτ θα ανακαλύψει την αγάπη της για τα άλογα, που θα την μετατρέψει σε επαγγελματία ιππέα. 

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται στην ηλικία των τεσσάρων, όταν ο πατέρας της Στέφανο Κασιράγκι χάνει τη ζωή του σε ατύχημα με το ιδιωτικό του σκάφος
Εκτός από την ιππασία, ασχολείται με την φιλοσοφία, ενώ αγαπά το σκι και το κολύμπι. Το μεγάλο της πάθος όμως είναι ένα: η μόδα. 

Εκτός από την ιππασία, ασχολείται με την φιλοσοφία, ενώ αγαπά το σκι και το κολύμπι. Το μεγάλο της πάθος όμως είναι ένα: η μόδα. Αυτή είναι που θα την οδηγήσει στο χώρο των περιοδικών,είτε ως αρθρογράφο και αρχισυντάκτρια, είτε ώς μοντέλο σε πολλές φωτογραφίσεις. Εκεί γίνεται φίλη με τη σχεδιάστρια Στέλλα Μακάρτνεϊ και γνωρίζει τη βιομηχανία της μόδας εκ των έσω, συνειδητοποιώντας πόσο βλαβερή είναι για το περιβάλλον. 

Αποφασίζει τότε να επικεντρωθεί στην προώθηση οικολογικών υλικών, φροντίζοντας έτσι για το μελλόν των επόμενων γενεών.  

Με τη σχεδιάστρια Stella McCartney.

Το Vanity Fair την έχει συμπεριλάβει το 2006 στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες διεθνώς, ενώ ο οίκος Gucci την εχει επιλέξει δύο φορες για τη διαφημιστική του καμπάνια. 

Σήμερα, στα 31 της πλέον έχει στο ενεργητικό της ένα γάμο και ένα διαζύγιο με τον κωμικό ηθοποιό Γκαντ Ελμαλε, με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα αγοράκι.

Πολλοί κάνουν λόγο για την ομοιότητά της με την Ατζελίνα Τζολί.

 

Δες στο βίντεο περισσότερα για τη λαμπερή ζωή της Σάρλοτ Κασιράγκι:

 

TAGS