Ο Κωνσταντίνος Καζάκος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τα Χριστούγεννα των παιδικών του χρόνων, τα οποία ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα ξεκούραστα, ως παιδί ηθοποιών, του Κώστα Καζάκου και της Τζένης Καρέζη, αλλά ήταν πολύ γιορτινά.

«Οι γονείς μου δούλευαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Όλες τις γιορτές εκτός από παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Αλλά σε όλες αυτές τις δύο εβδομάδες γινότανε χαμός στο σπίτι. Κάθε βράδυ, μετά το θέατρο, συνήθως θα μαζευόταν κόσμος. Ένα ρεβεγιόν όμως δεν το είχαμε κάνει σπίτι γιατί είχαν αναλάβει να το παρουσιάσουν στην ΕΡΤ1. Δεν θυμάμαι αν ήταν χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο,  νομίζω πρωτοχρονιάτικο, και είχαν πάρει κι εμένα μαζί. Και είχα βγει κι εγώ στην τηλεόραση, μπόμπος που ήμουν».

«Ένα ρεβεγιόν όμως δεν το είχαμε κάνει σπίτι γιατί είχαν αναλάβει να το παρουσιάσουν στην ΕΡΤ1. Είχαν πάρει κι εμένα μαζί. Και είχα βγει κι εγώ στην τηλεόραση, μπόμπος που ήμουν».

Φυσικά, όπως κάθε παιδί της γενιάς του, η πρώτη βόλτα στο Μινιόν έμεινε για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του: «Όταν με είχανε πρωτοπάει οι γονείς μου στο πρώτο πολυκατάστημα που είχαμε εδώ, το φοβερό και τρομερό Μινιόν τότε, πήγαινες και ήτανε ένας όροφος ολόκληρος παιχνίδια. Και είχα φύγει τελικά από το Μινιόν με μια κόκκινη Φεράρι τηλεκατευθυνόμενη, τόση [δείχνει πόσο μεγάλη ήταν, με τα χέρια]. Ήταν ένα ακριβό παιχνίδι για τότε. Ένα δώρο το οποίο κράτησα και είχα για πολλά χρόνια, που δεν ήταν πολύ συνηθισμένο για μένα γιατί δεν ήμουν πολύ ευγενικός με τα παιχνίδια μου».

«Όταν με είχανε πρωτοπάει οι γονείς μου στο πρώτο πολυκατάστημα που είχαμε εδώ, το φοβερό και τρομερό Μινιόν τότε, πήγαινες και ήτανε ένας όροφος ολόκληρος παιχνίδια»

Σε ερώτηση για τη μαγειρική της Τζένης Καρέζη, ο Κωνσταντίνος Καζάκος απάντησε με ενθουσιασμό και νοσταλγία: «Η μητέρα μου μαγείρευε πολύ καλά διότι είχε και πολύ καλή δασκάλα, που ήταν η γιαγιά μου. Θυμάμαι το αγαπημένο μου ήταν μια ρυζοσαλάτα που έφτιαχνε, με τόνο μέσα, ψαροσαλάτα, ουσιαστικά, με πίκλες και μαγιονέζα. Κάθε μπουκιά και χίλιες θερμίδες. Έκανε πολύ ωραίες πίτες, πολύ ωραία λαδερά φαγητά. Τα Χριστούγεννα ήταν λίγο πιεσμένη περίοδος, συνήθως [η Καρέζη] είχε δύο παραστάσεις την ημέρα, οπότε εκείνες τις μέρες μαγείρευε πιο πολύ η γιαγιά».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: Glomex
 

TAGS