Στο Love Actually η Έμα Τόμσον παίζει τον ρόλο μίας γυναίκας που βλέπει τον κόσμο της να καταρρέει όταν «πιάνει» τον άντρα της να αγοράζει κόσμημα για μία άλλη γυναίκα και καταλαβαίνει με αυτόν τον τρόπο ότι την απατά.

Η σκηνή κατά την οποία η ηθοποιός έρχεται αντιμέτωπη με την παραπάνω συνειδητοποίηση έχει μείνει χαραγμένη στην ιστορία του σινεμά, με μία εκπληκτική Τόμσον να κλαίει με λυγμούς, κρυμμένη στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της και να είναι τόσο πειστική που ο θεατής αισθάνεται πως το δυσάρεστο γεγονός έχει συμβεί στην ίδια και όχι απλά στον ρόλο της στην ταινία.

Τώρα η βραβευμένη με Όσκαρ πρωταγωνίστρια έρχεται για να αποκαλύψει πως πράγματι ένα τέτοιο, αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στην προσωπική της ζωή εκείνη την περίοδο, όταν ο σύζυγός της Κένεθ Μπράνα την χώρισε για την ηθοποιό Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

«Στη σκηνή για την οποία όλοι μιλάνε μέχρι και σήμερα η Κaren, την οποία υποδύομαι, κλαίει σπαρακτικά δίπλα στο κρεβάτι της, βαθιά πληγωμένη επειδή έχει μόλις συνειδητοποιήσει πως ο άντρας της την απατά. Είναι μία σκηνή με την οποία ο καθένας μπορεί εύκολα να ταυτιστεί αφού όλοι έχουμε ζήσει κάτι τόσο επώδυνο στη ζωή μας. Και εγώ αισθάνθηκα την καρδιά μου να σπάει και πόνεσα πάρα πολύ όταν ο Κεν δημιούργησε παράλληλη σχέση με την Έλενα, οπότε ήξερα καλά πως είναι να βρίσκεις ένα κολιέ κρυμμένη στην τσέπη του συζύγου σου».

H σκηνή στην οποία ο χαρακτήρας που υποδύεται η Έμα Τόμσον ανακαλύπτει τυχαία πως ο άντρας της αγόρασε κόσμημα για μία άλλη γυναίκα, συνειδητοποιώντας πως την απατά.

 Η σκηνή κατά την οποία ο Άλαν Ρίκμαν προσπαθεί να αγοράσει κρυφά από την γυναίκα του ένα χρυσό κολιέ για την γραμματέα του.

Η Έμα Τόμσον και ο Κένεθ Μπράνα γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν όταν έπαιξαν μαζί στην ταινία "Fortunes of War" το 1987. Παντρεύτηκαν 2 χρόνια αργότερα και συμπρωταγωνίστησαν σε πολλά φιλμ. Το 1994 ο ηθοποιός και σκηνοθέτης γνώρισε την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ στα γυρίσματα της ταινίας " Mary Shelley’s Frankenstein" και αμέσως δημιουργήθηκε ανάμεσα τους ένας παράνομος έρωτας. Λίγο καιρό αργότερα η Τόμσον και ο Μπράνα ανακοίνωσαν από κοινού το διαζύγιο τους, κάνοντας λόγω για φόρτο εργασίας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός παραδέχεται πως ο Μπράνα την άφησε για την Κάρτερ.

Η Έμα Τόμσον στο Love Actually.

 

Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Κένεθ Μπράνα σε σκηνή από το "Mary Shelley’s Frankenstein"

Με πληροφορίες από τη Daily Mail 

TAGS