ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Το καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής είναι αυτό που σε διασκεδάζει»

Η Ζωή Δημητράκου, μια μπασκετμπολίστρια που έχει κερδίσει τα διεθνή παρκέ, μάς προπονεί καθημερινά μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης. Θέλεις να της μοιάσεις.

«Το καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής είναι αυτό που σε διασκεδάζει»

Η επιτυχία ενός γυμναστή είναι να σε εμπνέει. Να θέλεις να γίνεις σαν κι αυτόν, έστω προσπαθώντας πάνω από τις δυνάμεις σου, ξεπερνώντας τα όρια της τεμπελιάς και της βαρεμάρας, βάζοντας ψυχή σε κάθε έξτρα σετ κοιλιακών, νιώθοντας το σώμα σου σαν ένα καλοκουρδισμένο μηχάνημα που αντιδρά με ακρίβεια στις εντολές του εγκεφάλου. Οι μυς μας έχουν νου κι αυτοί. Και όταν νιώσεις τον απόλυτο συντονισμό, όταν νιώσεις ότι είσαι εν πλήρει λειτουργία, μυαλό-σώμα-κίνηση, τότε ίσως ακουμπήσεις το απατηλό συναίσθημα της ευτυχίας. Η έκκριση των συγκεκριμένων ορμονών, της σεροτονίνης και της ενδορφίνης, που παράγονται με την άσκηση, συνεπικουρούν.

Η Ζωή Δημητράκου έχει αυτό το μαγικό εφέ του καλού γυμναστή, που σε πείθει να καταβάλεις την έξτρα προσπάθεια, που σε βοηθάει να νιώσεις ότι μπορείς και ότι τελικά θα τα καταφέρεις. Μετά το πρώτο άγγιγμα του τετρακέφαλου-πέτρα δε, η δικαίωση σετάρει με την ευεξία και το κοκτέιλ είναι ένα υγιές και ισορροπημένο τσι, το οποίο εμφανίζεται πίσω από κάθε μας αντίδραση. Χαμογελάμε περισσότερο. Η ζωή μοιάζει πιο εύκολη μέσα σε ένα γυμνασμένο σώμα. Και η Ζωή Δημητράκου έχει τον τρόπο να σε γυμνάσει.

«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, σε μία οικογένεια αθλητών, καθώς η μητέρα μου ήταν πρωταθλήτρια κολύμβησης στον Παναθηναϊκό και ο πατέρας μου μπασκετμπολίστας στον ΠΑΟΚ. Και αφού δοκίμασα πολλά αθλήματα, ερωτεύτηκα την πορτοκαλί μπάλα από την πρώτη φορά που μπήκα σε γήπεδο μπάσκετ. Έτσι άρχισε το ταξίδι μου στον πρωταθλητισμό» θα πει η ίδια.

Διαθέτοντας ύψος 1,87 «έπαιζα guard. Το μπάσκετ για πολλά χρόνια ήταν για μένα το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν όταν ξυπνούσα και το τελευταίο πριν πάω για ύπνο. Όλη μου η ζωή δηλαδή».

Στις 22 Μαρτίου του 2009 έγινε η πρώτη Ευρωπαία (και μοναδική ως τώρα) επαγγελματίας καλαθοσφαιρίστρια που κατάφερε να πετύχει σε κάποιο αγώνα κουντράπλ-νταμπλ (quadruple-double, δηλαδή διψήφιο νούμερο σε τουλάχιστον 4 στατιστικές κατηγορίες), αλλά και η τρίτη επαγγελματίας παίκτρια σε όλο τον κόσμο που το κατάφερε ποτέ. Κάπως έτσι βρέθηκε στο παρκέ των παρκέ, στο γυναικείο NBA.

«Μοναδική εμπειρία καθώς δοκίμασα τα όρια μου παίζοντας εναντίον των καλύτερων παικτριών στον κόσμο. Τέτοιες εμπειρίες λοιπόν σε κάνουν ταπεινό με περισσότερη όρεξη για δουλειά» θα πει η Ζωή δείχνοντας ότι μόνο αν δοκιμαστείς, αν κολυμπήσεις με μεγάλα ψάρια, μπορείς να βρεις την πολυπόθητη ισορροπία.



«Μόλις σταμάτησα τον πρωταθλητισμό, μετακόμισα στο Λονδίνο για να συνεχίσω τις σπουδές μου και να πάρω ένα πτυχίο master. Καθώς λοιπόν βρισκόμουν εκεί μου προτάθηκε να κάνω ένα δοκιμαστικό για την εκπομπή Vita που έχει να κάνει με την υγεία και την ευεξία, στο ιντερνετικό κανάλι One Channel. Έτσι λοιπόν άρχισα να παρουσιάζω αυτή την εκπομπή. Όταν δημιουργήθηκε το Mega μεταφέρθηκα στα αθλητικά, τα οποία είναι και οι γνώσεις μου και παρουσιάζω μαζί με τον Αντώνη Κατσαρό την εκπομπή Sports Weekend. Δυστυχώς όμως μπήκε στη ζωή μας ο κορονοϊός, ο οποίος άλλαξε τις ζωές μας όλο αυτόν τον καιρό. Σκεφτήκαμε λοιπόν, πως εφόσον ήμουν και απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες με αυτόν τον τρόπο της γυμναστικής να ξεπεράσουμε την κρίση μαζί» λέει για το πέρασμα από τα παρκέ στα στούντιο.

«Η τηλεόραση έχει αυτήν την αμεσότητα. Μπορείς να τρυπώσεις στο σπίτι του τηλεθεατή και είναι κάτι που λάτρεψα με την εκπομπή, Γυμναστική...από σπίτι. Ένιωσα πραγματικά πως κάνω γυμναστική με παρέα».

-Βλέπω ότι διατηρείς πολύ ζωηρό το προφίλ σου στο ίνσταγκραμ. Πόση ικανοποίηση σου χαρίζει αυτό το μέσο επικοινωνίας;
«Προσπαθώ να κρατάω ζωντανό το προφίλ μου γιατί με συνδέει με πολλούς ανθρώπους που δεν θα είχα την δυνατότητα να επικοινωνήσω αλλιώς. Ξέρεις τι ικανοποίηση είναι να σου στέλνουν μηνύματα αγάπης και ευγνωμοσύνης γι' αυτό που κάνεις; Καθημερινά εισπράττω τόσα μηνύματα από ανθρώπους που χαίρονται γιατί μέσω της εκπομπής πρόσθεσαν την γυμναστική στη ζωή τους. Γυναίκες που ξεκίνησαν να φροντίζουν τον εαυτό τους, άλλοι που βλέπουν αποτελέσματα. Και πολλοί που βρήκαν έναν τρόπο να ξεκινάει η μέρα τους με θετική ενέργεια! Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν είναι ο λόγος που με ικανοποιεί το ίνσταγκραμ γιατί μου δίνουν τη δύναμη που χρειάζομαι για να συνεχίσω»

-Φαντάζομαι ότι όλες οι γυναίκες σε ρωτάνε τι ασκήσεις να κάνουν, σωστά; Ποιες είναι οι τρεις πρώτες που τους λες;
«Κάθε μέρα απαντάω σε διαφορετικές ερωτήσεις. Το καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής είναι αυτό που σε διασκεδάζει. Και είναι διαφορετικό για τον καθένα. Επειδή η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και όχι μια περιστασιακή δραστηριότητα είναι καλό ο καθένας να βρει κάτι που του ταιριάζει μέσα από αυτή την τεράστια πλέον γκάμα από διαφορετικά είδη γυμναστικής. Ο σκοπός είναι να γυμναζόμαστε καθώς το διασκεδάζουμε. Να ξεχνάμε τα προβλήματά μας εκείνη τη στιγμή και όχι να αγχωνόμαστε πως θα βγάλουμε το πρόγραμμα».

-Γιατί όλοι και όλες γυμνάζονται πλέον; Τι έχει αλλάξει σε σχέση με παλιότερα;

«Οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται και πληροφορούντα. Στην εποχή μας πλέον όλοι γνωρίζουν πόσο βοηθάει η άσκηση και πόσο σημαντική είναι. Άλλωστε μόλις ξεκινήσεις καταλαβαίνεις κατευθείαν τα σωματικά αλλά και τα ψυχικά οφέλη».

-Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις τώρα που τελείωσε η καραντίνα;

«Ελπίζω να μπορέσω να πάω στην Θεσσαλονίκη να δω την οικογένειά μου που μου έχει λείψει τόσο πολύ».

Η Ζωή αφού κόπιασε, προσπάθησε και χάρισε πόντους στην ομάδα της σε όλα τα παρκέ του κόσμου, στην Αμερική, στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, την Ρωσία, χαρίζοντας ταυτόχρονα εμπειρίες και δύναμη στην ίδια, τώρα μοιράζεται όσα ξέρει με όλους εμάς. Γιατί ένας καλός γυμναστής είναι με κάποιο τρόπο και ένας καλός coach, που σε πείθει ότι «μπορείς και θα τα καταφέρεις, μπράβο σου».


Κάθε μέρα και το σαββατοκύριακο, στις 11:20 στο MEGA κάνουμε «Γυμναστική.... από σπίτι» με την Ζωή Δημητράκου.

Δείτε ένα βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Κάρις Ζέτα Ντάγκλας: Έκλεισε τα 21 με ένα iconic φόρεμα της μαμάς της - Το είχε φορέσει πριν από 25 χρόνια

Το μεταξωτό ροζ φόρεμα Ungaro με τη δαντέλα που είχε φορέσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς το 1999, όταν βραβεύτηκε για τον ρόλο της στην ταινία "Η μάσκα του Ζορρό".

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.