Όλοι θυμόμαστε ότι όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκανε πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον, της έδωσε το πολυπόθητο δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας του από τον πρίγκιπα Κάρολο. Και τώρα φήμες λένε ότι το συγκεκριμένο δαχτυλίδι προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις στη βασιλική οικογένεια, όταν η Νταϊάνα το φόρεσε πρώτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το οβάλ ζαφείρι Ceylon των 12 καρατίων δεν ήταν καθόλου δημοφιλές στους βασιλείς για τον εξής απλό λόγο. Παρόλο που το δαχτυλίδι περιβάλλεται από 14 διαμάντια σε κυκλική διάταξη, δεν ήταν αποκλειστικά φτιαγμένο για την αδικοχαμένη πριγκίπισσα, καθώς δεν είχε γίνει καν παραγγελία για την ίδια. Όπως φημολογείται, ο κοσμηματοπώλης Garrard είχε το κομμάτι αυτό στον κατάλογο του καταστήματός του και ήταν διαθέσιμο σε οποιοδήποτε σκόπευε να το αγοράσει, ξοδεύοντας βέβαια το αστρονομικό ποσό των 60.000 δολαρίων. Συνεπώς, αυτό το κόσμημα προοριζόταν για κάθε «κοινό θνητό», που διέθετε το συγκεκριμένο budget. Και κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε να θεωρείται κατώτερο από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πάντα με βάση τους ισχυρισμούς αυτούς, διάλεξε το δαχτυλίδι μόνη της, καθιστώντας το ακόμα πιο ξεχωριστό από τη στιγμή που δόθηκε στην Κέιτ Μίντλετον. Αλλά εκείνη την εποχή, το δαχτυλίδι δεν είχε ούτε την ίδια σημασία, ούτε την ίδια αξία με αυτή που έχει σήμερα, εξαιτίας της απώλειας της αγαπημένης πριγκίπισσας των Βρετανών.

Στην επίσημη συνέντευξη αρραβώνων της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2010, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ανέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που της είχε γίνει πρόταση με το αγαπημένο δαχτυλίδι της αδικοχαμένη πριγκίπισσας.

Και σίγουρα σε όλους μας φαίνεται αδιανόητο η νέα πριγκίπισσα να μην συνεχίσει να φοράει το υπέροχο αυτό δαχτυλίδι με το εντυπωσιακό ζαφείρι.

Δείτε το βίντεο.

 

TAGS