ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θανάσης Ευθυμιάδης: Στο πλευρό των γυναικών με ένα συγκλονιστικό κείμενο

«Γυναίκα. Αυτοί, που θα περίμενες να σου ζητήσουν συγνώμη, έρχονται για να σου υποδείξουν τι έκανες λάθος» γράφει μεταξύ άλλων ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Θανάσης Ευθυμιάδης: Στο πλευρό των γυναικών με ένα συγκλονιστικό κείμενο

Τη δική του θέση εξέφρασε με ένα κείμενο και μια φωτογραφία στο instagram ο ηθοποιός Θανάσης Ευθυμιάδης για το θέμα της γυναικείας γονιμότητας που συζητείτε πολύ τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές" το οποίο τελικά ακυρώθηκε μετά την κατακραυγή.

Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, δείχνοντας σε όλους το πόσο καλά και ευτυχισμένος είναι ζώντας κοντά στη φύση μαζί με την οικογένειά του, εκφράστηκε με τον δικό του τρόπο και όσα γράφει έχουν ιδιαίτερο νόημα.

To κείμενο του Θανάση Ευθυμιάδη

«Γυναίκα. Αυτοί, που θα περίμενες να σου ζητήσουν συγνώμη, έρχονται για να σου υποδείξουν τι έκανες λάθος. Αυτοί που σου δίδαξαν να συμμορφώνεσαι, να υπακούς και να μην υψώνεις τη φωνή, έρχονται να σε επαναφέρουν στην τάξη.

Αυτοί που με τις απαγορεύσεις τους, σου έλεγαν ότι ο οργασμός είναι μόνο για τους άντρες, θέλουν να σου μάθουν τι έχεις μέσα στο βρακί σου, να σου πουν ότι φταις εσύ για την υπογονιμότητα. Αυτοί που σου έλεγαν ότι το σώμα σου είναι ντροπή.

Φταις εσύ που μετά το άγχος των Πανελληνίων Εξετάσεων στο λύκειο, μετά το άγχος της όποιας σχολής συνέχισες και του οποίου πτυχίου πήρες, μετά το άγχος του να βρεις μία δουλειά για να ξεκινήσεις.

Επιτέλους από κάπου, μετά την κούραση από τις ατελείωτες ώρες εργασίας με αμοιβή έναν μισθό απλώς για να επιβιώνεις, μετά την αβεβαιότητα και μία καταχρεωμένη χώρα που σου παραδίδουν χωρίς καμία ουσιαστική διασφάλιση για το μέλλον σου, φταις.

Φταις, γιατί δεν βρήκες έναν καλό άντρα (που κι αυτός θα κουβαλάει παρόμοια με τα δικά σου) για να αρχίσετε από νωρίς να κάνετε παιδιά. Μονίμως Φταις… Ευτυχώς όμως ο κόσμος αλλάζει και η τεχνολογία έχει και τα καλά της.

Πριν από μερικά χρόνια θα μας ανακοίνωναν στις ειδήσεις ότι: με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο για την υπογονιμότητα κλπ κλπ κλπ, τώρα μέσα από τα social media η κάθε μία γυναίκα έχει τη δύναμη να ακουστεί (το τάδε συνέδριο ακυρώθηκε). Και ο κάθε άντρας που ακούει τις γυναίκες, έχει την ευκαιρία να σταθεί στο πλευρό τους!

*την φώτο μου έχει παραχωρήσει η Αννα, και δείχνει στιγμιότυπο από θεραπευτικό κύκλο γυναικών».

Θανάσης Ευθυμιάδης: Στο πλευρό των γυναικών με ένα συγκλονιστικό κείμενο

Κεντρική φωτογραφία: NDP

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.