Κάποιοι σταρ κάνουν δωρεές στο όνομα της φιλανθρωπίας, ωστόσο ο Τζον Μπον Τζόβι, που σημάδεψε ολόκληρες γενιές με τις ροκ επιτυχίες του ομώνυμου συγκροτήματος (και ποιος δεν θυμάται, από τα 80s και τα 90s, hits όπως το «Livin' On a Prayer»;) ανέβηκε επίπεδο αλληλεγγύης. Αξιοποίησε την αγάπη του για το φαγητό στη δημιουργία δύο κοινοτικών εστιατορίων ή community restaurants στην Νέα Υόρκη, των JBJ Soul Kitchen, όπου όλοι όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν γεύματα.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το πρώτο εστιατόριο του Μπον Τζόβι άνοιξε το 2011, για να ακολουθήσει το δεύτερο το 2016. Και τα δύο στηρίζονται από το ίδρυμα The Bon Jovi Soul Foundation, που συστήθηκε με στόχο να «σπάσει τον κύκλο πείνας, φτώχειας και έλλειψης στέγης».
Μέχρι στιγμής τα εστιατόρια του Μπον Τζόβι έχουν σερβίρει πάνω από 100.000 γεύματα. Στο μενού δεν υπάρχουν τιμές, αλλά οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να κάνουν μια δωρεά της τάξης των 20 δολαρίων ή, αν δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα, να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο σέρβις ή στην κουζίνα του εστιατορίου. Σύμφωνα με στοιχεία των εστιατορίων, από το άνοιγμά τους το 54% των γευμάτων πληρώνεται με δωρεές και το 46% με εθελοντική εργασία.
Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα εστιατόρια του Μπον Τζόβι δεν προτείνονται ως μια λύση ανάγκης, αλλά προσφέρουν εξίσου ανταγωνιστικές υπηρεσίες με άλλους χώρους εστίασης, ίσως και πιο ανταγωνιστικές, δεδομένου ότι οι πρώτες ύλες προέρχονται από το δικό τους περιβόλι. Το μενού επιδεικνύει επιλογές που δελεάζουν και τους πιο ανήσυχους και απαιτητικούς ουρανίσκους, όπως κοτόπουλο με πορτοκάλι, πιπερόριζα και σουσάμι, φιλέτο μπακαλιάρου με μπαχαρικά και ζυμαρικά, κινόα με ψητά λαχανικά, συνεισφέροντας σε μια πρόταση που υπηρετεί τη φιλοσοφία του Soul Kitchen, η οποία συνοψίζεται ως εξής: «Όλοι είναι καλοδεχούμενοι στο τραπέζι μας, όπου τα τοπικά υλικά, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός βρίσκονται πάντα στο μενού».