Ο Μάθιου ΜακΚόναχι σε νέα του συνέντευξη στην εκπομπή «Good Morning Britain», μιλώντας για το πώς βιώνει την πανδημία του κορονοϊού μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα Άλβες, και τα τρία παιδιά τους, τους 12 ετών Λέβι, 10 ετών Βίντα και 7 ετών Λίβινγκστον, εξέφρασε κάποιες σκέψεις που έχουμε κάνει όλοι μας. Παραδέχτηκε ότι το δυσκολότερο κομμάτι αυτής της δοκιμασίας είναι πως δεν βλέπει το φως στο τούνελ.

«Αυτή η κατάσταση αναμονής είναι το δυσκολότερο μέρος. Όλοι νιώθουμε καλύτερα όταν έχουμε ένα οριστικό “ναι” ή “όχι” ή όταν καταλαβαίνουμε πότε θα έρθει το τέλος μιας κρίσης. Εδώ και κάποιο καιρό δεν έχουμε τίποτα από αυτά, οπότε η κατάσταση αναμονής είναι μονόδρομος. Κάποιοι από εμάς υποφέρουμε από ό,τι αποκαλώ “η κόπωση της προσμονής”. Εδώ και οκτώ μήνες κάθε βράδυ πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν για ύπνο με τη σκέψη ότι ίσως αύριο να έχει τελειώσει, και μετά απογοητεύονται. Και την επόμενη μέρα, απογοητεύονται ξανά… Καταναλώνεις το τριάντα, σαράντα τοις εκατό της ενέργειάς σου με τη σκέψη ότι ίσως σύντομα να έχει τελειώσει».

«Κάποιοι από εμάς υποφέρουμε από ό,τι αποκαλώ “η κόπωση της προσμονής”.

Παράλληλα όμως ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Dallas Buyers Club» και του πρώτου κύκλου επεισοδίων της σειράς «True Detective» προσπαθεί να δει και τα θετικά της κατάστασης:

«Από τη στιγμή που αυτό έγινε αναπόφευκτα, επέλεξα να αναρωτηθώ: “Τι μπορούμε να κερδίσουμε;”. Εντάξει, τα παιδιά μου περνούν κάθε μέρα με τη γιαγιά τους, τρώμε μαζί δύο γεύματα τη μέρα και προσευχόμαστε πριν από κάθε γεύμα, περνάμε περισσότερο χρόνο στην κουζίνα, τα παιδιά μου δεν πηγαίνουν σχολείο αλλά μαθαίνουν να στηρίζονται στον εαυτό τους, μαθαίνουν πώς να διπλασιάζουν τα δημιουργικά χόμπι τους για τα οποία ίσως να μην είχαν χρόνο αν συνέχιζαν να πηγαίνουν σχολείο.

»Και αν μη τι άλλο, θα έχουμε να αφηγηθούμε μια φοβερή ιστορία, που δεν θα μπορούν να αφηγηθούν άλλες γενιές. Όταν στερείσαι τα πάντα εκτός από τα απαραίτητα, αναγκάζεσαι να αναρωτηθείς: “Τι εκτιμώ πραγματικά” και ενδεχομένως να επαναπροσδιορίσεις τις αξίες σου στη ζωή».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: EPA/ERIK S. LESSER
 

TAGS