Όταν είσαι η πιο διάσημη βασιλική οικογένεια στον πλανήτη είναι λίγα τα πράγματα που μπορείς να κρατήσεις κρυφά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κι ακόμα κι εκείνα που θα καταφέρεις να «θάψεις» πολύ - πολύ βαθιά αργά ή γρήγορα θα τα δεις να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πολύκροτος γάμος, η πολυτάραχη σχέση και τελικά το σκανδαλώδες διαζύγιο ανάμεσα στον πρίγκιπα Κάρολα της Ουαλίας και της πρίγκίπισσας Νταϊάνα, ένα ζευγάρι που είδε όλες τις σκοτεινές λεπτομέρειες της ζωής του να γίνονται πρωτοσέλιδο.  

Με το πέρασμα των χρόνων και μετά τον θάνατο της Νταϊάνα και τον δεύτερο γάμο του Κάρολου με τον μεγάλο έρωτα της ζωή του, Καμίλα Πάρκερ, όλο και περισσότερα στοιχεία για τη δύσκολη συνύπαρξη του γαλαζοαίματου ζευγαριού είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι περισσότερες από αυτές μέσα από βιογραφίες του πριγκιπικού ζεύγους από ανθρώπους που τους έζησαν από κοντά ή ακόμα και μέσω ιδιωτικών επιστολών ή πολύ προσωπικών εξομολογήσεων.

Αυτή τη φορά όμως οι αποκαλύψεις έρχονται δια στόματος της ίδιας της Νταϊάνα κι ας έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια από τη νύχτα που σκοτώθηκε σε τροχαία δυστύχημα στο Παρίσι. Η θλιμμένη πριγκίπισσα, όπως την αποκαλούσαν οι Βρετανοί, 4 χρόνια πριν τον θάνατο της είχε εξομολογηθεί τα πάντα σχετικα΄με τον θυελλώδη γάμο της με τον διάδοχο του θρόνου σε ένα ντοκιμαντέρ που όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Το “Diana: In Her Own Words” ήταν παρόλα αυτά ήδη διάσημο στη Μεγάλη Βρετανία κυρίως εξαιτίας των μεγάλων προσπαθειών που έκανε η βασιλική οικογένεια προκειμένου να μην επιτρέψει ποτέ των ποτών την προβολή του. Να που όμως μετά από μία πολυετή δικαστική διαμάχη το εν λόγω ντοκιμαντέρ, συνολικής διάρκειας 110 λεπτών, ετοιμάζεται να προβληθεί στο αγγλικό κανάλι Chanel Four προκαλώντας τεράστιο σάλο σε ολόκληρη τη χώρα.

Φυσικά, πολλά spoilers κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου με πιο έντονο εκείνο στο οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα περιγράφει τη στιγμή κατά την οποία η ίδια πήγε, κλαίγοντας με αναφιλητά, στη βασίλισσα Ελισάβετ για να της εκμυστηρευτεί το γεγονός ότι ο σύζυγος της είχε παράνομη σχέση με την Καμίλα.

Η Νταϊάνα εκτός από την παραδοχή της για το συγκεκριμένο περιστατικό εξομολογείται και την ψυχρή και αποστασιοποιημένη αντίδραση της βασίλισσας η οποία αρκέστηκε να της πει:  «Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις. Ο Κάρολος είναι απελπισμένος».

Βέβαια οι αποκαλύψεις δεν περιορίζονται στο παραπάνω περιστατικό αφού η Νταϊάνα μιλάει και για το πόσο άσχημα την αντιμετώπισε ο Κάρολος όταν τον παρακάλεσε να διακόψει τη σχέση του με την Καμίλα, απαντώντας της ένα σκέτο «Αρνούμαι να είμαι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας που δεν είχε ποτέ ερωμένη».

 

TAGS