ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Το δυσκολότερο της πανδημίας είναι η κατάσταση αναμονής. Θέλουμε μια ημερομηνία λήξης κάθε κρίσης»

«Εδώ και οκτώ μήνες κάθε βράδυ πολλοί πηγαίνουν για ύπνο με τη σκέψη ότι ίσως αύριο να έχει τελειώσει»: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι σε νέα συνέντευξη είναι όλοι εμείς.

«Το δυσκολότερο της πανδημίας είναι η κατάσταση αναμονής. Θέλουμε μια ημερομηνία λήξης κάθε κρίσης»

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι σε νέα του συνέντευξη στην εκπομπή «Good Morning Britain», μιλώντας για το πώς βιώνει την πανδημία του κορονοϊού μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα Άλβες, και τα τρία παιδιά τους, τους 12 ετών Λέβι, 10 ετών Βίντα και 7 ετών Λίβινγκστον, εξέφρασε κάποιες σκέψεις που έχουμε κάνει όλοι μας. Παραδέχτηκε ότι το δυσκολότερο κομμάτι αυτής της δοκιμασίας είναι πως δεν βλέπει το φως στο τούνελ.

«Αυτή η κατάσταση αναμονής είναι το δυσκολότερο μέρος. Όλοι νιώθουμε καλύτερα όταν έχουμε ένα οριστικό “ναι” ή “όχι” ή όταν καταλαβαίνουμε πότε θα έρθει το τέλος μιας κρίσης. Εδώ και κάποιο καιρό δεν έχουμε τίποτα από αυτά, οπότε η κατάσταση αναμονής είναι μονόδρομος. Κάποιοι από εμάς υποφέρουμε από ό,τι αποκαλώ “η κόπωση της προσμονής”. Εδώ και οκτώ μήνες κάθε βράδυ πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν για ύπνο με τη σκέψη ότι ίσως αύριο να έχει τελειώσει, και μετά απογοητεύονται. Και την επόμενη μέρα, απογοητεύονται ξανά… Καταναλώνεις το τριάντα, σαράντα τοις εκατό της ενέργειάς σου με τη σκέψη ότι ίσως σύντομα να έχει τελειώσει».

«Κάποιοι από εμάς υποφέρουμε από ό,τι αποκαλώ “η κόπωση της προσμονής”.

Παράλληλα όμως ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Dallas Buyers Club» και του πρώτου κύκλου επεισοδίων της σειράς «True Detective» προσπαθεί να δει και τα θετικά της κατάστασης:

«Από τη στιγμή που αυτό έγινε αναπόφευκτα, επέλεξα να αναρωτηθώ: “Τι μπορούμε να κερδίσουμε;”. Εντάξει, τα παιδιά μου περνούν κάθε μέρα με τη γιαγιά τους, τρώμε μαζί δύο γεύματα τη μέρα και προσευχόμαστε πριν από κάθε γεύμα, περνάμε περισσότερο χρόνο στην κουζίνα, τα παιδιά μου δεν πηγαίνουν σχολείο αλλά μαθαίνουν να στηρίζονται στον εαυτό τους, μαθαίνουν πώς να διπλασιάζουν τα δημιουργικά χόμπι τους για τα οποία ίσως να μην είχαν χρόνο αν συνέχιζαν να πηγαίνουν σχολείο.

»Και αν μη τι άλλο, θα έχουμε να αφηγηθούμε μια φοβερή ιστορία, που δεν θα μπορούν να αφηγηθούν άλλες γενιές. Όταν στερείσαι τα πάντα εκτός από τα απαραίτητα, αναγκάζεσαι να αναρωτηθείς: “Τι εκτιμώ πραγματικά” και ενδεχομένως να επαναπροσδιορίσεις τις αξίες σου στη ζωή».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: EPA/ERIK S. LESSER

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ