ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το αιώνιο fashion icon Τζάκι Κένεντι έκρυβε ένα μικρό μυστικό στις σόλες των παπουτσιών της

Ίσως αυτή η λεπτομέρεια την έκανε να μοιάζει τόσο αψεγάδιαστη.

Το αιώνιο fashion icon Τζάκι Κένεντι έκρυβε ένα μικρό μυστικό στις σόλες των παπουτσιών της

Η Ζακλίν Μπουβιέ "Τζάκι" Κένεντι Ωνάση (28 Ιουλίου 1929 – 19 Μαΐου 1994) ήταν πρώτη κυρία των ΗΠΑ και σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και του Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη χρηματιστή. Έζησε σε πλούσιο περιβάλλον και οι σπουδές της ήταν πάνω στη γαλλική φιλολογία. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953 παντρεύτηκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι με τον οποίο έμελλε να γίνει η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της οποίας η θητεία ως πρώτη κυρία κρίθηκε αρκετά επιτυχής. Απέκτησε δύο παιδιά την Καρολίνα και τον Τζον τζούνιορ. Μετά τη δολοφονία του άντρα της, η Τζάκι συνδέθηκε με αρκετούς διάσημους άντρες για να καταλήξει στο τέλος να παντρευτεί τον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό στις 20 Οκτωβρίου του 1968 τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του κουνιάδου της Ρόμπερτ Κένεντι.

Από το 1975 έως και τον Μάρτιο του 1994 εργαζόταν σε εκδοτικούς οίκους βιβλίων που αφορούσαν το μπαλέτο και τη μουσική, ενώ πέρασε ως editor και από την θρυλική Vogue και photo editor από το Times. Το Δεκέμβριο του 1993 ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες. Πέθανε το βράδυ της 19ης Μαΐου του 1994.

Η Τζάκι αποτελεί αιώνιο fashion icon. Η εικόνα της φλερτάρει με το διαχρονικό στυλ και την κομψότητα.

Στο βιβλίο με τίτλο "Το κορίτσι της Τζάκι: H ζωή μου με την οικογένεια Κένεντι" η επί χρόνια στενή συνεργάτης της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ αποκαλύπτει το ιδιαίτερα απαιτητικό γούστο της. Από το 1964 έως το 1977, η Κάθι Μακόν έζησε στο διαμέρισμα της 5ης Λεωφόρου, έχοντας την ευθύνη της ντουλάπας της Τζάκι.

Το αιώνιο fashion icon Τζάκι Κένεντι έκρυβε ένα μικρό μυστικό στις σόλες των παπουτσιών της

"Η ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο είχε τα καθημερινά ρούχα της, όλα διατεταγμένα σύμφωνα με το χρώμα τους", γράφει η Μακκόν. "Ποτέ δεν είχα δει μια τόσο εκθαμβωτική επιλογή παπουτσιών, μπότες london-look, γόβες σε κάθε χρώμα, πεντακάθαρα αθλητικά παπούτσια για πρωινές περιπλανήσεις".

Οι σόλες τους, ωστόσο, έκρυβαν ένα τόδα δα, αλλά συναρπαστικό μυστικό. Έναν πάτο των 6 χιλιοστών κρυμμένο κάθε φορά στο ένα παπούτσι. "Προφανώς για να αντισταθμίσει το ύψος του ενός ποδιού, που ήταν ελαφρώς μικρότερο από το άλλο", ισχυρίζεται η βοηθός της. "Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να το μαντέψει".

Mόνο οι σχεδιαστές παπουτσιών που αγάπησε η Τζάκι Κένεντι και τους εκμυστηρεύτηκε αυτό το μυστικό.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο που εξιστορεί το θέμα:

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.

24 Απρ 2024

"Προσκυνητής" στο Πανεπιστήμιο Columbia o Αλκίνοος Ιωαννίδης- η ομιλία του και η ακύρωση της συναυλίας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που μάχονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τοὺς τραγούδησε τον "Προσκυνητή".

24 Απρ 2024

Κάρις Ζέτα Ντάγκλας: Έκλεισε τα 21 με ένα iconic φόρεμα της μαμάς της - Το είχε φορέσει πριν από 25 χρόνια

Το μεταξωτό ροζ φόρεμα Ungaro με τη δαντέλα που είχε φορέσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς το 1999, όταν βραβεύτηκε για τον ρόλο της στην ταινία "Η μάσκα του Ζορρό".

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.