Ο Ετεοκλής Παύλου και η Ελένη Χατζίδου βρέθηκαν καλεσμένοι στο «Πάμε Δανάη» όπου μίλησαν στη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη εφ’ όλης της ύλης, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι γνωρίστηκαν στο γυμναστήριο. Ο Παύλου κοιτούσε τους καθρέφτες, ενώ η Χατζίδου είχε άλλο personal trainer, όμως «με το που βλέπω τον Ετεοκλή, του λέω [του δικού της personal trainer], Αλέκο, ερωτεύτηκα!».

Όπως πρόσθεσε, δεν την αποθάρρυνε η αναπηρία του, κάθε άλλο. «Δεν υπήρξε καμία ανασταλτική σκέψη όταν γνώρισα τον Ετεοκλή. Λέω, ο άνθρωπος δεν έχει πόδι και είναι τόσο γυμνασμένος!».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), ο Παύλου κλήθηκε να αφηγηθεί το πώς βίωσε την περίοδο μετά τον ακρωτηριασμό του και πώς ξεπέρασε το γεγονός ότι δεν ήταν πια αρτιμελής: «Οι γιατροί μου είχαν πει όταν έχασα το πόδι μου, Ετεοκλή, μην ανησυχείς. Εγώ επειδή είμαι πολύ ρεαλιστής λέω, παιδιά, είναι πρόβλημα. Γεννιόμαστε αρτιμελείς και είναι πολύ σημαντικό να φτάσουμε στο τέλος της ζωής μας έτσι. Απλά είναι στο χέρι σου να κάνεις αυτό το πρόβλημα μικρό ή μεγάλο. Εκεί είναι το κλειδί. Και το πώς σε βλέπουν οι άλλοι είναι το τι εσύ δίνεις και τι εσύ νιώθεις. Πολλές φορές μου έχουν πει, σε ενοχλεί η περιέργεια του κόσμου, που κοιτάνε; Εγώ το θεωρώ φυσιολογικό. Το έχω ξεχάσει κι εγώ».

«Γεννιόμαστε αρτιμελείς και είναι πολύ σημαντικό να φτάσουμε στο τέλος της ζωής μας έτσι. Απλά είναι στο χέρι σου να κάνεις αυτό το πρόβλημα μικρό ή μεγάλο»

Σχετικά με τη διαδικασία αποκατάστασης, συμπλήρωσε τα εξής: «Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια η αποκατάστασή μου και όχι τόσο η σωματική. Να ξέρετε, η σωματική είναι η πιο εύκολη αποκατάσταση. Το ψυχικό είναι το δύσκολο, να επουλώσεις τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί μέσα σου. Αυτό θέλει πάρα πολλή δουλειά. Δεν είπα ποτέ ότι καταστράφηκε η ζωή μου. Είπα ότι θα περάσω κάποια χρόνια δύσκολα. Ήξερα ότι κάποια στιγμή αυτό που ήθελα να δω από τον Ετεοκλή, θα το δω».

Σε ερώτηση αν είχε την υποστήριξη από ψυχολόγο, εξήγησε: «Δεν υπήρξε ψυχολόγος, μία φορά ήρθε στο νοσοκομείο. Φυσικά ο ψυχολόγος είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ο καθένας στον εαυτό του. Αλλά εγώ ένιωσα ότι δεν το είχα ανάγκη, ότι είχα ανάγκη να τα βρω με τον Ετεοκλή. Σε αυτό με βοήθησε το διάβασμα και η πίστη μου. Αυτά τα δύο με βοήθησαν περισσότερο απ’ όλα, φυσικά μαζί με την οικογένειά μου».

«Ο ψυχολόγος είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ο καθένας στον εαυτό του»

Ο Παύλου θέλησε επίσης να περάσει ένα πολύ δυνατό μήνυμα, με αφορμή τον συμβολισμό της ημέρας αλλά και το lockdown: «Βγαίνοντας από την καραντίνα, να βγάλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους με τα κινητικά προβλήματα και άλλα προβλήματα, γιατί φανταστείτε ότι όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες ζουν μια καραντίνα σε όλη τους τη ζωή. Ένας άνθρωπος με καρότσι δεν μπορεί να πάει για καφέ απ’ τη μέρα που γεννιέται μέχρι το τέλος της ζωής του. Δεν έχει ράμπες, παρκάρουν, διπλοπαρκάρουν…. Ήρθε η στιγμή να πάρουμε ένα πολύ μεγάλο μήνυμα για να βγάλουμε αυτούς τους ανθρώπους από την καραντίνα στην οποία τούς έχουμε αναγκάσει εμείς να μπουν».

Δείτε τη συνέντευξη του Ετεοκλή Παύλου και της Ελένης Χατζίδου στο «Πάμε Δανάη»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS