Είναι γνωστό ότι πολλοί καλλιτέχνες υποφέρουν από stage fright, δηλαδή το αχαλιναγώγητο στρες πριν από δημόσιες ομιλίες όπου δεν τους αφήνει να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ μπορεί να μην είναι καλλιτέχνης, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε στρεσάρεται πριν δώσει μια ομιλία στο κοινό. Οπότε, χρειάστηκε να βρει έναν τρόπο για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός.

Μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του BBC για την ψυχική υγεία, ο Δούκας του Κέιμπριτζ αποκάλυψε πως η αδύναμη όρασή του είναι εκείνη που τον βοήθησε να διαχειρίζεται το στρες σε τέτοιες περιπτώσεις. «Η όρασή μου άρχισε να φθίνει λιγάκι ενώ μεγάλωνα και συνήθιζα να μην φοράω φακούς επαφής όταν δούλευα, οπότε ουσιαστικά όταν εκφωνούσα ομιλίες δεν μπορούσα να διακρίνω το πρόσωπο κανενός», είπε ο 37χρονος πρίγκιπας στο νέο ντοκιμαντέρ «Football, Prince William and Our Mental Health».

 «Και βοηθάει, επειδή βλέπεις απλώς ένα σωρό από θολά πρόσωπα και δεν μπορείς να δεις κανέναν να σε κοιτάζει- βλέπω αρκετά για να διαβάζω το χαρτί και τέτοια πράγματα, αλλά δεν μπορούσα να δω τίποτα στο υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτό βασικά ήταν κάτι που με βοήθησε πραγματικά με το άγχος μου», πρόσθεσε.   

Δείτε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να μιλάει για το στρες

 

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS