Η τηλεοπτική Brenda της επιτυχημένης σειράς «Χτυποκάρδια στο Beverly Hills» ασκεί την δική της επιρροή τους θαυμαστές της, δίνοντας δύναμη σε κάθε γυναίκα που αγωνίζεται κατά του καρκίνου. Η Σάνεν Ντόχερτι, έχοντας περάσει στο τέταρτο στάδιο καρκίνου του μαστού, μίλησε ανοιχτά για το ταξίδι με την ασθένεια, δηλώνοντας πως κατάφερε να βρει χιούμορ ώστε να αντιμετωπίσει τις πιο «σκοτεινές μέρες» της περιόδου αυτής.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η 50χρονη ηθοποιός με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποιήσεις για τον καρκίνο του μαστού δημοσίευσε ένα αληθινό post περιγράφοντας το «δικό της ταξίδι», παροτρύνοντας τις γυναίκες να ελέγχονται τακτικά και να μην παραλείπουν την μαστογραφία. Συγκεκριμένα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κοινοποίησε δύο φωτογραφίες με τα σημάδια της ασθένειας να είναι εμφανή επάνω της. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε τη star να αιμορραγεί από την μύτη, έχοντας χάσει εντελώς τα μαλλιά της λόγω των χημειοθεραπειών. Στην δεύτερη η Ντόχερτι είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι φορώντας τις αγαπημένες της πιτζάμες με τον παιδικό ήρωα Cookie Monster και μια χιουμοριστική μάσκα ύπνου, επιδιώκοντας να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Είναι όλα όμορφα; ΌΧΙ δεν είναι, αλλά είναι αληθινά και ελπίζω ότι αν τα μοιραζόμαστε, θα εκπαιδευτούμε περισσότερο και θα εξοικειωθούμε με το πώς μοιάζει στην πραγματικότητα ο καρκίνος», έγραψε χαρακτηριστικά στο caption των φωτογραφιών ενώ στην συνέχεια είπε «Ελπίζω να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να πραγματοποιούν μαστογραφίες, να κάνουν τακτικούς ελέγχους, να περνούν τον φόβο και να αντιμετωπίζουν ό,τι μπορεί να είναι μπροστά τους».

Είναι όλα όμορφα; ΌΧΙ δεν είναι, αλλά είναι αληθινά και ελπίζω ότι αν τα μοιραζόμαστε, θα εκπαιδευτούμε περισσότερο και θα εξοικειωθούμε με το πώς μοιάζει στην πραγματικότητα ο καρκίνος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η «Brenda» διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού το 2015 και υπεβλήθη σε μαστεκτομή. Παρόλο που το 2017 σημείωσε ύφεση, τρία χρόνια αργότερα αποκάλυψε πως βρίσκεται πλέον στο τέταρτο στάδιο του καρκίνου. Η ηθοποιός εξήγησε πως είχε πολλές αιμορραγίες στην μύτη εξαιτίας της χημειοθεραπείας και συχνά αισθανόταν εξαντλημένη γι' αυτό και επίλεγε να φοράει «αστείες πιτζάμες», προκείμενου να διατηρεί το κέφι της. «Η εύρεση χιούμορ με βοήθησε να περάσω από αυτό που φαινόταν αδύνατο. Ελπίζω ότι όλοι θα βρούμε το χιούμορ στο αδύνατο», δήλωσε στο τέλος της λεζάντας η ηθοποιός.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Τον προηγούμενο μήνα, η Σάνεν Ντόχερτι στην διάρκεια μιας συνέντευξης για την νέα ταινία που πρωταγωνιστεί «List of a Lifetime», επισήμανε πως τα άτομα με καρκίνο είναι «ακόμα ζωντανά και δραστήρια», επιδιώκοντας να ξεκαθαρίσει παρερμηνείες γύρω από το τι πιστεύουν οι άνθρωποι για εκείνα. «Πολλοί άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με το στάδιο 4, διαγράφονται. Υποτίθεται ότι δεν μπορούν να εργαστούν ή δεν μπορούν να εργαστούν με πλήρη ικανότητά. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Θα ήθελα πολύ να σταματήσουν οι άνθρωποι να πιστεύουν κάτι τέτοιο, δίνοντας μας την ευκαιρία να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Κεντρική Φωτογραφία: abacapress.com 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS