Ήταν από τις πρώτες ταινίες της Αλίκης και μία από τις αγαπημένες της. «To Κλωτσοσκούφι» με την υπέροχη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και την τσαχπινιά της Βουγιουκλάκη έχει μείνει στις καρδιές του κοινού, σαν μία από τις πρώτες ταινίες της Ελληνίδας σταρ, στην οποία η Αλίκη – άγουρη ακόμα – δίνει μία από τις πιο άρτιες ερμηνείες της.

Το στόρι λίγο πολύ γνωστό και κλασικό, μιας και επικεντρώνεται στις περιπέτειες της Μαίρης η οποία δεν μπορεί να στεριώσει σε δουλειά γιατί όλα της τα αφεντικά, την φλερτάρουν και μάλιστα πιεστικά. Ο σωτήρας της είναι ο Τζώρτζης, τον οποίο υποδύεται ο Αλέκος Αλεξανδράκης και ο οποίος θα τη βοηθήσει να φύγει για την Αυστραλία προκειμένου να συναντήσει τον θείο της.

Ο σωτήρας της είναι ο Τζώρτζης, τον οποίο υποδύεται ο Αλέκος Αλεξανδράκης και ο οποίος θα τη βοηθήσει να φύγει για την Αυστραλία προκειμένου να συναντήσει τον θείο της.

Μία απίστευτη λεπτομέρεια για την ταινία, που δεν είναι ευρέως γνωστή, είναι ότι 10 μόλις μέρες πριν την πρεμιέρα της στον κινηματογράφο, ο Φίνος αποφάσισε να αλλάξει πρωταγωνιστή. Όπως είχε αποκαλύψει η ίδια η Αλίκη στο «Ενώπιος Ενωπίω» ο συμπρωταγωνιστής της ήταν αρχικά ο Μιχάλης Νικολινάκος, αλλά ο Φίνος τελευταία στιγμή θεώρησε ότι δεν ταιριάζει με την Αλίκη. Τότε πρότειναν τον ρόλο στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ο οποίος ωστόσο δεν μπορούσε λόγω υποχρεώσεων στο θέατρο. Τελικά τον ρόλο πήρε ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS