Μια από τις συνέπειες του νέου κορονοϊού φαίνεται να είναι και η έντονη τριχόπτωση, σύμφωνα με το νέο βίντεο που ανέβασε η Αλίσα Μιλάνο στον λογαριασμό της στο Instagram.

Καθώς χτενίζεται, ολόκληρες τούφες μαλλιών της μένουν στα χέρια και στη βούρτσα και η ηθοποιός σχολιάζει: «Απλά θέλησα να σας δείξω την ποσότητα των μαλλιών που πέφτει ως συνέπεια της COVID-19. Με ένα βούρτσισμα, αυτή είναι η τριχόπτωση. Φορέστε την καταραμένη τη μάσκα».

Παρόλο που η τριχόπτωση δεν ανήκει στα πιο συνηθισμένα συμπτώματα, σε μια πρόσφατη διαδικτυακή δημοσκόπηση αναφέρθηκε από το 27% των ασθενών ανάμεσα στις μακροχρόνιες συνέπειες του νέου κορονοϊού, οι οποίες μπορεί να παρατείνονται ακόμα και για μήνες μετά την ανάρρωση. Η Μιλάνο σχολίασε πως «τα μαλλιά μου έχουν αραιώσει πάρα πολύ και φαίνεται να μην υπάρχει τέλος στην τριχόπτωση».

Η 47χρονη Ιταλοαμερικανίδα ηθοποιός, που γνωρίσαμε κυρίως από το ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «Οι μάγισσες», μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία της από τον κορονοϊό πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία με αναπνευστήρα. Όπως έγραψε, ένιωσε τόσο άρρωστη «όσο δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά. Τα πάντα πονούσαν. Έχασα την όσφρησή μου. Ένιωθα λες και ένας ελέφαντας καθόταν πάνω στο στήθος μου. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, δεν μπορούσα να κρατήσω την τροφή στο στομάχι μου. Έχασα 4 κιλά μέσα σε δύο εβδομάδες. Ήμουν σε κατάσταση σύγχυσης. Είχα δέκατα. Και οι πονοκέφαλοι ήταν ανυπόφοροι, βασικά είχα όλα τα συμπτώματα της COVID».

Μάλιστα, παρόλο που και τα δύο διαγνωστικά τεστ βγήκαν αρνητικά, επιβεβαίωσε την υποψία της ότι είχε πέσει θύμα της πανδημίας μόνο όταν βγήκε θετικό το τεστ αντισωμάτων

Η Μιλάνο πρόσθεσε: «Θα ήθελα απλά να γνωρίζετε ότι το σύστημα των διαγνωστικών μας τεστ είναι ελαττωματικό και δεν γνωρίζουμε τα ακριβή νούμερα. Θα ήθελα επίσης να ξέρετε ότι αυτή η ασθένεια δεν είναι απάτη. Νόμισα ότι πεθαίνω. Ένιωσα σαν να πεθαίνω. Θα δωρίσω πλάσμα αίματος με την ελπίδα να σώσω κάποια ζωή. Σας παρακαλώ, φροντίστε τον εαυτό σας. Πλύνετε τα χέρια σας, φορέστε μάσκα και κρατήστε αποστάσεις. Δεν θέλω κανένας να νιώσει όπως εγώ. Να είστε καλά. Σας αγαπώ όλους (εντάξει, ίσως όχι τα τρολ, μόνο τους καλούς ανθρώπους.)».

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Αλίσα Μιλάνο για την τριχόπτωση εξαιτίας του κορονοϊού:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS